Ατύχημα σε compact

THEOJJ

Senior Member
3 September 2008
376
Χαλάστρα
Μετά από μια ωραία μέρα στη θάλασσα και αφού η γυναικά μου είχε αφήσει την μηχανή στην άμμο αντί να την βάλει μέσα στην τσάντα, ηρθε το κύμα και την έλουσε.
Αποτέλεσμα η μηχανή άρχισε τα τρελά της, την ανοίγω και μια ανοίγει ο φακός μια όχι, την κλείνω και ανοίγει μόνη της ,ακούγεται και έντονα ο θόρυβος συνέχεια ότι προσπαθεί να εστιάσει, όπως και να έχει δεν μπορώ πλέον να την χρησιμοποιήσω.

Έβγαλα μπαταρία και κάρτα από μέσα την έκανα λίγο με το πιστολάκι μπας και στεγνώσει και δουλέψει αλλά τίποτα, πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει αν την πάω σε κάποιον τεχνικό ή άμα βραχεί η κομπακτ είναι για τον κουβά η μηχανή είναι αυτή olympus._C-70_

Κριμα, δυστυχως οι ελπιδες για να σωθει μια μηχανη που εχει ολοκληρωτικα μπει η βραχει στο θαλασσινο νερο ειναι μικρες.

Δεν εχεις τιποτα να χασεις λοιπον εαν αφησεις απλα την μηχανη να στεγνωσει για 2-3 μερες να φυγει η υγρασια, με την ελπιδα το κυμα να την εχει παρει ξωφαλτσα, αν και το αλατι ειναι οτι χειροτερο σαν διαβρωτικο.

Το να την ανοιξεις και να προσπαθησεις να την καθαρισεις με πανακι και απεσταγμενο νερο θα ηταν ενδιαφερον μονο απο 'ακαδημαικη' αποψη...

λούστην με λίγο γλυκό νερό για ανάλογο χρονικό διάστημα.
Μετά άστην για στέγνωμα.
Οι πιθανότητες είναι ότι ήδη έχει πεθάνει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

Η μηχανη εχει 2 εβδομαδες που εχει βραχει οποτε δε μπορω να περιμενω βελτιωση,μετα απο 2-3 μερες δουλευε καπως αλλα τωρα σχεδον παντα οταν την ανοιγω δεν ανοιγη ο φακος ,μπορω μονο να βλεπω τις φωτο που τραβηξα και για να σταματηση να αναβωσβηνει πρεπει να βγαλω την μπαταρια.

Το θεμα ειναι οτι 14 σεπτεμβρη εχω γενεθλια τον γιο μου και θα χρειαστω μηχανη.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι πρεπει να αρχισω το ψαξιμο για το τι να παρω και για το ποσα χρηματα να διαθεσω.

Μια κομπακτ γυρω στα 200 ευρω τωρα θα εχει καλυτερη ποιοτητα απο την olympus 6 ετων που εχω;

p.s Βλεπω το θεμα με την nex/5 και αρχιζω να τρωγομαι με τα ρουχα μου.

κοίτα τα αντίστοιχα θέματα, γιατί 99% θες καινούρια. Αν παίζει ακόμα η Sony HX5V κάτω από τα 200 , προχώρα άφοβα...

Η μηχανη εχει 2 εβδομαδες που εχει βραχει οποτε δε μπορω να περιμενω βελτιωση,μετα απο 2-3 μερες δουλευε καπως αλλα τωρα σχεδον παντα οταν την ανοιγω δεν ανοιγη ο φακος ,μπορω μονο να βλεπω τις φωτο που τραβηξα και για να σταματηση να αναβωσβηνει πρεπει να βγαλω την μπαταρια.

Το θεμα ειναι οτι 14 σεπτεμβρη εχω γενεθλια τον γιο μου και θα χρειαστω μηχανη.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι πρεπει να αρχισω το ψαξιμο για το τι να παρω και για το ποσα χρηματα να διαθεσω.

Μια κομπακτ γυρω στα 200 ευρω τωρα θα εχει καλυτερη ποιοτητα απο την olympus 6 ετων που εχω;

p.s Βλεπω το θεμα με την nex/5 και αρχιζω να τρωγομαι με τα ρουχα μου.

Χρονια του πολλα, να τον χαιρεσαι!

Η μηχανη σου ειναι οντως τελειωμενη, η θαλασσινη διαβρωση εχει κανει τη δουλεια της.

Μη βιαστεις να παρεις αλλη, ψαξε το καλα, και αν χρειαστει, δανεισου μια μηχανη για την συγκεκριμενη μερα.

Προσωπικα πιστευω ( για τα χρηματα της και για τα χρηματα που διαθετεις) οτι η sony WX5 ηταν η καλυτερη compact μηχανη που ειχα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας ,θα μελετησω λιγο το φορουμ και θα επανελθω οταν ειναι η ωρα για καινουργια...

Χρονια του πολλα, να τον χαιρεσαι!

Η μηχανη σου ειναι οντως τελειωμενη, η θαλασσινη διαβρωση εχει κανει τη δουλεια της.

Μη βιαστεις να παρεις αλλη, ψαξε το καλα, και αν χρειαστει, δανεισου μια μηχανη για την συγκεκριμενη μερα.

Προσωπικα πιστευω ( για τα χρηματα της και για τα χρηματα που διαθετεις) οτι η sony WX5 ηταν η καλυτερη compact μηχανη που ειχα.

Καλη η σκεψει σου να δανειστω αν δεν καταληξω σε καποια συντομα...
η WX9-Silver ειναι νεοτερο μοντελο;

Μετά απο μια βόλτα στα μαγαζιά για αναζήτηση καινούργιας μηχανής
ξεκινοντας το ψαχουλεμα σε dslr σε καποιο καταστημα και εντυπωσιασμενος απο την ταχυτητα τους, αλλα προβληματισμενος με το βαρος τους(μιας και η μηχανη θα χρησιμοποιητε και απο την γυναικα μου)επεσα στο τελος επανω στη nex-5 και εκει βρήκα την τελεια ισοροπια σε αυτο που αναζηταω,δηλ..μια μηχανη σχεδον καθημερινης χρησεις με σχετικη ποιοτητα και ταχυτητα.

Μετά απο κανα 15λεπτο παιξιμο μαζι της την βρηκα αρκετα εύχρηστη και με καλο πιασιμο για τα χερια μου ,η τιμη της 550 ευρω και με τους 2 φακους(16mm,18-55mm) πιστεύετε οτι ειναι καλη η τιμη της;

Επειτα πηγα σε κατι κομπακτ 14mp και μου φανηκε οτι περιμενα μια ωρα για να δω αυτο που τραβηξα οποτε πιστευω οτι αξιζει να κινηθω λιγο παραπανω και να παρω κατι καλυτερο.

Ξερετε αν ειναι κατάληλη εποχη για το συνγκεκριμενο μοντελο,εχει ανακοινωθη μηπως τιποτε αντικαταστατης του..;

Μετά απο μια βόλτα στα μαγαζιά για αναζήτηση καινούργιας μηχανής
ξεκινοντας το ψαχουλεμα σε dslr σε καποιο καταστημα και εντυπωσιασμενος απο την ταχυτητα τους, αλλα προβληματισμενος με το βαρος τους(μιας και η μηχανη θα χρησιμοποιητε και απο την γυναικα μου)επεσα στο τελος επανω στη nex-5 και εκει βρήκα την τελεια ισοροπια σε αυτο που αναζηταω,δηλ..μια μηχανη σχεδον καθημερινης χρησεις με σχετικη ποιοτητα και ταχυτητα.

Μετά απο κανα 15λεπτο παιξιμο μαζι της την βρηκα αρκετα εύχρηστη και με καλο πιασιμο για τα χερια μου ,η τιμη της 550 ευρω και με τους 2 φακους(16mm,18-55mm) πιστεύετε οτι ειναι καλη η τιμη της;

Επειτα πηγα σε κατι κομπακτ 14mp και μου φανηκε οτι περιμενα μια ωρα για να δω αυτο που τραβηξα οποτε πιστευω οτι αξιζει να κινηθω λιγο παραπανω και να παρω κατι καλυτερο.

Ξερετε αν ειναι κατάληλη εποχη για το συνγκεκριμενο μοντελο,εχει ανακοινωθη μηπως τιποτε αντικαταστατης του..;
Έχει ήδει κυκλοφορήσει η καινούργια Nex C3 και αύριο ανακοινώνεται η καινουργια Nex 5N και η Νεχ 7(που λογικά θα ξεφεύγει σε τιμή)

Χμμ... ισως για μενα που ειμαι σχετικα αρχαριος να ειναι μια καλη αρχη νεχ-5 ,αληθεια οταν κυκλοφορισε περσυ ποια ηταν η τιμη της.
Παντος μπορω να περιμενω να δω αν ειναι και τα καινουργια μοντελα και τι θα πουνε οι ποιο παλιοι του χωρου..

Τον Οκτώβριο του 2010 είχα πάρει την δική μου nex-5 με έναν φακό 18-55 , 590 ευρώ.
Λογικά όταν ανακοινωθούν τα καινούργια μοντέλα θα πέσουν και άλλο οι τιμές , καλύτερα να περιμένεις λίγο..

Σ'ευχαριστώ για τα φώτα σου...πάντος αν ειναι στο κατοστάρικο η διαφορα καλύτερα να πάρει καποιος την καινούργια ειδομεν...