Audio interface απο αποσταση.

Phatt

Established Member
10 March 2011
250
Σερρες
Κατ'αρχας να σας πω οτι δεν εχω μεγαλη ιδεα απο αυτα, δεν ξερω καν αν γραφω στην σωστη κατηγορια. Εαν κανω καπου λαθος ας με διορθωσουν οι συντονισται.

Εχω το εξης θεμα: Μεχρι τωρα, ακουω μουσικη απο απλο CD, αλλα θελω να περασω σε ενα επομενο βημα, να ακουω μουσικη απο τον υπολογιστη(FLAC, πχ).Μονιμως τριγυρνω στο σπιτι με το λαπτοπ στα χερια. Θελω να κανω κατι, δεν ξερω και πως τα λενε αυτα, σταθμο να το πω, δεν ξερω πως ακριβως.Αυτο που θελω, ειναι να εχω κοντα στο ηχοσυστημα μια συσκευη, δεν ξερω τι ακριβως, η οποια θα εχει καποιο μεσο αποθηκευσης δεδομενων(σκληρο δισκο/USB Flash/καρτα SD) και η οποια θα δινει ενα interface στον υπολογιστη για να μπορω να προσθετω και να αφαιρω αρχεια, καθως επισης και να παιζουν απο εκει(προφανως). Επισης, αυτη η συσκευη θα πρεπει να μπορει να δεχθει το USB DAC της αρεσκειας μου.Αυτο που σκεφτηκα ειναι να εχω ενα μικρο(σε χαρακτηριστικα) και οικονομικο netbook ουτως ωστε να το διαχειριζομαι με καποιο προγραμμα οπως το teamviewer(αυτο ξερω) και να μου κανει την δουλεια αυτη, καθως επισης διπλωμενο σε μια ακρη δεν θα φαινεται πολυ πολυ.

Εσεις που τα ξερετε αυτα τα γραμματα καλυτερα, το εχω σκεφτει σωστα το θεμα; Υπαρχουν αλλες προτασεις; Ταβανι εχουμε τα 150ε. Ευχαριστω πολυ.

Η κατι δεν καταλαβα καλα, η κατι δεν εδωσα να καταλαβεις σωστα. Πες μου λιγο που ακριβως τοποθετειται το κινητο στην αλυσιδα;

Το κινητο ειναι αυτο με το οποιο θα επιλεγεις τι θα ακουσεις και θα βλεπεις κλπ απο τον καναπε

Οποτε το σκεπτικο, να εχω ενα netbook διπλα στο ηχοσυστημα υιοθετειται, να φανταστω.
Επισης, αφου θα ειμαι που θα ειμαι στο λαπτοπ, γιατι να μπλεκω και το κινητο στην εξισωση; Φανταζομαι θα υπαρχει καποιο interface να εξυπηρετει μεσω laptop...

Σου ειπα θα αφησεις το λαπτοπ διπλα στο συστημα.
Ας ειναι και ντεσκτοπ.
Το interface ειναι το foobarcon και ειναι πολυ ευελικτο.
Αν εχεις ντακ το προσθετεις στην παρεα.

Αραγε σωστα καταλαβα οτι υπηρξε παρανοηση.

Αγαπητε, στην ολη ιστορια αυτην την στιγμη εχουμε εναν μονο υπολογιστη, και ειναι το εν λογω λαπτοπ. Και το λαπτοπ το χρησιμοποιω. Και 90% του χρονου βρισκομαι σε αποσταση απο το συστημα, τοση που δεν μπορουν να απλωθουν καλωδια. Το προβλημα ειναι πως θα δινω εντολες απο το λαπτοπ στο συστημα να παιζει την μουσικη που θελω, με το DAC που θελω, χωρις να ειμαι συνδεμενος με καλωδιο μαζι του. Ελπιζω να τα εξηγησα καπως καλυτερα...

Φιλε μου υπαρχουν κάποια ασύρματα dacs η arcam νομιζω έχει ενα αλλά το αποθηκευτικό μέσο που θα έχεις την μουσική σου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστη εκτός αν εχεις ασύρματο δίκτυο στο σπίτι ή αν δεν έχεις κ πολύ μεγάλη συλλογή κ είναι όλη στον εσωτερικο σκληρό.
Δεν ξέρω πως θα αποδίδουν όλα αυτά αλλά μάλλον έτσι μπορεί να γίνει.
Βέβαια όλα αυτά κοστίζουν πολύ πιο πάνω απο τα χρήματα που λες...

Όχι μπορεί να αναπαράγει τα LPCM αρχεία αλλα στις ψηφιακές εξόδος του δίνει μόνο τα 44/16 και κάτω. Ωραίο εργαλείο για ταινίες αλλα ώς εκεί..

Απάντηση: Re: Audio interface απο αποσταση.

Όχι μπορεί να αναπαράγει τα LPCM αρχεία αλλα στις ψηφιακές εξόδος του δίνει μόνο τα 44/16 και κάτω. Ωραίο εργαλείο για ταινίες αλλα ώς εκεί..

Συνδέεται και αναλογικά από ότι λέει,με RCA.
Μιλάς για την περαιτέρω σύνδεση με dac ή για την δυνατότητα του ή μη να παίζει hi-res αρχεία;
Δεν το κοίταξα προς τα εκεί να πω την αλήθεια..
Πάντως κυκλοφορούν διάφορα,απλώς βρήκα το συγκεκριμένο γιατί είναι στοκ και φάνηκε ευκαιρία.

Εδώ υπάρχει το Arcam rDac KW με δώρο το rWave για την ασύρματη σύνδεση με το Laptop σου.

showimage.php

Η τιμή είναι στα 295 ευρώ... αλλά πρέπει να βρείς τρόπο να σταλεί Ελλάδα καθώς το μαγαζί το ίδιο δεν κάνει απευθείας αποστολή σε εμάς.
Στην χώρα μας θα το βρείς γύρω στα 450 το ίδιο μηχάνημα...

Screen_shot_2013_05_21_at_11_02_09_AM.png

Screen_shot_2013_05_21_at_11_02_19_AM.png

-bye-

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους για την ασχολια και τον χρονο σας.

Οπως πολυ σωστα αντεληφθη και απορησε ο φιλος sokmav, δεν θελω να αγορασω wifi dac, θελω η συσκευη να μπορει να διαχειριστει USB DAC και USB SPDIF συσκευες, δεν θελω να παγιδευτω με ενα dac, πιθανον να θελησω να χρησιμοποιησω κατι αλλο μελλοντικα, κλπ. Γι'αυτο μιλησα για συσκευες οι οποιες λειτουργουν σαν Η/Υ, ωστε και να μπορω να συνδεσω την συσκευη που θελω κατα περιπτωση, καθως και να μπορω να χρησιμοποιω τον player που θελω. Απ'οτι καταλαβα μεχρι στιγμης, με απομακρυνετε απο αυτο το σκεπτικο, που(συμφωνα με αυτα που γνωριζω) και την δουλεια που ζητω μπορει να μου κανει, και ειναι χαμηλοτερο σε κοστος. Υπαρχει καποιος λογος να μην προσανατολιζομαι προς το σκεπτικο της χρησιμοποιησης καποιου netbook, tablet ή UMPC ;

Εγώ ομολογώ πως ΔΕΝ έχω αντιληφθεί ακριβώς τί ζητάς... ίσως δεν έχω και διαύγεια πνεύματος αυτή τη στιγμή... :flipout:

Ένα μικρό pcακι χωρίς οθόνη θες τελικά.
Αλλά τα 150 ευρώ είναι λίγα για να στήσεις PC από την αρχή.
Υπάρχουν πολύ φθηνά ARM-based-bards όπως το Pi που δεν παίρνουν όμως windows αλλά μόνο Linux.

Από εκεί και πέρα όπως λέει ο supersonic,
Βάζεις στο κινητό σου τηλέφωνο την εφαρμογή – τηλεκοντρόλ - Αν έχεις foobar&windows το foobarcon είναι πολύ καλό!
Γενικά έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες είναι τα ‛τηλεκοντρόλ’ που χρησιμοποιούμε και εμείς.

αφου δεν θες dac όπως το arcam πιο πάνω ουτε κ εγω κατάλαβα τι θες... θες ενα άλλο μηχάνημα που να κάνει ο,τι δουλεια κάνει ο υπολογιστης -"transport" για το dac δλδ- που θα ειναι συνδεδεμενο ενσυρματα με τον dac και τους σκληρους δισκους σου και το οποιο όμως να το ελεγχεις μεσω του netbook που ηδη εχεις;

Αν ναι νομιζω πως θες αλλον εναν υπολογιστή. που θα εκτελει χρέη server. Τον οποιο θα ελεγχεις μεσω του laptop αλλα δεν ξερω με ποιον τροπο. Το teamviewer ποτε δεν μου αρεσε...

αφου δεν θες dac όπως το arcam πιο πάνω ουτε κ εγω κατάλαβα τι θες... θες ενα άλλο μηχάνημα που να κάνει ο,τι δουλεια κάνει ο υπολογιστης -"transport" για το dac δλδ- που θα ειναι συνδεδεμενο ενσυρματα με τον dac και τους σκληρους δισκους σου και το οποιο όμως να το ελεγχεις μεσω του netbook που ηδη εχεις;

Αν ναι νομιζω πως θες αλλον εναν υπολογιστή. που θα εκτελει χρέη server. Τον οποιο θα ελεγχεις μεσω του laptop αλλα δεν ξερω με ποιον τροπο. Το teamviewer ποτε δεν μου αρεσε...

Αν θέλει αυτό, όπως είπαν tmjuju & supersonic, τότενες χρειάζεται όντως άλλον έναν υπολογιστή.
Τώρα netbook / laptop / σταθερός είναι στην επιλογή του... και θα παίζει από foobar (εγκατεστημένο στον όποιο υπολογιστή) και θα το ελέγχει απομακρυσμένα από το foobarcon (εγκατάσταση σε Android Phone/Tablet).

μας έχεις καταμπερδέψει.
Λοιπόν έχεις λάπτοπ, ΑΛΛΑ δεν θέλεις να το δεσμεύσεις.... ΟΚ?
Τότε θα πάρεις ένα άλλο με 150 ευρώ (δεν ξέρω πως θα το κάνεις αυτό αλλά....γίνεται τέλος πάντων).
Μετά δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
το foobar foobarcon είναι δωρεάν και το κινητό το έχεις (παραδοχή).
Τν πρώτο καιρό εφ όσον τα χρήματα είναι αυστηρά τα 150 και θα δαπανηθούν για το άλλο λάπτοπ θα ακούς από την έξοδο του.
Αλλιώς θα δώσεις γύρω στα 30 για να πάρεις μιά φτηνή usb κάρτα ήχου.
ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Με συγχωρειτε δεν ειχα κανενα σκοπο να σας μπερδεψω αλλα καταπως φαινεται αυτο που θελω να κανω δεν συνηθιζεται...

Ουσιαστικα αυτο που θελω, χωρις πολλα λογια, ειναι να διαχειριζομαι το ηχοσυστημα απο αποσταση αλλα με το συγκεκριμενο USB DAC που θελω. Και επειδη συνηθιζω να καθομαι αρκετες ωρες στο λαπτοπ, σκεφτηκα να το κανω απο εκει. Το dac υπαρχει ηδη, ο ελεγχος απο αποσταση και η διατηρηση του ογκου της μουσικης κοντα στο ηχοσυστημα ειναι αυτα που με απασχολουν. Αυτο το foobarcon υπαρχει και σε εκδοση για windows ;