Audio Sync issues με Samsung Q600A

tonybsg

New member
19 July 2010
32
Καλησπέρα σε όλους,

Δυστυχώς αντιμετωπίζω προβλήματα με audio sync με την εν λόγω soundbar.

To setup είναι το εξής:

Philips 55PUS6753 + Samsung HW-Q600A συνδεδεμένα με Arc

1. Με πηγή την τηλεόραση (Netflix, Amazon Prime, αυτά υποστηρίζονται) δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα. Φαίνεται να αναγνωρίζει και Atmos και γενικά πολύ ικανοποιημένος.

2. Με άλλες πηγές ξεκινάνε τα προβλήματα, πχ μέσω Mi Box ή Roku που δοκίμασα το audio sync (lip issue) είναι εμφανές στις streaming εφαρμογές. Έπαιξα λίγο με την επιλογή που σου δίνει για delay, αλλά μάλλον είμαι από τους άτυχους (απ' ότι διαβάζω γενικά στα ιντερνετς) και δεν θέλω delay αλλά να φέρω τον ήχο λίγα ms πιο πριν.

3. Αν βάλω το mi box πάνω στην ηχόμπαρα, μάλλον στρώνουν λίγο τα πράγματα, αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει καλά το πράμα (χάνει το σήμα συνεχώς η tv, αναβοσβήνει κλπ) ενώ και όταν στρωνει, υπάρχει το εξής αντικειμενικό θέμα: H arc της TV δεν είναι HDR οπότε είναι εμφανής η έκπτωση στην ποιότητα.

Έχουμε καμιά ιδέα;

Αν το συνδέσω με οπτική θα παραμείνουν τα προβλήματα άραγε; Αν ξεπεραστούν, τι χάνω; Εκτός από την ευκολία της arc

Υπάρχει περίπτωση με πιο ακριβά καλώδια HDMI να στρώσει η κατάσταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα αγαπητε.
Αν και ποτε μου δεν ειχα soundbar (θα εδειχνε και θα ακουγοταν αστεια, διπλα στα ηχεια μου) εχω συνδεσει πολλές.
Θυμαμαι πάντα με οπτική (για καλύτερο ηχο).
Η Θυρα arc στη δικη μου samsung πολλες φορες χανει το σήμα εντελως αλλα εγω εκει εχω htpc,

Αν το συνδέσω με οπτική θα παραμείνουν τα προβλήματα άραγε; Αν ξεπεραστούν, τι χάνω; Εκτός από την ευκολία της arc

Ta lossless αλλά κυρίως τα immersive format ακόμα και όταν είναι μέσω lossy stream. Δε συμφέρει δηλαδή.

Στο manual της ηχομπάρας έχει τον παρακάτω πίνακα, ο οποίος είναι βασικά αντίγραφο μέρους των προδιαγραφών του HDMI.

Samsung.JPG

Για δες μήπως στο Mi Box S (όταν είναι συνδεμένο απ' ευθείας στην ηχομπάρα) έχεις ορίσει κάποιον συνδυασμό chroma subsampling και bit το οποίο ξεπερνάει τις προδιαγραφές του HDMI 2.0. Αν ας πούμε σε 4Κ60 στα 10bit έχεις 4:4:4 τότε δεν αρκεί το bandwidth.

Ευχαριστώ παίδες

Έπαιξα λίγο χθες με τις ρυθμίσεις, όχι ότι έβγαλα άκρη ιδιαίτερα.

Στο Mi Box έχω 4k60 με 4:2:0, έπαιξα και λίγο με τα άλλα αλλά μάλλον δεν είδα διαφορά. Το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς με το να συνδέσω το mi box στην ηχόμπαρα είναι δυστυχώς ότι η ARC της TV δεν είναι 4k HDR :(

Και στο mi box έχω διάφορα θέματα, πχ τα χρώματα στο Disney+ είναι ξεπλυμένα στα 4k60, ενώ αν το ρίξω στα 4k50 είναι τέλεια, χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται :(

Γενικά κάνει περίεργα πράγματα και με το σήμα και το ARC η ηχόμπαρα, πχ όταν ανοίγω την TV και ας πούμε το PS5, βρίσκει το ARC με την μία, αλλά παίζει το σήμα στην τηλεόραση 2-3 φορές μέχρι να βρει HDR Signal (για το PS5), προφανώς δεν το κάνει χωρίς την ηχόμπαρα (αφού βγάλει κανά δυο φορές ενδιάμεσα No Signal). Δεν ξέρω πώς να τα εξηγήσω αυτά και αν έχουν σχέση βέβαια γενικότερα