Audiograde resistors

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,645
Βέροια
Σκέφτομαι σε έναν ολοκληρωμένο να αλλάξω τις αντιστάσεις του, ακριβώς πίσω από τα RCA.
1kΩ είναι 1/4W 18 τεμάχια.
Οπως καταλαβαίνεται περνά σήμα από αυτές.
Αν και έχει metal film 1% έλεγα να βάλω κάτι φιρμάτο...
Dale ας πούμε ή κάτι άλλο. (εκτός kaddock που είναι φαρμακείο).

Τι προτείνεται γενικώς, τι προτείνεται απο Dale ειδικώς.

Μερσί.

prp δεν ειναι ακριβες αλλα ειναι παρα πολυ καλες μετα πας σε αλλες ,αλλα πρεπει να μπει βαθεια το χερι στην τσεπη

εκτος και αν επιλεξεις ποιες θα αλλαξεις γιατι σιγουρα απο καποιες θα περναει σημα που δεν θα σε ενδιαφερει η ποιοτητα ισως ραδιοφωνο ας πουμε ,απο εκει που περναει σημα απο cd η phono βαλε caddock αν αντεχεις και ολες τις αλλες prp

βεβαια μην περιμενεις και θαυματα αν το υπολοιπο μηχανημα δεν λεει και πολλα ισως και να μην εχεις διαφορα

αληθεια ποιο μηχανημα ειναι

Καλημέραααα.

Βασικά δεν ξέρω αν θα κερδίσω τίποτα καθώς ο ενισχυτής τραγουδάει καλά και είναι ήσυχος σαν νεκρός!

http://avclub.gr/forum/showthread.php/65670-Nεανικές-τρέλλες!?highlight=

Απλά έλεγα να έχω να παίζω με κάτι στις αργίες των γιορτών.
Ήδη ξεκίνησα να "χρωματίζω" πάνω στο σχέδιο της διαδρομές του σήματος και φυσικά αυτές πίσω από τα RCA είναι οι σίγουρες.
Ισως όπως είπατε να αλλάξω μόνο του cd in και του phono ώστε να μπορέσω να ανέβω και σε κάτι ακριβώτερο.

Οι PRP είναι μια χαρά. Το μόνο κακό είναι ότι είναι μηχανικά λίγο ευαίσθητες. Το περίβλημα σπάει εύκολα. Κατά τ' άλλα ωραία παίζει το σύστημα. Δεν ξέρω αν είχα βάλει απλές αντιστάσεις αν θα είχε διαφορά, δεν είχα ποτέ την υπομονή να τα φτιάξω όλα πρώτα με απλές αντιστάσεις και μετά με "καλές".
Στο επόμενο project μάλλον πάλι με αυτές θα πάω.

μπελας μεγαλος να βαλεις και να βγαλεις τωρα για τις kiwame συμφωνο πολυ καλες αλλα εχουν ενα μειον οτι δεν βγαινουν σε 1/4 w και μπορει τα ακρα τους να μην μπαινουν στις υπαρχων τρυπες η και και να μην χωραει στην θεση η αντισταση κατα τα αλλα ειναι πολυ καλες και φτηνες

Αν θελεις να παιξεις αλαξετες,αν θελεις να ακουσεις καλυτερα μην κανεις τιποτα.

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα...

Πάντως θέτω γενικά το ζήτημα καθώς έχω για σφάξιμο και έναν KODA KD-266A που τον πήρα προχθές κοψοχρονιά.
Σ' αυτόν θα αλλάξω τα πάντα απο παθητικά εξαρτήματα.

Attachments

• koda.jpg
    koda.jpg
    165.3 KB · Views: 254
καθαριζεις ολους τους πυκνωτες πρωτα και οταν λεμε ολους το εννοουμε και μετα βλεπεις τι θα κανεις με αντιστασεις

παρε βρε συ kiwame και τελειωνε... σιγα να ουμ'..:ADFADF1:

+1000 και θα αλλαξει ο ηχος σιγουρα ειδικοτερα αφου θα ειναι οι πρωτες αντιστασεις μετα τα rca !!!!!
Μπαινουν και καθετα αν δεν χωρανε οριζοντια :a0210:

Attachments

• cig 098.jpg
    cig 098.jpg
    198 KB · Views: 175
Last edited:
kiwame φορούσαν και οι Kenwood των 70ς. Ακόμα και οι φτηνοί. Εκτός κι αν ήταν τίποτα ....φτηνο-kiwame.
Και κάτι φτηνο-Alps ποτ. που μετά από μισό αιώνα χρήσης δουλεύουν ακόμα άψογα!

Re: Απάντηση: Audiograde resistors

kiwame φορούσαν και οι Kenwood των 70ς. Ακόμα και οι φτηνοί. Εκτός κι αν ήταν τίποτα ....φτηνο-kiwame.

Και οι δυο, εταιρειες με πολυ ψηλης ποιοτητας προ'ι'οντα σε λογικες τιμες.

Oι Kiwame υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πανομοιότυπες με τις KOA Speer που υπάρχουν διαθέσιμες σε όχι-audiophile τιμές .

Oι Kiwame υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πανομοιότυπες με τις KOA Speer που υπάρχουν διαθέσιμες σε όχι-audiophile τιμές .

Αν οι kiwame ηταν κοκινου χρωματος με ριγες δεν θα ελεγε κανενας τιποτα. Η μονη "σοβαρη ενδειξη" ειναι το πρασινο χρωμα.Αποδειξη οτι ειναι οι ιδιες υπαρχει?

Προσωπικά δεν έχω άποψη. Είμαι τύπος των πρίμων και του μέταλ φόιλ.

Κάπου διάβαζα όμως, νομίζω στο audio asylum, ότι τις είχαν ανοίξει και ήταν πανομοιότυπες

Η φήμη αυτή κυκλοφορεί καιρό τώρα. Από εμφάνιση είναι πρακτικά ίδιες.

Προσωπικά δεν έχω άποψη. Είμαι τύπος των πρίμων και του μέταλ φόιλ.

Κάπου διάβαζα όμως, νομίζω στο audio asylum, ότι τις είχαν ανοίξει και ήταν πανομοιότυπες

Προσωπικα δεν εχω παραπονο απο τα πριμα τους η τα υπολοιπα τους,ακομη και σε θεματα "θορυβου" που επισης συζητιουνται απο διαφορους,που ειναι σε γενικες γραμμες παρομοιων αποψεων περι καλωδιων,κεφαλων,κλπ.
Για τις πρασινες αντιστασεις τωρα δεν θα "αποκαλυψουν" απατες? :laugh:
Εχω καποιες πρασινες CF που μοιαζουν ιδιες και δεν ειναι ουτε KOA ουτε KIWAME.Βγαινουν και σε μαυρο.....:smile: