Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

Πιο πολυ πιστευω σε μια λυση κατευθειαν πανω στη μητρικη οπως αυτη της gigabyte παρα σε μια pci καρτα που καθεται πανω στο χαος.

Απάντηση: Re: Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

Πιο πολυ πιστευω σε μια λυση κατευθειαν πανω στη μητρικη οπως αυτη της gigabyte παρα σε μια pci καρτα που καθεται πανω στο χαος.

Η συγκεκριμένη αναπληρώνει απλώς την firewire που δεν έχει η συγκεκριμένη μητρική.
Για αυτή λες ή γενικά για τις κάρτες ήχου;

Είναι και θέμα θωράκισης από το υπόλοιπο σύστημα του Η/Υ. Μπορεί μία pci να είναι καλά θωρακισμένη, μπορεί και όχι. Το ίδιο και μία onboard. (Αναφέρομαι στις κάρτες ΗΧΟΥ)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

Η συγκεκριμένη αναπληρώνει απλώς την firewire που δεν έχει η συγκεκριμένη μητρική.
Για αυτή λες ή γενικά για τις κάρτες ήχου;
Πάντως (καλώς ή κακώς) το firewire δεν υπάρχει σε πολλές σύγχρονες μητρικές ενώ πολλά επαγγελματικά εργαλεία (π.χ ψηφιακές κονσόλες) το χρησιμοποιούσαν.

Re: Απάντηση: Re: Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

Αυτό είναι το τελευταίο...Κλικ.
Δεν αρκεί. Χρειάζονται τα τσιπάκια της Texas Instruments, να αναφέρονται. Δες εδώ. Τα έχουμε ξανασυζητήσει. Για Desktops υπάρχουν λύσεις ακόμα (ευτυχώς). Αλλά με τους φορητούς τι γίνεται;

Η τάση αυτή δυσκολεύει τα πράγματα για τους κατόχους σπουδαίων interface όπως Metric Halo και Prism, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε για εξωτερικές ηχογραφήσεις χωρίς συμβιβασμούς Γι' αυτό και η γκρίνια μου. Υπάρχουν και σ' αυτό λύσεις, αλλά είναι νωρίς ακόμα...

Firewire is dead baby
Όσοι έχουν παλιότερες λύσεις βασισμένες σε firewire θα μείνουν στους παλιότερους σταθμούς εργασίας και τα λειτουργικά – ούτε driver για νέα/επερχόμενα λειτουργικά δε θα βγάλουν
Το ίδιο και με τα PCI , που αντικαθιστούνται με PCIe ειδικά σε μικρές motherboards.

Η πρώτη τιμή που βρήκα πάντως για την συγκεκριμένη,είναι $87.99,εδώ.
Καθόλου,μα καθόλου άσχημα.
Και τα review της είναι εξαιρετικά.

Μας έχει γκαστρώσει λίγο στο θέμα αναμονής βέβαια... Και έχει και σχετικό μειονέκτημα την ύπαρξη περιορισμένων σχετικά συνδέσεων sata3 (μόνο 2) αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου αυτό.

Μας έχει γκαστρώσει λίγο στο θέμα αναμονής βέβαια... Και έχει και σχετικό μειονέκτημα την ύπαρξη περιορισμένων σχετικά συνδέσεων sata3 (μόνο 2) αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου αυτό.

Τέλος η αναμονή λοιπόν.
Πάντως έχει 4 USB3 θύρες επάνω,οπότε μικρό το κακό,κοτσάρεις ότι δίσκο θέλεις.
Εγώ πάντως έχω έτοιμο ακόμα και το κουτί της,η τοποθέτηση απομένει...:flipout:

Το τέλος μην το λες. Ακόμα στην Ευρωπαική αγορά δεν πρέπει να έχει έρθει. Σε αναμονή είμαστε. Έχω στείλει mail και στον αντιπρόσωπο σχετικά με την πιθανή ημ/νια διάθεσης και απάντηση δεν πήρα.
Από Αμερική με δασμούς, αναμονές, μεταφορικά κ.ο.κ. δε νομίζω να αξίζει να μπει στον κόπο να παραγγείλει κανείς.

Το τέλος μην το λες. Ακόμα στην Ευρωπαική αγορά δεν πρέπει να έχει έρθει. Σε αναμονή είμαστε. Έχω στείλει mail και στον αντιπρόσωπο σχετικά με την πιθανή ημ/νια διάθεσης και απάντηση δεν πήρα.
Από Αμερική με δασμούς, αναμονές, μεταφορικά κ.ο.κ. δε νομίζω να αξίζει να μπει στον κόπο να παραγγείλει κανείς.

Εγώ που ρώτησα,μου είπαν κανα μήνα,οι υπόλοιπες Η81 έχουν ήδη αριβάρει.
Οπότε...

Re: Απάντηση: Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

Η πρώτη τιμή που βρήκα πάντως για την συγκεκριμένη,είναι $87.99,εδώ.
Καθόλου,μα καθόλου άσχημα.
Και τα review της είναι εξαιρετικά.
Μου αρέσει αυτό το "Intel" στον τίτλο της!
Με προδιαθέτει ευνοϊκά, πως να το κάνουμε; :cool:

Gigabyte usb dac up & msi usb audio

Ισως κάποιοι να το έχουν ήδη δει ή και χρησμιμοποιησει. H gigabyte παρέχει ξεχωριστή θύρα usb με τεχνολογία usb dac up στην οποια παρέχεται ξεχωριστή ασφάλεια και σταθερη τροφοδοσία 5 volt και δυνατότητα αν θες να κοψεις την παροχη ρεύματος και να δίνεται μόνο σήμα αναλογως το dac. Τι γνωμη έχετε πιστεύετε υπαρχει διάφορα με μια κοινη θυρα usb?

Και μόνο η ξεχωριστή ασφάλεια σε κάθε θύρα είναι κάτι.
Για κάποιον που στήνει από την αρχή ένα μουσικό pc,είναι μια πολύ καλή επιλογή κάποια από της μητρικές που ενσωματώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
(Και που φάγαμε τα χέρια μας στα πληκρτολόγια μέχρι να τους ψήσουμε :flipout: )

Re: Απάντηση: Audiophile χαρακτηριστικά σε Gigabyte motherboards

αν κάποιος έχει 1 dac Που δεν χρειάζεται ρεύμα από την usb πχ το arcam rdac, με αυτή την θύρα αν συνδεθεί το dac και απομονωθεί το ρεύμα θα υπάρχει καλύτερος ήχος από ότι αν δουλεύει σε 1 απλή θύρα που δίνει ρεύμα παράλληλα?

Όσο απομακρυνόμαστε από το θορυβώδες περιβάλλον του υπολογιστή κι όσο καλύτερη τροφοδοσία δώσουμε στο ντακ μας,τόσο το καλύτερο.
Η πρακτική αυτό λέει.
Βεβαίως αυτό μερικά ντακ το κάνουν μόνα τους,οι κατασκευαστές τους έχουν προβλέψει να απομονώνουν την συσκευή από εξωτερικές τροφοδοσίες.
Επίσης υπάρχουν κι άλλες λύσεις.Καλώδια ή αντάπτορες USB πχ που δίνουν την δυνατότητα να δώσουμε εξωτερική τροφοδοσία.

Η συγκεκριμένη σειρά μητρικών βέβαια,υποστηρίζει πως παρέχει πολύ καθαρή τροφοδοσία,οπότε για κάποιον που δεν θέλει να μπλέξει με πρόσθετες λύσεις,είναι ευκολία.