Audiophile????ή Μηχανάκιας????

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Η διαφορά???
Audiophile=
Αγοράζεις στερεοφωνικό για να ακούσεις του δίσκου σου.
Μηχανάκιας=
αγοράζεις δίσκους γιά να ακούσεις το στερεοφωνικό σου.

Έχω την εντύπωση ότι ώρες ώρες δε μας συμφέρει να απαντήσουμε...

Πιστεύω ότι προς το παρόν είμαι πρωτίστως μουσικόφιλος...

Γιατί βρε αδέρφια σας πιάσανε τα ψυχολογικά σας? Μιά άρτια παραγωγή και ηχογράφηση, με άρτιες εκτελέσεις από τους μουσικούς δεν είναι από μόνη της έργο τέχνης? Δηλαδή όλοι οι δίσκοι αναφοράς που χρησιμοποιούνται για ακροάσεις μηχανημάτων (π.χ της Naim) είναι σκουπίδια? Δεν είναι για μουσικόφιλους? Ε, μην τρελλαθούμε ντε. Εκτός και αν κάποιος νομίζει πως ακούει το... "μηχανάκι" του, βάζοντας Μαζωνάκη και Γαρμπή...

...Μηχανάκιας=
αγοράζεις δίσκους γιά να ακούσεις το στερεοφωνικό σου...

...Μηχανάκιας = αγοράζεις μηχανήματα για αν ακούσεις τα μηχανήματα...:slapface:

Ακριβώς, audiophile = ηχόφιλος όχι μουσικόφιλος. Ο μουσικόφιλος και με γραμμόφωνο θα γουστάρει.

Μάλλον κάνεις λάθος ο όρος audiophile σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται σε κάποιον που αγαπά την μουσική ......ο μουσικόφιλος δηλαδή
Αυτός που απαγά τους ήχους τους μάλλον θα αποκαλείται soundphile

Καλα τα λεει ο Anasthom
An audiophile, from Latin audire[1] "to hear" and Greek philos[2] "loving," can be generally defined as a person dedicated to achieving high fidelity in the recording and playback of music απο τη wikepidia

Το προβλημα ειναι οτι καποιοι χανουν το δρομο τους. Δηλαδη ενω ξεκινανε με σκοπο την πιστη αναπαραγωγη καποια στιγμη χαλαρωνουν , σταματουν να αλλαζουν το ενα μηχανημα μετα το αλλο και ακουνε μουσικη. Μακρυα απο εμας αυτα τα πραγματα...:flipout:

Μακρυα απο εμας αυτα τα πραγματα...:flipout:

Για την χαλάρωση να υποθέσω.
icon10.gif

Μάλλον κάνεις λάθος ο όρος audiophile σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται σε κάποιον που αγαπά την μουσική ......ο μουσικόφιλος δηλαδή
Αυτός που απαγά τους ήχους τους μάλλον θα αποκαλείται soundphile

βρές μου ένα λατινικό λεξικό στο οποίο ο όρος audio σημαίνει μουσική κι εγώ αποσύρω την αποψή μου αμέσως.

Εγω επιμενω με τα ιδια εργαλεια να ακουω μουσικη και να ερχομαι σε νιρβανα ......

πως το καταφερνω ; μα εχω τα καλυτερα εργαλεια ......

ε ;..........

Η διαφορά???
Audiophile=
Αγοράζεις στερεοφωνικό για να ακούσεις του δίσκου σου.
Μηχανάκιας=
αγοράζεις δίσκους γιά να ακούσεις το στερεοφωνικό σου.

Η πιο απλα ακους την μουσικη η τα μηχανακια?

Εγώ άκουγα μουσική επι σειρά ετών απο ένα φορητό Philips που είχε φέρει ο θείος μου απο την Γερμανία.
Οντας φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου θεωρώ οτι τότε η δισκοθήκη μου ήταν αδικαιολόγητα μικρή.
Όταν πρωτοάκουσα μουσική στο καινούριο σύστημα ενός φίλου (B&W, Arcam, Marantz), μη μουσικού, έπαθα πλάκα. Έβαλα στόχο την απόκτηση σοβαρού συστήματος και ταυτόχρονα άρχισα να γουστάρω τα μηχανήματα ήχου (να διαβάζω περιοδικά, να κάνω ακροάσεις, να ψάχνω χαρακτηριστικά.. κλπ ξέρετε τώρα).

Οταν πήρα το πρώτο μου σύστημα τότε η δισκοθήκη αρχισε να αυξάνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι ποιοτικότερες ακροάσεις, η αναζήτηση καλών εκτελέσεων, η πιο βαθειά ματιά στην ερμηνεία που δίνει ένα καλό σύστημα, η αναζήτηση διαφόρων ειδών μουσικής....... με έκαναν σίγουρα καλύτερο μουσικό αλλά και ακροατή.

Τι είμαι; Audiophile ή μουσικόφιλος;
Μήπως μουσικόφιλος Audiophile;;