Αudioquest- Sorbogel--HELP

delliosgeo

New member
17 June 2006
65
Τρίπολη
Εβαλα πριν μερικές μέρες το γνωστό Αudioquest- Sorbogel´στο πλατώ.
Όμως παρατήρησα ότι επάνω στους δίσκους βινυλίου αφήνει μια λιπαρή ουσία η οποία στεραιοποιείται αργότερα.
Το αποτέλεσμα οι καταστροφή μερικών δίσκων.
Δοκίμασα να το καθαρίσω με οινόπνευμα και ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά μάταια. Δεν έγινε τίποτε.
Την βοήθειά σας για το πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτή την ουσία.

HELP HELP HEEEEEEEEEEELP

Ψυχραιμία!!
Μιας και αναφέρεις ότι πρόκειται περί λιπαρής ουσίας( στην αρχή)
για δοκίμασε να πλύνεις απαλά ένα LP, με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πιάτων να δείς τι γίνεται..
Κανόνας: Οταν δοκιμάζουμε κάποιο προιόν για πρώτη φορά,
πειραματιζόμαστε με ένα κομμάτι, από τα λιγότερο αγαπημένα μας...

Το απορρυπαντικό πιάτων, δε, πρώτα το αφρίζουμε καλά τρίβοντας το καλά στα χέρια μας σαν να τα πλένουμε και κατόπιν το εφαρμόζουμε στο βινύλιο.
Αν συνεχίσει το τζέλ να μας λερώνει το δίσκο κάνουμε το ίδιο και σε αυτό

Δυστυχώς η ουσία έχει ήδη στεραιοποιηθεί στα βινύλια
Με το μάτι και την αφή δεν φαινόταν τίποτε αμέσως μετα την χρήση του δίσκου.
Έχω δοκιμάσει το πλήσυμο αλλά τίποτε

Το απορρυπαντικό πιάτων, δε, πρώτα το αφρίζουμε καλά τρίβοντας το καλά στα χέρια μας σαν να τα πλένουμε και κατόπιν το εφαρμόζουμε στο βινύλιο.
Αν συνεχίσει το τζέλ να μας λερώνει το δίσκο κάνουμε το ίδιο και σε αυτό

Έχω πλήνει και το ματ, αλλά εξακολουθεί να βγάζει

Και εμένα μου κάνει εντύπωση καθώς το έχω χρησιμοποιήσει χωρίς αντίστοιχο πρόβλημα.

Το αγόρασα πριν 1 μήνα και απο την αρχή είχε αυτήν την γλοιώδη υφή , αλλά δεν περίμενα να μου κάνει αυτήν την ζημιά. Έχεις την εντύπωση ότι λοιώνει και ξαναστεραιοποιείται ξανά.

πριν από περίπου ένα χρόνο αγόρασα και εγώ το εν λόγω και έπαθα τα ίδια, καταστρέφοντας δύο σχετικά σπάνιους δίσκους. Απευθυνόμενος στο μαγαζί που το αγόρασα μου είπε ότι το έχει ξανακούσει να τοαναφέρει κάποιος και το απέδωσε στη ζέστη.
Τελικά το άλλαξα γιατί όσο και αν προσπάθησα να καθαρίσω τους δίσκους δεν βγήκαν τα σημάδια.

Το επέστρεψα ήδη στην αντιπροσωπία (Αφοι Σαραβέλλου) η οποία, προθυμοποιήθηκε αμέσως να το αντικαταστήσει ή να με αποζημιώσει