Audyssey xt32

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Καλησπέρα
Έτρεξα το AUDYSSEY XT32 και μου έβγαλε τα παρακάτω.

Είναι εντάξει η έκανα κάτι λάθος;

Attachments

• Screenshot_2022-03-26-20-02-37-837_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    Screenshot_2022-03-26-20-02-37-837_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    311.7 KB · Views: 26
  • Screenshot_2022-03-26-20-01-52-458_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    Screenshot_2022-03-26-20-01-52-458_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    307.7 KB · Views: 26
  • Screenshot_2022-03-26-20-03-56-642_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    Screenshot_2022-03-26-20-03-56-642_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    205.6 KB · Views: 26
  • Screenshot_2022-03-26-20-05-26-303_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    Screenshot_2022-03-26-20-05-26-303_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    92.4 KB · Views: 26

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Το ένα από τα δύο είναι πιο κοντά σε τοίχο/ους και το bass reflex είναι συντονισμένο στους 40 κύκλους. Μικρό δαπέδου είναι το ηχείο;

Το curve editor είναι για να φτιάξεις δική σου καμπύλη.

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Το ένα από τα δύο είναι πιο κοντά σε τοίχο/ους και το bass reflex είναι συντονισμένο στους 40 κύκλους. Μικρό δαπέδου είναι το ηχείο;

Το curve editor είναι για να φτιάξεις δική σου καμπύλη.
Pleo το αριστερό είναι πιο κοντά σε τοίχο. δεν γίνεται αλλιώς.Ειναι τα Oberon 5.
Τι πρέπει να κάνω;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Φαίνεται στο διάγραμμα που έχει πάρει ένα ελαφρύ boost το αριστερό λόγω τοίχου.

Τι να κάνεις; Κατ' αρχήν σου αρέσει τώρα πως παίζει;

Ιδανικά θα μπεις στο curve editor και θα φτιάξεις μια καμπύλη κατηφορική από τα 40Hz και πάνω (δεν νομίζω να μπορεί το ηχείο περισσότερα). Αλλιώς επιλέγεις, μια και έτρεξες το Audyssey, το Dynamic EQ στο on - βρες ποια ρύθμιση σου αρέσει 0, 5,10,15 αναλόγως πως ακούς και άστο να τα φτιάχνει μόνο του δυναμικά κάθε φορά. Κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρει καλύτερα από το manual χέριασμα.
Μια χαρά θα είσαι.

Για το midrange compensation δεν είμαι σίγουρος. Θα το έβγαζα και θα το έβαζα πάλι αναλόγως πως λειτουργεί στο συγκεκριμένο ηχείο. Σε εκείνα με μικρό κυματοδηγό όπως το Dali μάλλον χρειάζεται.

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Pleo το αριστερό είναι πιο κοντά σε τοίχο. δεν γίνεται αλλιώς.Ειναι τα Oberon 5.
Τι πρέπει να κάνω;

Φαίνεται στο διάγραμμα που έχει πάρει ένα ελαφρύ boost το αριστερό λόγω τοίχου.

Τι να κάνεις; Κατ' αρχήν σου αρέσει τώρα πως παίζει;

Ιδανικά θα μπεις στο curve editor και θα φτιάξεις μια καμπύλη κατηφορική από τα 40Hz και πάνω (δεν νομίζω να μπορεί το ηχείο περισσότερα). Αλλιώς επιλέγεις, μια και έτρεξες το Audyssey, το Dynamic EQ στο on - βρες ποια ρύθμιση σου αρέσει 0, 5,10,15 αναλόγως πως ακούς και άστο να τα φτιάχνει μόνο του δυναμικά κάθε φορά. Κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρει καλύτερα από το manual χέριασμα.
Μια χαρά θα είσαι.

Για το midrange compensation δεν είμαι σίγουρος. Θα το έβγαζα και θα το έβαζα πάλι αναλόγως πως λειτουργεί στο συγκεκριμένο ηχείο. Σε εκείνα με μικρό κυματοδηγό όπως το Dali μάλλον χρειάζεται.
Ευχαριστώ πολύ Λεωνιδα

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Το καλό με τον 3700 και όλα τα μοντέλα που τελειώνουν σε x700 είναι ότι πλέον μπορείς να σώσεις τα αποτελέσματα σε δύο preset ηχείων. Βοηθά πολύ αυτό για να έχεις δύο διαφορετικές ρυθμίσεις και να τις επιλέγεις on the fly. Στα μοντέλα προηγούμενης γενιάς υποχρεωτικά έπρεπε να περιμένεις να φορτώσεις την όποια δεύτερη ρύθμιση στον ενισχυτή, είχες φτιάξει στο app.
τώρα μπορείς να έχεις δύο καμπύλες (ισοσταθμίσεις) διαφορετικές και να έχεις σώσει τη μία στο ένα prest ηχείων και την άλλη στο άλλο.
Εγώ θα έτρεχα δύο ρυθμίσεις και θα τις έσωζα στις δύο θέσεις και αναλόγως περιεχομένου θα επέλεγα εκείνη που θέλω άμεσα.

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Το καλό με τον 3700 και όλα τα μοντέλα που τελειώνουν σε x700 είναι ότι πλέον μπορείς να σώσεις τα αποτελέσματα σε δύο preset ηχείων. Βοηθά πολύ αυτό για να έχεις δύο διαφορετικές ρυθμίσεις και να τις επιλέγεις on the fly. Στα μοντέλα προηγούμενης γενιάς υποχρεωτικά έπρεπε να περιμένεις να φορτώσεις την όποια δεύτερη ρύθμιση στον ενισχυτή, είχες φτιάξει στο app.
τώρα μπορείς να έχεις δύο καμπύλες (ισοσταθμίσεις) διαφορετικές και να έχεις σώσει τη μία στο ένα prest ηχείων και την άλλη στο άλλο.
Εγώ θα έτρεχα δύο ρυθμίσεις και θα τις έσωζα στις δύο θέσεις και αναλόγως περιεχομένου θα επέλεγα εκείνη που θέλω άμεσα.
Αυτό ακριβώς έχω κάνει.
Στην μουσική που ακου Stereo χωρίς SUB έχω αυτήν την ρύθμιση που σου έστειλα πριν τις φωτογραφίες.
Για το cinema έχω άλλη ρύθμιση στο Preset 1

• Like
Reactions: Pleo

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Αυτό ακριβώς έχω κάνει.
Στην μουσική που ακου Stereo χωρίς SUB έχω αυτήν την ρύθμιση που σου έστειλα πριν τις φωτογραφίες.
Για το cinema έχω άλλη ρύθμιση στο Preset 1
Λεωνίδα καλησπέρα
Για ρίξε μια ματιά και στο Audyssey που μου έβγαλε για το SUB

Attachments

• Screenshot_2022-03-27-13-59-38-736_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    Screenshot_2022-03-27-13-59-38-736_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg
    281 KB · Views: 11

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Εγώ να ρίξω μια ματιά αλλά χωρίς μέτρηση που να τα τσεκάρει όλα αυτά είναι ολίγον τι τυφλοσούρτης το πράμα.

Anyway, ο χώρος σου έχει ένα καλό πάντως, φαίνεται ότι η υπάρχει gain πολύ χαμηλά. Αυτό αν το εκμεταλλευτείς σωστά μπορείς στο curve editor να φτιάξεις μια καμπύλη που να ξεκινά από τα +7dB από πολύ χαμηλά και να ανταπεξέρχεται το sub χωρίς πρόβλημα.
Βλέπω μάζεψε και μια βύθιση εκεί στα 50+Ηz της τάξης των 10dB χωρίς πρόβλημα.

Άνετα μπορείς να πειραματιστείς δηλαδή.

Υ.Γ. Τον ήχο σου δεν θα τον φτιάξεις μέσα από forum. Λίγα tips μπορείς μόνο να πάρεις. Κανονικά θέλεις επίσκεψη από επαγγελματία.

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Εγώ να ρίξω μια ματιά αλλά χωρίς μέτρηση που να τα τσεκάρει όλα αυτά είναι ολίγον τι τυφλοσούρτης το πράμα.

Anyway, ο χώρος σου έχει ένα καλό πάντως, φαίνεται ότι η υπάρχει gain πολύ χαμηλά. Αυτό αν το εκμεταλλευτείς σωστά μπορείς στο curve editor να φτιάξεις μια καμπύλη που να ξεκινά από τα +7dB από πολύ χαμηλά και να ανταπεξέρχεται το sub χωρίς πρόβλημα.
Βλέπω μάζεψε και μια βύθιση εκεί στα 50+Ηz της τάξης των 10dB χωρίς πρόβλημα.

Άνετα μπορείς να πειραματιστείς δηλαδή.

Υ.Γ. Τον ήχο σου δεν θα τον φτιάξεις μέσα από forum. Λίγα tips μπορείς μόνο να πάρεις. Κανονικά θέλεις επίσκεψη από επαγγελματία.
Λεωνίδα για την πληροφορία κ μόνο το SUB είναι το svs 3000.
Τώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν έχουμε κανέναν επαγγελματία που να ασχολείται με αυτά.
Μάλλον πρέπει να ρωτήσω αν κατεβαίνει κανένας από Αθήνα.
Αν ξέρεις μου λες

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Λεωνίδα για την πληροφορία κ μόνο το SUB είναι το svs 3000.

Γι' αυτό μπόρεσε να μαζευτεί η βύθιση εκεί. Γιατί το sub είχε περιθώρια να παίξει δυνατότερα εκεί χωρίς να ζορίζεται και δεν έφτασε το Audyssey στα όριά του παρατώντας τα. ;)

Αν μάθω ότι κατεβαίνει κανείς, θα σου πω.

• Like
Reactions: DIMLUL84

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
176
Ηράκλειο
Γι' αυτό μπόρεσε να μαζευτεί η βύθιση εκεί. Γιατί το sub είχε περιθώρια να παίξει δυνατότερα εκεί χωρίς να ζορίζεται και δεν έφτασε το Audyssey στα όριά του παρατώντας τα. ;)

Αν μάθω ότι κατεβαίνει κανείς, θα σου πω.
Ευχαριστώ πολύ Λεωνιδα