τωρα βεβαια το κατα ποσο ματσαρισμενες ειναι οι λαμπες που μας πουλανε κυριως οι ελληναρες, ειναι ενα αλλο θεμα.
καποια πηγη απο ευρωπη?
Δεν ξερω πολλους να ματσαρουν διπλοτριοδες.
Αυτο συμβαινει διοτι δεν πολυχρειαζεται ματσαρισμα σε προενισχυτριες. Ή για να το πουμε διαφορετικα, το ιδανικο θα ηταν να ματσαρονται ολα τα εξαρτηματα, αλλα ...
Για Ενισχυτριες Ισχυος ομως το πραγμα αλλαζει, και μαλιστα οταν πρεπει να συνεργαζονται σε βαθμιδες οπου η συμμετρια ειναι καθοριστικη για το αποτελεσμα (πχ Push Pull, PSE, Parallel Push Pull).
Προσωπικα διπλοματσαρω τις λαμπες Ισχυος μου, μεσα απο μεγαλο δειγμα, μετα απο τουλαχιστον 24ωρο Burn Ιn σε μετριες συνθηκες, με χρηση ενος καταλληλα μετασκευασμενου Λυχνιομετρου, ωστε να μπορει να δεχτει μεχρι 8 ομοειδεις λαμπες που μετριουνται κατ' αντιπαραθεση καθε μια με οποιαδηποτε αλλη. Η διαδικασια επαναλαμβανεται δυο φορες. Μετα απο δευτερο 24ωρο Burn Ιn, η τελικη επιλογη γινεται με ανοχη 1 mA, κατα τετραδες ή οκταδες EL34, 6550, KT88, 6L6GC, EL84 κλπ.
Βεβαια, αμα οι λαμπες ειναι Β ή Γ Εθνικη, θα κανουν τα δικα τους σε λιγο καιρο. Γι αυτο (και για αλλους λογους) οταν μιλαω για λαμπες Εξοδου εννοω Svetlana και μονο.
Τωρα οι προενισχυτριες, οτιδηποτε δεν ειναι Κινεζικο, θα παιξει απο συμπαθητικα εως καταπληκτικα. Γι' αυτες ισχυει το γνωστο "πληρωνω και μαθαινω τι μου ταιριαζει" και δεν πολυδινω βαση στο τι λεγεται απο δω κι απο κει. Αυτα οσον αφορα τον Ακουστικο χαρακτηρα των προενισχυτριων.
Οσον ομως αφορα την Ηλεκτρικη αξιοπιστια, τον αξιοποιησιμο χρονο ζωης, τις μικρες ανοχες ως προς την μηχανουργικη κατεργασια, και βεβαια ως προς την ποιοτητα των επιμερους τμηματων, οι αξιες ειναι λιγο εως πολυ διαμορφωμενες μεταξυ των ασχολουμενων, και οι τιμες συνηθως αντανακλουν την ποιοτητα.
Οπα....