auto bias και ματσαρισμα.

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
ειμαι κατοχος ενος ολοκληρωμενου ενισχυτη primaluna prologue two. ο εν λογω ενισχυτης εχει το συστημα auto bias.
αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να ματσαρεις λυχνιες?
δλδ μια ματσαρισμενη τετραδα απο μια αματσαριστη θα παιξει ακριβως το ιδιο?

ευχαριστω.

Push Pull με 2 λάμπες ανά κανάλι δεν είναι αυτός;
Καλό είναι να πάρεις ματσαρισμένα ζευγάρια.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για ματσαρισμένη τετράδα.

Οι μόνοι ενισχυτές που δε χρειάζονται ματσαρισμένες λυχνίες είναι οι OTL, απ' όσο ξέρω.

Άμα έχουν μεγάλη διαφορά οι λυχνίες όσο auto bias και να έχει ο ενισχυτής, δε θα μπορέσει να τις "φέρει".

Άμα έχουν μεγάλη διαφορά οι λυχνίες όσο auto bias και να έχει ο ενισχυτής, δε θα μπορέσει να τις "φέρει".

Σωστόστ αλλά δεν υπάρχει λόγος οι γλόμποι του αριστερού καναλιού να είναι ματσαρισμένοι με τους γλόμπους του δεξιού.
Για αυτό μίλησα για ζευγάρια και όχι για τετράδα. :)

αρα συμφωνουμε στο να παρω 2 ματσαρισμενα ζευγαρια...καλο κανω ουτως η αλλως. καποια προταση σε μαρκα? και ακομη υπαρχει λογος να ειναι ματσαρισμενες και οι λυχνιες προενισχυσης?

auto bias
Βασικά είναι αυτόματη ρύθμιση πόλωσης ,,,, ρευμάτων της λάμπας....
δεν έχει καμμία σχέση με ματσαρισμένες ή μη λάμπες
ότι και να βάλεις το auto bias θα προσπάθήσει να τις ρυθμίσει όσο καλύτερα μπορεί...

Ματσαρισμένες λάμπες???

Η κάθε λάμπα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά....γιάτί κατασκευάζονται μαζικά και μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε σφάλμα -αστοχία υλικού - στην επίσημη γλώσσα από λάμπα σε λάμπα....
Το ζητούμενο??? ματσαρισμένες γιά να έχουν τις λιγότερες δυνατόν διαφορές μεταξύ..τους όχι μόνον ανά δύο αλλά.... και σαν ζευγάρια για την καλύτερη δυνατόν απόδοση
Προενισχύτριες ????δεν ξέρω αλλά στο εξωτερικό απο ότι βλέπω στα διάφορα ιντερνετικά μαγαζιά τις πουλούν ματσαρισμένες και αυτές...
Στην Ελλάδα ???μου είπαν ότι δεν χρειάζεται ματσάρισμα...
Προσωπικά πιστεύω ότι και αυτές πρέπει να διέπονται απο τους παραπάνω κανόνες....
Τώρα για λάμπες που ρωτάς εγώ θα πρότεινα στην φθηνή κατηγορία
τις jj Tesla...
Φιλικά..

Να παρεις καλυτερα ματσαρισμενες γιατι υπαρχει περιπτωση να διαφερουν πολυ οι αματσαριστες, και τοτε μπορει να μην γινει μεν ζημια αλλα θα υπαρχουν παραμορφωσεις παρα το Auto Bias που εχει κι αυτο καποια πλαισια που επεμβαινει.

Ειδικα στον P.L το "Adaptive Auto Bias" δεν ειναι ακριβως σχεδιασμενο για να συμμαζευει αματσαριστες λαμπες, αλλα κανει κυριως ενα ειδος συμπιεσης των ακραιων δυναμικων μεσω κυκλωματων σερβο.

Προτιμησε Svetlana με το λογοτυπο Winged-C.

Attachments

• autobiasmod.jpg
    autobiasmod.jpg
    53 KB · Views: 40
.... εγω θα πρότεινα στην φθηνή κατηγορία τις jj Tesla...

Δεν υπαρχουν πλεον Tesla φιλε μου, και αν υπηρχαν δεν θα ηταν καθολου φτηνες.

Οι JJ ειναι JJ και δεν ειναι σε καμμια περιπτωση Tesla, ουτε ισχυριζονται κατι τετοιο, ουτε βεβαια γραφουν Tesla επανω τους ή στο κουτι.

Οταν πριν δεκαετιες εκλεισε τα εργοστασια της η Tesla, ο εξοπλισμος τους πουληθηκε σε μια σειρα απο ενδιαφερομενους μεταξυ των οποιων ο γνωστος και συχωρεμενος πια Τσεχος Κρονε (KR tubes) και ο Σλοβακος Jiorgi (JJ). Κανεις απ ολους αυτους δεν εχει τα δικαιωματα χρησης του Brand name Tesla. Ανεξαρτητα απο Brand name κλπ ποτε δεν ξαναφτιαχτηκαν οι ιδιες λαμπες, με τα ιδια υλικα και τον τροπο που τις εφτιαχνε τοτε η Τεσλα.

http://www.jacmusic.com/tesla/tesla-jj.html

http://www.jacmusic.com/nos/images/Fakes/index.htm

Δεν υπαρχουν πλεον Tesla φιλε μου, και αν υπηρχαν δεν θα ηταν καθολου φτηνες.

Οι JJ ειναι JJ και δεν ειναι σε καμμια περιπτωση Tesla, ουτε ισχυριζονται κατι τετοιο, ουτε βεβαια γραφουν Tesla επανω τους ή στο κουτι.

Οταν πριν δεκαετιες εκλεισε τα εργοστασια της η Tesla, ο εξοπλισμος τους πουληθηκε σε μια σειρα απο ενδιαφερομενους μεταξυ των οποιων ο γνωστος και συχωρεμενος πια Τσεχος Κρονε (KR tubes) και ο Σλοβακος Jiorgi (JJ). Κανεις απ ολους αυτους δεν εχει τα δικαιωματα χρησης του Brand name Tesla. Ανεξαρτητα απο Brand name κλπ ποτε δεν ξαναφτιαχτηκαν οι ιδιες λαμπες, με τα ιδια υλικα και τον τροπο που τις εφτιαχνε τοτε η Τεσλα.

http://www.jacmusic.com/tesla/tesla-jj.html

http://www.jacmusic.com/nos/images/Fakes/index.htm

Ευχαριστώ θα δώ τα links που βάζεις....κάθε ενημέρωση καλοδεχούμενη γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία με λάμπες....απλά γιά πρώτη φορά αγόρασα λαμπάτο ενισχυτή

Τώρα άν έχεις ασχοληθεί με λάμπες οι JJ στην φθηνή κατηγορία είναι καλές??? ή μπαφα???

τωρα βεβαια το κατα ποσο ματσαρισμενες ειναι οι λαμπες που μας πουλανε κυριως οι ελληναρες, ειναι ενα αλλο θεμα.
καποια πηγη απο ευρωπη?

τωρα βεβαια το κατα ποσο ματσαρισμενες ειναι οι λαμπες που μας πουλανε κυριως οι ελληναρες, ειναι ενα αλλο θεμα.
καποια πηγη απο ευρωπη?

Δεν ξερω πολλους να ματσαρουν διπλοτριοδες.
Αυτο συμβαινει διοτι δεν πολυχρειαζεται ματσαρισμα σε προενισχυτριες. Ή για να το πουμε διαφορετικα, το ιδανικο θα ηταν να ματσαρονται ολα τα εξαρτηματα, αλλα ...

Για Ενισχυτριες Ισχυος ομως το πραγμα αλλαζει, και μαλιστα οταν πρεπει να συνεργαζονται σε βαθμιδες οπου η συμμετρια ειναι καθοριστικη για το αποτελεσμα (πχ Push Pull, PSE, Parallel Push Pull).

Προσωπικα διπλοματσαρω τις λαμπες Ισχυος μου, μεσα απο μεγαλο δειγμα, μετα απο τουλαχιστον 24ωρο Burn Ιn σε μετριες συνθηκες, με χρηση ενος καταλληλα μετασκευασμενου Λυχνιομετρου, ωστε να μπορει να δεχτει μεχρι 8 ομοειδεις λαμπες που μετριουνται κατ' αντιπαραθεση καθε μια με οποιαδηποτε αλλη. Η διαδικασια επαναλαμβανεται δυο φορες. Μετα απο δευτερο 24ωρο Burn Ιn, η τελικη επιλογη γινεται με ανοχη 1 mA, κατα τετραδες ή οκταδες EL34, 6550, KT88, 6L6GC, EL84 κλπ.

Βεβαια, αμα οι λαμπες ειναι Β ή Γ Εθνικη, θα κανουν τα δικα τους σε λιγο καιρο. Γι αυτο (και για αλλους λογους) οταν μιλαω για λαμπες Εξοδου εννοω Svetlana και μονο.

Τωρα οι προενισχυτριες, οτιδηποτε δεν ειναι Κινεζικο, θα παιξει απο συμπαθητικα εως καταπληκτικα. Γι' αυτες ισχυει το γνωστο "πληρωνω και μαθαινω τι μου ταιριαζει" και δεν πολυδινω βαση στο τι λεγεται απο δω κι απο κει. Αυτα οσον αφορα τον Ακουστικο χαρακτηρα των προενισχυτριων.
Οσον ομως αφορα την Ηλεκτρικη αξιοπιστια, τον αξιοποιησιμο χρονο ζωης, τις μικρες ανοχες ως προς την μηχανουργικη κατεργασια, και βεβαια ως προς την ποιοτητα των επιμερους τμηματων, οι αξιες ειναι λιγο εως πολυ διαμορφωμενες μεταξυ των ασχολουμενων, και οι τιμες συνηθως αντανακλουν την ποιοτητα.

Οπα....

θα μπορουσα λοιπον να απευθυνθω σε εσενα για ματσαρισμα?

θα μπορουσα λοιπον να απευθυνθω σε εσενα για ματσαρισμα?

NAI για λυχνιες Ισχυος σαν αυτες που αναφερω και αλλες με οκταλ βαση.
ΟΧΙ για ματσαρισμα σε προενισχυτριες.
Εαν θελεις στειλε ΡΜ.

εχεις καποιον να μου προτεινεις για να αγορασω svetlana?...που μενεις?

......Οι μόνοι ενισχυτές που δε χρειάζονται ματσαρισμένες λυχνίες είναι οι OTL, απ' όσο ξέρω.....

Γιατι ?
Εγω νομιζω οτι αυτοι ειναι που χρειαζονται ματσαρισμενες περισσοτερο απ ολους.
Συνηθως στους OTL χρησιμοποιουνται λαμπες με μικρη εσωτερικη Αντισταση, οποτε εκεινο που υπερισχυει στην παραγωγη της Ισχυος στους OTL, ειναι το ρευμα.
Και ειναι το ρευμα που διαρρεει την καθε λυχνια εκεινο που πρεπει να ειναι κατα το δυνατον ιδιο σε μια συμμετρικη βαθμιδα, αφου λιγο εως πολυ η ταση ειναι δεδομενη.