Auzen X-Fi HD σε ASUS P5Q

Joe D.

Established Member
9 April 2008
177
ΑΘΗΝΑ
Αγόραζαπρόσφατατην AUZEN X-Fi HOMETHEATER-HD. (http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php). Η κάρτα είναι PCI-EXPRESS
Προορίζεται για το HTPCμου με ΜΒ ASUSP5Q. Το mobo αυτό έχει μία PCIeX16 (εκεί έχω την ATI 4670), και δύο PCIeX1. Όταν βάζω την Auzen στο Νο1 Slot, όλα καλά. Όταν τη βάζω στο Νο2 Slot, το PC (Win-XP) δεν την αναγνωρίζει σαν Hardware. Όμως.... το Νο1 Slot είναι ακριβώς δίπλα στο Slot της κάρτας Γραφικών και ο ανεμιστήρας της ΑΤΙ βγάζει τον αέρα πάνω στην πλάτη της AUZEN. Για τον λόγο αυτό εκτιμώ ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω το No2 Slot PCIeX1.
Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι για να χρησιμοποιηθεί το No2 Slot PCIe, θα πρέπει να γεμίσει πρώτα το No1 Slot. Βρήκα μια PCIeX1 με 1 parallel port που είναι πολύ κοντή και δεν φτάνει μέχρι τον ανεμιστήρα της ΑΤΙ, άρα αν ο συλλογισμός μου είναι σωστός θα κάνω τη δουλειά μου. Η κάρτα όμως αυτή κάνει 33 Ευρώ.
Η δεύτερη σκέψη είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ρυθμίσεις από το BIOS. Δεν έβγαλα άκρη.
Η Τρίτη σκέψη είναι ότι είναι πρόβλημα των XPκαι ενδεχομένως με τα Win7 να μην έχω πρόβλημα. Δεν τα έστησα ακόμα.

Έχει κανένας σχετική εμπειρία ;

Αν δεν την βλέπει στο Boot προφανώς δεν ειναι θεμα λειτουργικού οπότε ξεκινάς από μητρική / bios μερια.

Αν δεν την βλέπει στο Boot προφανώς δεν ειναι θεμα λειτουργικού οπότε ξεκινάς από μητρική / bios μερια.
Και εγώ προς τα εκει σκέφτομαι, αλλα,,,
Κατέβασα το τελευταίο ΒΙΟS και το τελευταίο PC-PROBE (Monitor Προγραμμα που βλέπει τα SLOTS, κ.λ.π.) και ξανά το ίδιο πρόβλημα : To ASUS P5Q δεν αναγνωρίζει την κάρτα
Άρα, ή είναι προβληματικό το προϊόν, έχει πρόβλημα το δικό μου ΜΒ. Δεν θεωρώ λογικό οτι θα πρέπω να ψάχνω για ρυθμίσεις στο BIOS, οταν το ΒΜ έχει μόνο δύο κάρτες, 3 συσκευές SATA, 1 HDD IDE και ένα FDD.
Γιαυτό ξαναρωτάω : Eχει βάλει κανείς καρτα PCI Express X1 στο Νο2 Slot του MB ASUS P5Q

Σε λάθος forum απευθύνομαι. Τέλος πάντων.
Το πρόβλημα το έχω αντιμετωπίσει ως εξής:
Παρατήρησα οτι το ανεμιστηράκι της ΑΤΙ ρουφάει αέρα - δεν φυσάει και,
Έχοντας απόσταση 4 χιλιοστά από την πλάτη της AUZEN η ATI δεν ζορίζεται καθόλου και δεν ανεβάζει θερμοκρασία (για μια ταινία τουλάχιστον).

Το συμπέρασμα μου : Καλό θα είναι οταν φτιάχνεις ενα HTPC θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι κάρτες θα βάλεις. Οχι στη λογική ξεκίνα τωρα με ένα MB με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και μετά βλέπουμε για μια καλή κάρτα γραφικών και πιο μετά για μια καλή κάρτα ήχου.
Εγώ βέβαια την πάτησα γιατί όταν έφτιαχνα το PC η AUZEN δεν είχε βγεί στην αγορά.

Attachments

• SDC12736.jpg
    SDC12736.jpg
    124.7 KB · Views: 29