Auzentech X-Tension - Αξιζει; Και πώς συνδέεται στη φάτσα του κουτιού;

Στο υπό κατασκευή νέο HTPC μου, επέλεξα τελικά να εγκαταστήσω την Auzentech X-Meridian 7.1, η οποία βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο προηγούμενο PC, που είναι πια γενικών καθηκόντων (θα βάλω την X-Fi Platinum στη θέση της).

Επειδή θα ήθελα μια πρόσβαση σε συνδέσεις, ανάλογη με αυτήν που προσφέρει το external bay που συνοδεύει την Platinum, σκέφτομαι να πάρω το X-Tension της Auzentech, και να το βάλω μπροστά (στη φάτσα) του κουτιού. Σημειώνω πως το κουτί είναι ένα Full Tower της Thermaltake, αρκετά ευμέγεθες, και τα φατνία της πρόσοψης απέχουν αρκετά από την περιοχή των αρθρωμάτων PCI της μητρικής. Τώρα μη με ρωτήσετε πως θα το βάλω, θα βρω το τρόπο να το στηρίξω.

Ψάχνω να βρω αν το καλώδιο που το συνοδεύει είναι αρκετά μακρύ, ώστε να φτάσει μέχρι την κάρτα.

Ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;

Τέλος θέλω να ρωτήσω αν το εξάρτημα αξίζει γενικά τον κόπο.

Ευχαριστώ

Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο και να πάρεις την νέα έκδοση με το HDMI:

http://www.auzentech.com/site/company/press.php

(λογικά το καλώδιο δεν θα ειναι και τόσο μακρύ - μιας και δεν προορίζεται για χρήση σε φατνίο αλλά σε PCI - αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο και να πάρεις την νέα έκδοση με το HDMI:

http://www.auzentech.com/site/company/press.php

(λογικά το καλώδιο δεν θα ειναι και τόσο μακρύ - μιας και δεν προορίζεται για χρήση σε φατνίο αλλά σε PCI - αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Ευχαριστώ.

Το έχω δει το link και με ενδιαφέρει.

Από την άλλη μεριά όμως δεν ξέρω αν το καινούργιο εξαρτηματάκι έχει τις εισόδους του τωρινού X-Tension (Midi, μικρόφωνο, S/PDIF, κλπ.). Νομίζω πως δεν τις έχει όλες.

Ξέρουμε κάτι γι αυτό;

Το site της Auzentech λέει:

* A single HDMI cable can be connected with External devices like Digital TV or Receiver
*High compatibility with various external/internal devices by multi-Input selection (4 input).
* Compatibility with Desktop/HTPC/Slim PC (with Standard/LP bracket)
* Supports the next generation of Audio format (Dolby True HD/DTS HD)
* Swift and stable hardware installation without any installation of related software.
* Wide connectivity using the SPDIF Combo Output port.*
* Support for HDMI 1.3 and earlier receivers

Τώρα, τί σημαίνουν αυτά που έχω με κόκκινο δεν ξέρω (λεπτομέρειες δεν δίνονται)

Θα δίνει εικόνα και ήχο μέσω του HDMI?

Υπάρχει κάποια αναλυτικότερη πληροφόρηση? είναι κάπως συμπυκνωμένο και δυσνόητο...

Μα προφανώς και θα δίνει εικόνα. Αλλιώς τι νόημα έχει? άλλο HDMI για εικόνα και άλλο για ήχο? Δεν υπάρχει AV που να χειρίζεται 2 σήματα HDMI

Nα ρωτησω και γω κατι ρε παιδια. Ενεκα του οτι ειμαι λιγο βουνισιος με το ολον θεμα και ελα ντε που θελω να φτιαξω ενα σαλονατο μηχανημα που λεγε με και χαιεντα θαχει προτεραιοτητα τα ακουσματα ρωτω.
Καποια στιγμη θα περασω τον ηχο μεσα απο ενα benchmark usb το σκοτωσα. Αυτο ομως επειδη τα λεφτα ειαι πολλα Αρη καθησα και σκεφτηκα να γινω λιγο πιο πεδινος και μεχρι το πληρωμα του χρονου να βολευτω με κατι πιο γηινο. Ετσι θορω μια Auzentech X-plosion.
Και τωρα ρωτω και οχι πριν. Αξιζει αυτη σε σχεση με το μανισιο της μητρικης, δηλαδης θα ακουσω διαφορες, τοσο σε αναλογικο, οσο και σε ψηφιακο επιπεδο. Και βλεποντας την να ομοιαζει με την soundblaster αξιζει τα διπλα σχεδον μπικικινια;

Μα προφανώς και θα δίνει εικόνα. Αλλιώς τι νόημα έχει? άλλο HDMI για εικόνα και άλλο για ήχο? Δεν υπάρχει AV που να χειρίζεται 2 σήματα HDMI
Για να μην ξεχνιόμαστε: Μιλάμε για κάρτα ήχου για PC (τα οποία δίνουν εικόνα από την VGA)!

Το τι θα κάνει ακριβώς δεν το ξέρουμε ακόμα αλλά το βρίσκω απίθανο έως αδύνατο να δίνει και εικόνα.

Εγώ πάντως αυτό κατάλαβα. Οτι θα έχει ενα HDMI in απο την VGA και θα έχει HDMI out. Αλλιώς πως αλλιώς θα είναι "A single HDMI cable can be connected with External devices like Digital TV or Receiver"

Επίσης αν κατάλαβα καλά θα λειτουργεί και σαν παθητικός προενισχυτής.

Οψόμεθα