AV Receiver για HTPC

vpapous

New member
24 May 2008
69
Καλησπέρα

Εχω στήσει ένα HTPC στο χώρο του σαλονιού (γύρω στα 30τμ) και θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός AV Receiver. Η tv που έχω τώρα είναι μια kdl -40v2500 Hd ready αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει full hd.

Δεν προβλέπω να έχω άλλο video/audio input καθώς τα πάντα παίζουν από htpc (ίσως καποια παιχνιδομηχανή στο μέλλον). Επίσης, θα αγοραστούν και ηχεία για 5.1 (7.1 setup δεν νομίζω ποτέ να παίξει λόγω του χώρου μου)

Τι προδιαγραφές θα πρέπει να με ενδιεαφέρουν να έχει ο avr?

px hdmi up convertion νομίζω ότι θα είναι άχρηστο αφού δεν χρειάζεται να μεσολαβεί ο AVR για το video (συνδεση απευθείας htpc με τv μέσω hdmi-dvi)

Για τα καινούργια digital formats? Αν έχω καταλάβει σωστά αυτή την στιγμή υπάρχει κάποιο προβληματάκι να περασει σωστά ο ήχος από το hdmi και όλοι χρησιμοποιούν spdif η coaxial. Τα καινουργια formats όμως απαιτούν hdmi. Μήπως είναι ματαιη επομένως η υποστήριξη των νέων formats από τον receiver.

Με βάση τα παραπάνω κοιτούσα υποψήφιους avr σε Yamaha και είμαι μεταξύ 663, 861 και 863.

Θα εκτιμούσα την άποψη σας

Όπως και να το κάνουμε η αγορά ενός σύγχρονου AV που να υποστηρίζει τα νέα φαρμά είναι καλοδεχούμενη αλλά με το HTPC μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με αναλογικές συνδέσεις και σε παλιότερο ενισχυτή που δεν τα υποστηρίζει.

Κάνοντας το htpc την επεξεργασία πχ ενός DTS-HD MA πως θα το παιρνάει στον ενισχυτή. Μέσω οπτικής ?

Θα έχω απώλειες στην ποιότητα ή άλλα προβλήματα?

Η επεξεργασία θα γίνεται στο HTPC σε επίπεδο software με το PDVD ας πούμε και από τις αναλογικές εξόδους τις κάρτας ήχου ή της μητρικής αν δεν έχεις κάρτα ήχου θα το στέλνεις στις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή. Όχι ψηφιακά.

Μπλέκουμε στα καλώδια γιατί κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτά standard...

άρα θέλουμε υποστήριξη στα νέα φορματ.... αλλά δεν θέλουμε πολλές hdmi in.

Επίσης θα ακούμε και μουσική.....

Επομένως..... ποιο AVR προτείνετε για να επανέλθουμε στο θέμα του αρχικού post?

μπες στο http://www.technikdirekt.de και δες onkyo 606-705-805 και το θηριο τον 875.

εχει ριξει τρελα τις τιμες εκανε εκπτωσεις.
ο 606 κοστιζει 412.
ο 705 κοστιζει 653(απο 899).στο skroutz τον βρηκα 1149 θεεε μου!
0 805 κοστιζει 805(απο 1200 τον εριξε 400ευρω κατω!)skroytz?1690!!

και το κορυφιαο μοντελο ο 875 τον εχει μονο 1000 ευρω απο 1500!και εδω στο ελλαδισταν 2000 ευρω.

αν ειχαι χρημα θα αγοραζα τον 875 σε αυτα τα λεφτα δεν παιζεται.

Σε Yamaha τι θα πρότεινες?

Επίσης, αν κάνω την επεξεργασία στο HTPC θα μου είναι αδιάφορο αν το AVR θα υποστηριζει ή όχι τα νεα forma του ήχου. Σωστά?

Η λογική μου πάντως ήταν ένας AVR μέχρι 800 . Υπάρχει σε αυτά τα λεφτά.

Το θέμα είναι τόσο πολύπλοκο που θέλει σελίδες.

Κατ' αρχήν απ' ότι έχω ψάξει ως τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ PC hardware που να μπορεί να δώσει τα νέα ηχητικά (HD) formats στον ενισχυτή.

Πρέπει μάλλον αναγκαστικά να καταλήξεις στα standard 5.1 (DD, DTS). H A/V βάση του HTPC μου είναι ένα Gigabyte motherboard με το AMD780G (ATI HD 3200 / Realtek ALC889A) με HDMI έξοδο για εικόνα/ήχο (μόνο δικάναλο) οπτική (για DTS, DD 5.1) και τις κλασσικές αναλογικές για 5.1.

Με βλέπω να αγοράζω YAMAHA 363 για να του δίνω με οπτική τον 5.1 ήχο από το PC (δεν με ενδιαφέρει το 7.1). Άλλη μια οπτική θα έρχεται από το XBOX 360. Δεν φαίνεται να μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο για να ανέβω σε αγορά μεγαλύτερου μοντέλου.

Εκτός αν μου έχει διαφύγει κάτι...

μπες στο http://www.technikdirekt.de και δες onkyo 606-705-805 και το θηριο τον 875.

εχει ριξει τρελα τις τιμες εκανε εκπτωσεις.
ο 606 κοστιζει 412.
ο 705 κοστιζει 653(απο 899).στο skroutz τον βρηκα 1149 θεεε μου!
0 805 κοστιζει 805(απο 1200 τον εριξε 400ευρω κατω!)skroytz?1690!!

και το κορυφιαο μοντελο ο 875 τον εχει μονο 1000 ευρω απο 1500!και εδω στο ελλαδισταν 2000 ευρω.

αν ειχαι χρημα θα αγοραζα τον 875 σε αυτα τα λεφτα δεν παιζεται.

μολις τσεκαρισα τις τιμες στο technikdirekt
τον 805 το εχει στα 1085 ευρω
και το 875 στα 1356