AVclub κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Status
Not open for further replies.

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
Aγαπητοί φίλοι, έγραψα ένα νέο νήμα σχετικά με την παρακμή που υπάρχει και πρόλαβαν να το σβήσουν χωρίς καν να απαντήσουν οι διαχειριστές.

Αφορμή για το νήμα ήταν όταν ένα παλιό μέλος από εδώ έπαθε μια προσωπική τραγωδία, και τον ρώτησα γιατί δεν γράφεις και στο forum.
Και άλλος φίλος πρόλαβε και είδε το νήμα που ξεκίνησα να συζητήσουμε τι δεν πάει καλά εδώ μέσα και ξαφνικά βρεθήκαμε χωρίς νήμα.

Η άποψη μου εμένα ήταν ότι τα πολιτικά κατέστρεψαν όλη την βάση του forum, καθώς οι διαχειριστές σταθερά μπανάριζαν και απαξιωναν εκατοντάδες μέλη.
Με άλλο φίλο που μου έγραψε τώρα μου λέει εγώ δεν ασχολούμαι πλέον, μπανάριζαν για οτιδήποτε μέλη με 5000 ποστ με 1000 βαρεθηκαν αυτή την συμπεριφορά.
Στις αγγελίες τα ίδια δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα που κανείς δεν ασχολείται.

Οι διαχειριστές βλέπουν τα στατιστικά και το trafficking. Αν θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς, τότε έχουμε άδικο και ας μας αγνοήσουν. Αν όμως βλέπετε και εσείς ανησυχητικά σημάδια τότε ίσως θα ήταν καλό να προβληματιστείτε.

Δεν μιλάμε καλοπροαίρετα, έχουμε ξοδέψει αμέτρητες ώρες εδώ μέσα.

Να τσιμπήσω και να ρωτήσω 2-3 πράγματα, μπας και καταλάβω τον σκοπό του θρεντ:

1. Μας λες ότι ένας φίλος έπαθε μια προσωπική τραγωδία και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, αλλά δε μας λες κάτι πιο συγκεκριμένο (ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ως AVClub, ή έστω όποιος είναι σε θέση να βοηθήσει).
2. Μας λες ότι τα πολιτικά κατέστρεφαν το φόρουμ. Άρα να υποθέσω ότι το θρεντ έχει σκοπό να μας πει ότι καλώς έκλεισαν; Τότε προς τι ο καταγγελτικός τόνος;
3. Ο μόνος τρόπος να συνδυασω τα 1. και 2. είναι ότι θα'πρεπε να σταματήσουν τα πολιτικά θρεντς για να μη χαλάμε τις καρδιές μας με μέλη των 5000 ποστ. Οπότε ξανακαταλήγουμε στο 2.

Οπότε ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι συζητάμε.

Να τσιμπήσω και να ρωτήσω 2-3 πράγματα, μπας και καταλάβω τον σκοπό του θρεντ:

1. Μας λες ότι ένας φίλος έπαθε μια προσωπική τραγωδία και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, αλλά δε μας λες κάτι πιο συγκεκριμένο (ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ως AVClub, ή έστω όποιος είναι σε θέση να βοηθήσει).
2. Μας λες ότι τα πολιτικά κατέστρεφαν το φόρουμ. Άρα να υποθέσω ότι το θρεντ έχει σκοπό να μας πει ότι καλώς έκλεισαν; Τότε προς τι ο καταγγελτικός τόνος;
3. Ο μόνος τρόπος να συνδυασω τα 1. και 2. είναι ότι θα'πρεπε να σταματήσουν τα πολιτικά θρεντς για να μη χαλάμε τις καρδιές μας με μέλη των 5000 ποστ. Οπότε ξανακαταλήγουμε στο 2.

Οπότε ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι συζητάμε.
Θεωρείς ότι όλα πάνε καλά και ότι υπάρχει υγιής (αριθμητικά) δραστηριότητα στο φόρουμ;

Θεωρείς ότι όλα πάνε καλά και ότι υπάρχει υγιής (αριθμητικά) δραστηριότητα στο φόρουμ;

Μπορείς συγκεκριμένα να μας πεις ποια θεωρείς εσύ "υγιής αριθμητικά δραστηριότητα";

Μπορείς συγκεκριμένα να μας πεις ποια θεωρείς εσύ "υγιής αριθμητικά δραστηριότητα";
Δεν γνωρίζω διότι δεν έχω υπόψιν μου στατιστικά τελευταίων ετών (εγγραφές νέων μελών, αριθμός νέων νημάτων, posts κτλπ κτλπ, νούμερα που να δείχνουν ποσοτικά το engagement με το forum).

Τι σχέση έχει αυτό με το ποστ #1 του θρεντ; Εγώ ειλικρινά, προσπαθώ να καταλάβω, δε μιλάω καθόλου ειρωνικά. Καταγγέλει κάτι; Προτείνει κάτι; Τι; Όταν ανοίγεις θρεντ με τίτλο "κάτι δεν πάει καλά εδώ", κάτι έχεις στο μυαλό σου, αλλιώς μάλλον μας δουλεύεις.

Στο κάτω κάτω, υπάρχουν και πμ στα οποία καθείς είναι ελεύθερος να μου/μας σούρνει ο,τι θέλει χωρίς διαγραφές/παράβαση κανονισμών κλπ. Ας το κάνει έτσι. Ή αν επιμένει δημόσια, ας γράψει ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα μπας και καταλάβουν και οι υπόλοιποι.

Εκτός αν δεν υπάρχει πρόβλημα και κάνουμε χαβαλέ. Οπότε ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα. :afro:

Εγω δεν συμφωνω με την ολη λογικη της εισαγωγης του θρεντ...

Υπαρχει μια διαπιστωση και μετα μια προσωπικη εξηγηση της διαπιsτωσης αυτης η οποια δεν ισχυει αλλα επισης και απο την αλλη ειναι σχημα οξυμωρο.

Αντιγραφω :
Η άποψη μου εμένα ήταν ότι τα πολιτικά κατέστρεψαν όλη την βάση του forum, καθώς οι διαχειριστές σταθερά μπανάριζαν και απαξιωναν εκατοντάδες μέλη.

Πρωτον τα πολιτικα δεν κατεστρεψαν γιατι αν καποιος κανει τον κοπο (οπως εγω) να διαβασει ποστ απο την αρχη του φορουμ θα δει οτι τα πολιτικα ηταν εδραιωμενα και μαλιστα με τροπο που εξυπακουετο....
Εμπαινες να δεις σκεψεις για καποια μουσικη η ενα φιλμ και κατεληγες σε "αγωνιστικους χαιρετισμους".... Αλλες εποχες... που δεν εζησα (και ευτυχως) αλλα οπου η συμμετοχη ανθουσε. Αρα δεν ειναι "η πολιτικη"...

Μετα πιστευω οτι αυτοι που αρχισαν να διαμαρτυρονταν για τα πολιτικα ηταν αυτοι που εχασαν την πρωτοκυριαρχια, την "διανοητικη υπεροχη" και το "ηθικο πλεονεκτημα", που επισης εξυπακουετω... τι να κανουμε, ο κοσμος αλαζει...οπως και η πραγματικοτητα.

Οποτε καταργησαμε τα πολιτικα και τα γεοπολιτικα.

Και μιλαμε για καβουρντιστιρια, για το ποσο το νετφλιξ δεν ειναι Αρτ και κανα ξουρισμα.

Αντιθετα για το ποδοσφαιρο και για να σχολιαζει καποιος καθε φαση η αποφαση του διαιτητη της κωλοπετινιτσας υπαρχει συμετοχη.

Και επειδη λοιπον δεν μπορει να καπελωθει πλεον και ο τομεας "Πολιτισμος" παψαν και καποιοι λιγοι να ασχολουνται.

Δεν εγινε και τιποτα. Κατ εμε ενα φορουμ ειναι η εικονα της κοινωνιας που το αποτελει. Εκτιμω αφανταστα καποια ατομα που γνωρισα και γι αυτο μενω.
Πιστευω οτι η διαχειρηση κανει οτι μπορει καλυτερα παρα τα μαναρισματα που εχω φαει (και το τελευταιο ενος μηνα χωρις να το καταλαβα) και χωρις ποτε να εχω πει τιποτα η να εχω διμαρτυρηθει.

Δεν ειναι η διαχειρηση που φταει... ειναι κατι αλλο κα καλο ειναι να οριμασουμε και να μη ριχνουμε παντα τα σφαλματα η το μπαλακι...( το γνωστο "που ειναι το κρατος;" που ακυγεται καθε φορα στην Ελλαδα οτα τα πραγματα πανε σκατα, ενω αυτοι που το λενε ειναι απο τους φορεις αυτης της καταστασης)
Δεν περιμενω τιποτα αλλο απο το φορουμ εφοσων θυμαμαι την "λεξη" τους Αριστοτελους, "ο ανθρωπος ειναι ζωο πολιτικο".
Καθε πραξη του καθε σκεψη του και καθε προγραμματισμος του διαγραφεται μεσα σε αυτη την μοναδικοτητα που χαρακτηριζει το ειδος....το να ζειν συνεργειν και συμπρατειν μεσα στην σχηματιζομενη κοινωνια.

Εξ ου και καθε απαγορευσξ πολιτικης (και γεοπολιτικης για τον μοντερνσμο) ειναι ενα παραφυσιν τεχνασμα εξευρεσης καποιας κοινωνικης ειρηνης, πραγμα που ειναι εξ ορισμου αντιθετικη διοτι η κοινωνια ειναι εξ ορισμου πολιτικη συνεπεια. Αρα απολυτα φυσικο φαινομενο, οταν ο κοσμος καιγεται η ειναι ετοιμος να καει, να υπαρχει μικροτερο ενδιαφερον και συμμετοχη για το ποια καφετιερα θα αγορασεις.

Και για αυτο δεν φταινε ουτε οι συντονιστες ουτε η διαχειρηση.

Το φορουμ ειναι σαν μια χωρα, γινεται οπως το φτιαχνουμε.

Αρκει ενας περιπατος στα πολιτιστικα για να τοο ενοησει κανεις....ακομα και πολιτικα.

Ειπον.

Αρα καμμια σχεση το χαλασμα των καρδιων με τα πολιτικα με την λιγοτερη συμμετοχη στο φορουμ. Το αντιθετο θα ελεγα.
Απλα χαλασαν "καποιες καρδιες" που ειχαν παρει αμπαριζα...

P.S.
Για τις προσωπικες η οικογενιακες τραγωδιες δεν νομιζω οτι υπαρχει χωρος σε ενα φορουμ για να διατιθενται. Δεν ενδεικνυται καν. Οποιο μελος εχει κατι να πει και να το μοιραστει διαλεγει τα ατομα που πρεπει για αυτο.

P.S.2
Για την διαχειρηση δεν εχω παρα να εκφρασω τον σεβασμο μου για το κουραγιο τους. Παρα την τελευταια προσωπικη αντιμετωπιση (ενα μηνα μπανιο εν μεσω κορωναιου). Γιατι δεν θα ηθελα να ημουν καν στη θεση τους.

Κυριοι το φορουμ ειστε εσεις. Αποφασιστε. Εχετε κατι να πειτε να συμπληρωσετε, να εμπλουτισετε ;
Και οταν καποιος προσπαθει να το κανει, κανετε κατι για να συμετασχετε ;

Αυτο πρεπει μονο να αναρωτηθειτε ΙΜΟ. Εγω αυτο κανω, και συμμετεχω μονο και μονο απο σεβασμο και αισθημα φιλιας προς καποια προσωπα που γνωρισα (και που καποια ηδη μου λειπουν).

Λοιπόν κύριοι, το avclub επέλεξε να κλείσουν τα πολιτικά νήματα και οι πολιτικές/κομματικές συζητήσεις να απαγορευθούν. Μάλλον, καλύτερα, επέλεξε να εφαρμόσει τον σχετικό κανονισμό, ο οποίος λόγω κρίσης κλπ. είχε γίνει ανενεργός. Ένα εδάφιο του κανονισμού, που ο χρήστης aicon δε φαίνεται να έχει διαβάσει, λέει ότι απαγορεύεται η κριτική στις αποφάσεις της Διαχειριστικής Ομάδας. Το άφησα να περάσει έτσι την πρώτη φορά που άνοιξε το σχετικό νήμα, προφανώς δεν κατάλαβε την πρόθεσή μου και το ξανάνοιξε. Δυστυχώς τώρα θα υπάρξουν και πειθαρχικές συνέπειες.

Οφείλω όμως μια απάντηση στα μέλη που έγραψαν, έστω και αν το νήμα είναι παράτυπο, σχετικά με τα θέματα που θίγει το πρώτο ποστ-αφού έγινε πλέον η ζημιά:

Με τα πολιτικά θέματα χάσαμε πολλά και εκλεκτά μέλη, σε αντίθεση με ότι νομίζει ο aicon, μέλη απο όλο το πολιτικό φάσμα. Αλλά δε χάσαμε μέλη μόνο απο εκεί, κατά καιρούς χάσαμε και μέλη που έπαψαν να γράφουν επειδή ένας mod έσβησε ένα ποστ τους στη Μουσική Κατηγορία, επειδή δεν ανέβηκε γρήγορα μια αγγελία τους, επειδή κάποιος κορόιδεψε το Bach (μιλάω για πραγματική περίπτωση), επειδή καποιοι εκτιμούμε τα ακριβά καλώδια και χίλια δυο άλλα. Έτσι είναι τα φορουμ, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται, κάποιοι μένουν μέχρι να τους πάρει ο Χάρος. Αν κάποιος νομίζει ότι το φόρουμ δεν έχει αρκετή κυκλοφορία και αρκετά ποστ, στο χέρι του είναι να το διορθώσει γράφοντας κάτι ουσιώδες, ανεβάζοντας ποστ για μουσικές, ταινίες, μηχανήματα, ότι θέλει. Hic Rhodos, hic salta. Η ΔΟ πάντως δεν εμποδίζει κανέναν να εκφραστεί.

Status
Not open for further replies.