AVCLUB the best of

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,166
Αθήνα

Καλό θα ήταν σε ένα forum αγνώστων να υπερίσχυε ο πολιτισμός.
Κάποιοι αξιοπρεπείς κύριοι σε αυτό το τόπο συνηγορούν σ’ αυτό, με τις γνώσεις τους, την πρωτοτυπία τους, το χιούμορ τους και εντέλει με την παρουσία τους εδώ.
Ας τους ευχαριστήσουμε …

" Τι λέτε να ποστάρουμε πού και πού τι ακούμε τη δεδομένη στιγμή;

Βασική προϋπόθεση όντως να μας λέει κάτι αυτό που ακούμε.
Δεν ξέρω κατά πόσον ενδιαφέρον θα φανεί σε μερικούς, πάντως θα έχει πλάκα!"
---------------------
Guybrash 11-05-2007
---------------------

Τιμώντας έναν από αυτούς που περνούν την ημέρα τους μπροστά σε ένα monitor, για να μπορούμε εμείς να μοιραζόμαστε τα πάθη μας ...

Το νήμα του έχει ξεπεράσει από τότε τις 500 σελίδες και προχωράει ακάθεκτο δίνοντας μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες και παλαιές μουσικές.

Να είσαι καλά Guybrush και όλοι εσείς που μοιράζεστε τις μουσικές στιγμές σας μαζί μας.

“Οι υπερβολικές κορώνες γεννούν από τη μία υπερβολικές προσδοκίες και συνεπαγόμενες απογοητεύσεις, από την άλλη υποψίες και αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Για αυτό και όσο περνάει ο καιρός, προσπαθώ να κλείνω τα αυτιά μου σε υποθέσεις και βραβεύσεις και να επικεντρώνομαι σε σκηνοθέτες και συντελεστές. Οι εμπειρίες είναι πάντα πιο γλυκές έτσι.”
-------------------------------------------------
Έγραψε ο Lepton για την ταινία Slumdog Millionaire.
-------------------------------------------------

Με ελάχιστα λόγια απέδωσε το σημαντικότερο λόγο για τον οποίο θα ήταν καλύτερο να εμπιστευόμαστε τα δικά μας μάτια και αυτιά.

"Το 1996 ένας πιτσιρικάς (26 ετών τότε) κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ πιάνο-τρίο και ‛τους κούφανε’ όλους με το θράσος του: τόλμησε βλέπετε να το τιτλοφορήσει “The Art Of The Trio” και στην επικράτεια της τζάζ, με προηγούμενο τον Bill Evans και μύριους άλλους, αυτές οι κουβέντες είναι πολύ ‛βαριές’. Οσοι ωστόσο ‛έτειναν το ους’ ανακάλυψαν ότι ο νεαρός δεν έκανε (καθόλου) πλάκα: ο δίσκος έστεκε επάξια στο ύψος του τίτλου του και ήταν γεμάτος από μινιατούρες φιλοτεχνημένες με περισσή φροντίδα και εφφευρετικότητα από το τρίο. Ο πιανίστας όμως, αν και διέθετε ‛φλέβα’ μεγάλου συνθέτη, φαινόταν να ενδιαφέρεται περισσότερο να αυτοσχεδιάζει πάνω σε συνθέσεις άλλων – standards. Οι δύο επόμενες κυκλοφορίες τους, με τον ίδιο τίτλο αλλά σαν Vol. και II Vol. III, ισχυροποίησαν τις εντυπώσεις που άφησε ο πρώτος και αποκάλυψαν ότι ο Mehldau είχε μιά πολύ εκλεκτική δισκοθήκη. Η παιδεία του ήταν κλασσική αλλά φαινόταν να χρωστάει στον Thelonious Monk όσα και στον Brahms. Η πιανιστική του όμως ήταν πολύ νεωτεριστική, κι αυτό σε ένα χώρο γεμάτο από μεγαθήρια όπου τίποτε –ή σχεδόν- δεν είχε απομείνει για να ειπωθεί. Η πιανιστική του Mehldau θυμίζει τον Johannes Brahms. Ο πιανίστας έχει την τάση να λέει πολλές ιστορίες ταυτόχρονα, να δένει μεταξύ τους μοτίβα και αποσπάσματα με σχολαστικές μαλάξεις στις μελωδικές και αρμονικές απολήξεις τους. Να θέτει αρμονικά προβλήματα που οι λύσεις τους προκύπτουν μέσα από δαιδαλώδεις και ερεθιστικές περιηγήσεις. Να σκιτσάρει τις μελωδίες και μετά να διπλασιάζει τα tempi. Να χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι αντιστικτικά και πολλές φορές τελείως ανατρεπτικά. Η μουσική να θυμίζει άλλοτε μπαρόκ κι άλλοτε κιθαριστικό ουρλιαχτό με τα ντράμς συχνά να αλλοιθωρίζουν προς το hip-hop και το drum’n’bass. Αλλά όλα αυτά είχαν λίγο ως πολύ ξαναγίνει. Αυτό που δεν είχε ξαναγίνει ήταν το πιανιστικό στύλ: όσοι ξέρουν καλά τον Brahms θα βρούν εδώ αυτό το παίξιμο το γεμάτο τρύπες, την κακοφωνία εκεί ακριβώς που περιμένεις την λύση, τη σχέση αρμονικής συνήχησης/διαφωνίας μόνιμα υπονομευμένη από τα έσω, σαν να την έχουν ροκανίσει τερμίτες.
Ο καινούργιος δίσκος του Brad Mehldau Trio λέγεται ‛Day Is Done’. Από το γνωστο διαμάντι στρεβλωμένης φολκ του Nick Drake που έχει εδώ την τιμητική του. Διασκευάζονται επίσης τα ‛She’s Leaving Home’ και ‛Martha My Dear’ των Beatles, το ‛Knives Out’ των Radiohead, το ‛Alfie’ του Burt Bacharach, το ‛50 Ways To Leave Your Lover’ του Paul Simon – καθένα καλύτερο από τα άλλα. Ο μπασίστας είναι ο γνωστός Larry Grenadier, στα ντράμς ο εξαιρετικός Jeff Ballard έχει αντικαταστήσει τον Jorge Rossi που βγαίνει σιγά σιγά στη σύνταξη. Ο δίσκος είναι ίσως η καλύτερη κυκλοφορία για πιάνο-τρίο το 2005."
-----------------------
Κώστας Λυμπερόπουλος
-----------------------

Γιατί μερικές φορές αξίζει να ρισκάρεις μια βόλτα από τα δισκάδικα, ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τίποτα απ' αυτά που έγραψε ... Ούτε νότα!

"Η πολιτική υποταγής που εφαρμόζεται αταλάντευτα εδώ και 11 έτη, έχει δικαίως αποθρασύνει τούς Τούρκους που προσπαθούν με τον καλύτερο για αυτούς τρόπο να σταθεροποιήσουν και να διευρύνουν τις διεκδικήσεις τους.
...
Από δίπλα συμπαρίσταται μειοψηφική ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων και 'διανοουμένων' οι οποίοι χρόνια τώρα, αν και ασήμαντη μειοψηφία, κυριαρχούν στα Μ.Μ.Ε. και στις εφημερίδες, λασπολογώντας και τρομοκρατώντας όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Παρουσιάζουν ομοφωνία στην άνευ όρων Ελληνοτουρκική φιλία, στην υπερψήφιση του Σχεδίου Ανάν, στην υποστήριξη των βομβαρδισμών των Αμερικανών όπου γης, στην καταστροφή τής Ελληνικής γλώσσας, στην παραχάραξη τής Ιστορίας και στην επικράτηση τής α-μνησίας, λήθης.
...
... πολύς κόσμος πια έχει αρχίσει να αντιδρά με επιχειρήματα στην ψευτοεκσυγχρονιστική υστερία και να απομυθοποιεί συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που διδάσκει την υποταγή και την πλήρη συμμόρφωση στον Αμερικανικό και Νεοοθωμανικό παράγοντα, λοιδορώντας όποιον θεωρεί ότι οι Διακρατικές σχέσεις είναι πολύ πιο πολυδιάστατες.
...
Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, οι κομματικές ηγεσίες κωφεύουν, αλλά αρχίζει και διαφαίνεται κάποιο φώς στο σκοτάδι."
----------------
Σπύρος Σούρλας
----------------

Μια περιγραφή του Ελληνικού κατεστημένου έτσι όπως όλοι μας θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί.
Δυστυχώς ήδη πέρασαν δύο χρόνια και το φως παραμένει αμυδρό στο βαθύ σκοτάδι ...

"Η Βουλή κλείνει με το "έτσι θέλω" για να παραγραφούν αδικήματα.
Τα κανάλια ενημερώνουν μόνο για αυτά που συμφέρουν αυτούς που τα χρηματοδοτούν - η πραγματική ενημέρωση έχει εξαφανιστεί προ πολλού. Μαθαίνουμε μόνο αυτά που θέλουν, όπως τα θέλουν. Οι αντιδραστικές/εναλλακτικές φωνές εξαφανισμένες. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο.
Στην πραγματικότητα τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά, ούτε στην πολιτική τους, αλλά ούτε καν στο ποιοί θα βολευτούν αν έρθουν στην εξουσία, αφού πολλές φορές γίνονται χάρες και βολέματα εκατέρωθεν.
Ο εκλογικός νόμος έχει φτιαχθεί έτσι ώστε ακόμη και η διαμαρτυρία μέσω αποχής/λευκού να βολεύει και να ενισχύει τον δικομματισμό."
----
gedi
----

Γιατί η περιγραφή της πολιτικής πραγματικότητας σε αυτή τη χώρα έχει γίνει είδος πρός εξαφάνιση. Ας την διασώσουμε ...

"Δεν προκειται να ψηφίσω και με βλεπω από δω και μπρος να κανω το ιδιο για τις επόμενες και για τις μεθεπόμενες εκλογες…
Δεν μπορω άλλο να συνεχίσω να ειμαι συνένοχος σε αυτό το καραγκιοζιλίκι που καποιοι το ονομαζουν δημοκρατία.
Δεν περιμένω τιποτα από αυτό το συστημα όπως δεν περιμένω τιποτα απ ολους αυτους που το υπηρετούν και που ορκίζονται πως πράττουν το καλύτερο για τη κοινωνία.
Ειλικρινά η εικονα ολων αυτων που μαζεύονται σε στρογγυλά τραπέζια τηλεοπτικών εκπομπών ,ζητιανεύοντας την ψήφο μας , μου προκαλούν αναγούλα ..."
--------------------
Cinemusic - Ανδρέας
--------------------

Ευχαριστώ που έχεις τα "λόγια" που δεν έχω εγώ.

"Με τον όρο bass management εννοούμε τις ρυθμίσεις που κάνουμε στο αντίστοιχο μενού του BD player, όταν χρησιμοποιούμε τις αναλογικές εξόδους του για να ακούσουμε ήχο 5.1 ή 7.1.
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τον ορισμό των ηχείων ως large ή small, την ύπαρξη ή μη surround και surround back ηχείων, την ύπαρξη ή μη subwoofer, την ύπαρξη ή μη κεντρικού ηχείου, τις αποστάσεις των ηχείων απ' την θέση ακρόασης, καθώς και την ένταση κάθε ηχείου.
Είναι μία αντίστοιχη διαδικασία με αυτή που κάνουμε σε έναν A/V ενισχυτή."
---------
kblachos
---------

Απλά και λακωνικά. Όπως θέλουμε όλοι εμείς οι αδαείς ... Thanks

"Η θρησκείες είναι ανθρωποκατασκευασμένες ερμηνείες για κάτι που δεν έχουμε ιδέα πως είναι ή αν υπάρχει. Το Κοράνι, η Τorah και η Αγία Γραφή βρίθουν ανακριβειών, αντιφάσεων και ηθικά αμφισβητήσιμων πράξεων (σχετικά χωρία όποιος θέλει να του παραθέσω ευχαρίστως να το διαπιστώσει μόνος του). Αυτό που είναι γελειωδέστερο είναι ότι οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους για να αποδείξουν στους άλλους πιο παραμυθάκι είναι πιο ωραίο. Όλοι θεωρούν τη θρησκεία των άλλων γελοία, αδυνατόντας να καταλάβουν ότι και αυτοί είναι άλλοι, από άλλη οπτική γωνία.

Η ηθική του φόβου και της τιμωρίας και η ανταμοιβή στη μετά θάνατον υποτιθέμενη ζωή είναι μέσα ελέγχου και υποδούλωσης του ανθρώπου στα χέρια των ιερατείων."
----------------------
Δημήτρης Αντωνόγλου
----------------------
:SFGSFGSF:

"Το διαμάντι το δικό σου είναι το σκουπίδι του άλλου.
Και τα δύο όμως έχουν ισόποση αξία για τον καθένα.
Και τα δύο αξίζουν σεβασμό."
----------
ΗΕ 6
----------

"Ναι. Μάς αρέσει η Ανυπακοή στούς Κανόνες..
Υπάρχει πρόβλημα καί σε αυτό??
Τι ειναι οι Κανόνες??
Οι Δέκα Εντολές τής Παλαιάς Διαθήκης ειναι??
Aθρωποι δεν φτιάχνουν τούς Κανόνες μέ συγκεκριμένα Κοινωνικά και Οικονομικά Συμφέροντα?
Kαι ευτυχώς πού πολλοί Λαοί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα δείχνουν ´Ανυπάκοοι´...
Στο παρελθόν γιατί αν δεν είχαν δειξει ανυπακοή κάποιοι Λαοι και μεταξύ και αυτών οι Ελληνες ,σήμερα θα Κυκλοφορούσαν μόνον Ξανθοί Γαλανομάτες και ολοι οι άλλοι θαχανε μετακομίσει στον Γιαραμπή και σήμερα ευτυχώς που υπάρχουν και ανυπάκουοι Λαοί και Πολίτες.
Ετσι προχωράει ο Κοσμος.
Με την Ανυπακοή."
----------------
Σπύρος Σούρλας
----------------

Ήταν ακόμα ζεστό όταν το κόπιαρα. Σκέφτηκα λές να το αλλάξει? Μπά! Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λέξη! :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: AVCLUB the best of

"Η θρησκείες είναι ανθρωποκατασκευασμένες ερμηνείες για κάτι που δεν έχουμε ιδέα πως είναι ή αν υπάρχει. Το Κοράνι, η Τorah και η Αγία Γραφή βρίθουν ανακριβειών, αντιφάσεων και ηθικά αμφισβητήσιμων πράξεων (σχετικά χωρία όποιος θέλει να του παραθέσω ευχαρίστως να το διαπιστώσει μόνος του). Αυτό που είναι γελειωδέστερο είναι ότι οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους για να αποδείξουν στους άλλους πιο παραμυθάκι είναι πιο ωραίο. Όλοι θεωρούν τη θρησκεία των άλλων γελοία, αδυνατόντας να καταλάβουν ότι και αυτοί είναι άλλοι, από άλλη οπτική γωνία.

Η ηθική του φόβου και της τιμωρίας και η ανταμοιβή στη μετά θάνατον υποτιθέμενη ζωή είναι μέσα ελέγχου και υποδούλωσης του ανθρώπου στα χέρια των ιερατείων."
----------------------
Δημήτρης Αντωνόγλου
----------------------

Τι σχέση έχει η Αγία Γραφή με τη θρησκεία ?
Δηλαδή δεν μπορώ να διαβάζω την Αγία Γραφή και να μην είμαι με καμία θρησκεία αλλά να είμαι Χριστιανός ? Πρέπει να είμαι καθολικός, ορθόδοξος, ευαγγελιστής κτλ ? Δε τα καταλαβαίνω εγώ αυτά.

και στο φινάλε αν για κάποιον κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταλάβει ο ανθρώπινος νους το θεωρεί ανακρίβεια δικαίωμα του, όπως και το δικό μου το να πιστεύω αυτά που έχω ζήσει και έχουν συμβεί στη ζωή μου και είναι γεγονότα και όχι απλά ιστοριούλες.

Άγγελε δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με τα γραφόμενα εδώ.
Πολύ δε περισσότερο "πρέπει" να αναζητήσεις τις απαντήσεις που ζητάς από το συγγραφέα. Μάλιστα υπάρχει και νήμα που στο εξείς θα αναφέρω μαζί με το συγγραφέα, ήταν παράληψή μου.

Όπως καταλαβαίνεις το νήμα αυτό δεν πολυπροσφέρεται για σχολιασμό παρά μόνο για κοπιάρισμα απόψεων για τους λόγους που αναφέρονται στο ποστ#1.

Αν βρείτε κάτι που σας άρεσε εντός AVCLUB ποστάρετε! Αυτός είναι ο σκοπός του νήματος...

Επι την ευκαιρία πολλά χαιτετίσματα στον Δημήτρη και εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να περάσει χωρίς taboo!