AVR-1610 ή 1910 για 5.1 σύστημα;

mce22

Senior Member
19 July 2006
582
AVR-1610 ( 335) ή AVR-1910 ( 450) για 5.1 σύστημα;

/noob mode on
παίζει ένας 7.1 ενισχυτής με 5.1 ηχεία χωρίς να 'χάνει´τίποτα;

φυσικα και παίζει ενας 7.1 σε 5.1 αρκεί να βάλεις τα σωστα ηχεία στις σωστες θέσεις και να κάνεις το σωστό setup. τώρα για την επιλογή ποιον απο τους 2 να διάλεγες εγω θα σου έλεγα να περιμενεις λίγο καιρό μήπως ανακοινώσουν άλλα νέα μοντέλα. Ήδη η onkyo και η pioneer εχουν ανακοινώσει

ευχαριστώ για την απάντηση.
Η αναμονή δεν είναι επιλογή, μια και έχει χαλάσει ο υπάρχων ενισχυτής και υπάρχει ανάγκη άμεσης αντικατάστασης.

Αξίζουν οι παραπάνω (; ) δυνατότητες του AVR-1910 ή να μείνω στον AVR-1610;
σύγκριση (βάλτε τον 1610 δίπλα)

Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο 1910 είναι 7.1 και έχει scaler...

Ο scaler εμένα δεν με ενθουσίασε, τι να σου πω, αν αργότερα σε νοιάζει να ανέβεις σε 7.1 τότε ναι..!

Εγω θα σου έλεγα να πάς στον 1910 κυρίως λόγω της υποστήριξης σε 7,1 κανάλια.Μπορεί τώρα να μην σου χρειάζονται, όμως πιθανότατα να σου χρειαστούν στο άμεσο μέλον, και πλέον περνάμε και θα περνάμε γιά αρκετό καιρό ακόμη εποχές που γιά να πουλήσεις κάποιο μηχάνημα σε μη εξευτελιστική τιμή, θα πρέπει πρώτα να κάνει τάμα σε κανέναν άγιο!!!

+1 στον 1910. Εκτός των άλλων έιναι και κάτι Watt παραπάνω απο τον 1610, άρα θα σε βοηθήσει και στην οδήγηση των ηχείων. Τον αγόρασα πρόσφατα και μαζι με roister emphasis ειμαι πολυ ευχαριστημένος.

μια ερωτηση για τον 1610.
βρηκα σε καποιο site οτι ο συγκεκριμενος ενυσχητης στα 8Ω βγαζει αποδοση 75watt ενω στα 6Ω βγαζει αποδοση 110watt.
αυτο πως ρυθμιζεται? αναλογα με τα ηχεια? δηλαδη αν εγω εχω ηχεια με αντισταση στα 6Ω, ο ενυσχητης θα βγαζει δυναμη 110watt ανα καναλι?

δηλαδη αν εγω εχω ηχεια με αντισταση στα 6Ω, ο ενυσχητης θα βγαζει δυναμη 110watt ανα καναλι?

Υποθετικά ναι..... Αλλά τέτοια ισχύ απ' τον 1610 θα την πάρεις με οδηγούμενο μόνο ένα κανάλι στο 1KHz και με παραμόρφωση 10%.

Ισχύ 113 Watt (στα 8Ω) με οδηγούμενα και τα 5 κανάλια, αποδίδει ο ΑVR-4310 που είναι 4 κατηγορίες πιο πάνω.... http://hometheatermag.com/receivers/denon_avr-4310ci_av_receiver/index4.html

Για να κατανοήσεις καλύτερα τα περί ισχύος των ενισχυτών, ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=892307&postcount=35

Σε παρομοιο διλλημα και ξεροντας οτι το 7.1 θα υλοποιηθει σε καμια 2ετια , κατεληξα στον 1610. Ετσι και αλλιως καθε εξαμηνο βγαινει νεο forma, και το να ελπιζω να εχει μεταπωλητικη αξια μηχανημα αυτης της κατηγοριας μαλλον το θεωρω ουτοπια.