Αξιολόγηαη subwoofer

lexota

New member
25 July 2016
65
Αξιολόγηση subwoofer

Καλημέρα σας,

Έχω ένα ενεργό subwoofer Sony SA-WMS545 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Speaker system
Active subwoofer,
magnetically shielded
Speaker unit
Woofer: 20 cm, cone type
Enclosure type
Advanced SAW type
Reproduction frequency range
26 Hz - 250 Hz
Continuous RMS power output
120 W (8 ohms 20 Hz -
20 kHz, 0.8% THD)
Inputs
LINE IN (input pin jack)
General
Power requirements
220 - 230 V AC, 50/60
Power consumptions
90 W
1 W (standby mode)
Dimensions (w/h/d)
Approx. 230
Γ—
392
Γ—
447 mm,
including front grille
Mass
Approx. 13.2 k

Πως το βλέπετε ώστε να πλαισιώσει αρχικά τα Jamo S 426 μέχρι να γίνει δυνατή η αγορά καινούριου;
Θα κάνω δουλειά;

Last edited:
οχι φιλε ,ειχα τα sa ve 705 τα λιγο παλαιοτερα και η ισχυς του ειναι πολυ μικρη ! βεβαια απο το τιποτε δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις αν σε ικανοποιει!! τα ηχειακια του παντως ταχω βαλει atmos 4αδα στο ταβανι και παιζουν μια χαρα , ενω το σαμπ ξεκουραζεται στην αποθηκη

Σε μουσική ίσως, εξαρτάται και τα τ.μ. του χώρου σου, σε ένα χώρο μέχρι 15.τ.μ. επαρκεί, για μεγαλύτερο όχι, αυτό δε σημαίνει να μη το βάλεις καθόλου, απλά πάντα θα υπάρχει ένα καλύτερο για το χώρο σου, να σε τινάζει απ τον καναπέ, να σε συγκινήσει. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία πολύ πιθανόν να το βάλεις και να μείνεις μ αυτό, όλα είναι θέμα συγκρίσεων.

Σε μουσική ίσως, εξαρτάται και τα τ.μ. του χώρου σου, σε ένα χώρο μέχρι 15.τ.μ. επαρκεί, για μεγαλύτερο όχι, αυτό δε σημαίνει να μη το βάλεις καθόλου, απλά πάντα θα υπάρχει ένα καλύτερο για το χώρο σου, να σε τινάζει απ τον καναπέ, να σε συγκινήσει. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία πολύ πιθανόν να το βάλεις και να μείνεις μ αυτό, όλα είναι θέμα συγκρίσεων.

Σε τέτοιο χώρο το είχα και ήταν αρκετά καλό. Τώρα έχω παέι σε σαφώς μεγαλύτερο χώρο. Οπότε θα το βάλω για να τα καλιμπράρω με το ypao και θα βολευτώ μέχρι να πάω σε καινούριο. Θα το πλακώσω και με το μαύρο σπρέι :violent-smiley-008:

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και το παραπάνω subwoofer δεν με άφησε καθόλου ικανοποιημένο από την πρώτη δοκιμή και από τότε παίζω χωρίς subwoofer.
Ανάμεσα στα παρακάτω ποιο λέτε να διαλέξω
Το budget είναι στα 200 και κάτι ψιλά

1) http://www.skroutz.gr/s/5072134/Taga-Harmony-TSW-90-v-3.html

2) (Νέο μοντέλο. Με ενημέρωσε η αντιπροσωπεία ότι θα γίνει διαθέσιμο στην Ελλάδα σε καμιά βδομάδα) http://europe.yamaha.com/en/product...ns-sw100/?mode=model#psort=latest&mode=paging

Απ τη μία έχεις το Taga που δεν ξέρεις αν ισχύουν τα 100watt που δηλώνει απ την άλλη έχεις τη Yamaha που δηλώνει πάντα τίμια τις τιμές της στα χαρακτηριστικά της αλλά 50watt μου φαντάζουν λίγα να οδηγήσουν επαρκώς ένα 10ιντζο, βέβαια Yamaha είναι αυτή ξέρει καλύτερα. Πόσος είναι ο χώρος σου δηλαδή σε τετραγωνικά; Το υπογούφερ είναι περίεργο και δύστροπο, θέλει υπομονή και ψάξιμο, μήπως μ αυτό που ήδη έχεις να πειραματιστείς με τη θέση του περισσότερο μπας και σε καλύψει; Δεν είναι άντε το βάλαμε δεν μας κάλυψε θέλουμε μεγαλύτερο, θέλει πειραματισμό με τις ρυθμίσεις και κυρίως τη θέση του. Αν πάντως το χεις πάρει απόφαση, εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα το Yamaha.

Κατάλαβα. Ο χώρος είναι γύρω στα 45 τετραγωνικά για αυτό θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο από το 8ιντσο Sony.
Επίσης το μεγάλο μειονέκτημα του Sony είναι η εμφάνιση του.
Παρόλα αυτά θα παίξω και με τη θέση του όπως προτείνεις.

Re: Αξιολόγηση subwoofer

Ναι 45 τ.μ. ειναι πολλα για 8ιντζο αλλα ακομα και για 10ιντζο θα χρειαστει ποιοτικο με δυνατο ενισχυτη, δεν θα σε καλυψει επαρκως κανενα απ τα δυο που προτεινεις. Στη θεση σου θα κοιταγα για μεταχειρισμενο 12ιντζο με πανω απο 200watt ενισχυτη.

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

Το θεμα ειναι το σαμπ σε τι αποσταση απο την θεση ακροασης ειναι, παντως ο χωρος θελει 2 για ζυγισμα στον ηχο! Ξεκινα με ενα κλιπς 115 στα 600 με μεταφορικα απο Αmazon.de και μην πετας τα χρηματα σου σε μικρα! Εγω ξεκινησα με 1 σε 25 τετραγωνικα και πηρα κ δευτερο με αποσταση 2.50 μετρα!

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για αυτό τί λέτε; http://www.jamo.com.pl/pdf/jamo-sub360-karta-produktu.pdf

Το θεμα ειναι το σαμπ σε τι αποσταση απο την θεση ακροασης ειναι, παντως ο χωρος θελει 2 για ζυγισμα στον ηχο! Ξεκινα με ενα κλιπς 115 στα 600 με μεταφορικα απο Αmazon.de και μην πετας τα χρηματα σου σε μικρα! Εγω ξεκινησα με 1 σε 25 τετραγωνικα και πηρα κ δευτερο με αποσταση 2.50 μετρα!

Πολλά τα ..

εγω εχω το jamos200 sub που ειναι 8ιντσο και 200w σε σαλονι 50τμ και θα ηθελα λιγο παραπανω μπασο οποτε θεωρω οτι αυτο που λες θα σε καλυψει!

Να προχωρήσω στην αγορά; Υπάρχει πρόβλημα στο ότι αυτό το μοντέλο έχει καταργηθεί;

Το μονο θεμα αν θες να παρεις και δευτερο αργοτερα

Τελικά "έπαιξα" λίγο με τη θέση του sub και μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά. Προς το παρών έβαλα φρένο στην αγορά καινούριου.

Το κουλό ειναι ότι ο Yamaha επιμένει να σεταρει τα front σαν Large.

Ypao πρόβλημα

Παιδιά τελικά αγόρασα το Jamo sub 360. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως είναι ότι το YPAO μου βγάζει συνέχεια το W-3: Level Error και αναβοσβήνει στην οθόνη το εικονίδιο του sub.
Το sub αυτό είναι down-firing. Το ανύψωσα με κάποιες βίδες μήπως φταίει αυτό αλλά τίποτα. Άλλαξα θέσεις αλλά πάλι τίποτα.
Με το Sony δεν μου βγάζει αυτό το σφάλμα.

Καμιά ιδέα;;

Τελικά με χαμηλότερη ένταση στο sub ολοκληρώθηκε το calibration χωρίς σφάλμα.
Έχω όμως μία απορία όσον αφορά το ηχείο. Οι ζάρες που φαίνονται γύρω γύρω δικαιολογούνται για καινούριο sub;

https://1drv.ms/f/s!AnQ60bwHTmxNg5FYn8wQM0YXQmDTRg

Ευχαριστώ.

Τελικά με χαμηλότερη ένταση στο sub ολοκληρώθηκε το calibration χωρίς σφάλμα.
Έχω όμως μία απορία όσον αφορά το ηχείο. Οι ζάρες που φαίνονται γύρω γύρω δικαιολογούνται για καινούριο sub;

https://1drv.ms/f/s!AnQ60bwHTmxNg5FYn8wQM0YXQmDTRg

Ευχαριστώ.

Για να μην απαντάει κάνεις, μάλλον είμαι υπερβολικός.