Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπερα σας
θελω να ρωτησω αν αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο δεδομενου οτι εχω ακουσει οτι σε λιγο καιρο βγαινουν 3D τηλεορασεις χωρις την χρηση γυαλιων.

Αν τελικα αξιζει να προβω τωρα σε αγορα υπαρχει με την υπαρχουσα 3D τεχνολογια καποιο μοντελο στις 55' ιντσες, και μεχρι τα 1700 ευρω που να αξιζει πραγματικα η αγορα?

ευχαρηστω πολυ

Φίλε έχεις ικανό player και "απόθεμα" ταινιών σε 3D από τις οποίες θα διαλέγεις κάτι να δεις και χρειάζεσαι αντίστοιχη τηλερόραση; και είσαι διατεθειμένος να φοράς και ειδικά πανάκριβα γυαλιά για να γίνει αυτό;

εχω ps3, οσο για 3D υλικο βρίσκω αφθονο για κατεβασμα. τα γυαλιά φαντάζομαι ενα ζευγαρι θα υπαρχει και με την tv . για τις Samsung UE55D6100 και Sony KDL-55EX720 που εινει και οι δυο 55' ιντσες LED 3D και με τιμη στα 1700 ευρω τι γνωμη εχετε? ειναι πολυ κατωτερες απο την samsung c7000?

Πριν αγορασεις τηλεοραση 3D κανε μια δοκιμη γιατι το active 3d ειναι κουραστικο για τα ματια (τουλαχιστον για τους περισσοτερους) , το δε passive 3D ειναι πιο ξεκουραστο αλλα η αναλυση πεφτει στο μισο.

Βεβαια ετσι και αλλιως θα σου μεινει μια αρκετα καλη 2D τηλεοραση.

Ολες οι τηλεορασεις παραπανω edge LED ειναι οποτε μην περιμενεις και μεγαλες διαφορες σε εικονα.

γυαλια samsung active glasses μπορουν να χρησιμοποιηθουν στην πανασονικ?επισης στο σινεμα τι γυαλια χρησιμοποιουν active?

αυτο που αναφέρει η samsung οτι μπορει και μετατρέπει το απλο σημα και το κανει 3D, ειναι οντως ετσι? το εχει δοκιμάσει κανείς? δηλαδη θα βλέπω τα νεα του ΜΕGA σε 3D? η μας δουλεύουν?

αυτο που αναφέρει η samsung οτι μπορει και μετατρέπει το απλο σημα και το κανει 3D, ειναι οντως ετσι? το εχει δοκιμάσει κανείς? δηλαδη θα βλέπω τα νεα του ΜΕGA σε 3D? η μας δουλεύουν?

Εδω ειναι συζητήσιμο αν βλεπεται το κανονικο 3D και καθεσαι και αναρωτιεσαι αν θα βλεπεται η μετατροπη?

ΥΓ. Στο σινεμα ειναι passive 3D.

όχι δεν πέφτει δούλεμα. στα νέα του mega σε 3d θα βλέπεις μπροστά την τρέμη και πίσω τον παναγιωτοπουλο να της φιθυρίζει τι θα πεί στον αέρα. πάντως εγώ θα προτιμούσα σε 3d μια ελεωνόρα ή ελένη.

πέρα από την πλάκα έχει τύχει να δώ σε μια 46vt20 eurosport hd με μετατροπή. σου δίνει μια τρισδιάστατη αίσθηση αλλά μετά από 1 λεπτό το πολύ έβγαλα τα γυαλιά και είπα ευχαριστώ. εμένα πιο πολύ μου φήνηκε σα viewmaster.

η πανασονικ ειναι μονο Active 3d?γιατι βλεπω πολλα μειονεκτηματα σε σχεση με το passive 3d το οποιο μαλιστα με εντυπωσιασε χτες στο σινεμα στην ταινια ριο..

Όπως θα κατάλαβες υπάρχει σοβαρή έλλειψη ΚΑΛΟΥ 3D υλικού που να αξίζει τον κόπο θέασης με αυτό τον τρόπο, τα ειδικά γυαλιά.
Ακόμα και στα demo μικρά βιντεάκια που είναι φτιαγμένα ειδικά για την προώθηση των τηλεοράσεων, λίγες στιγμές είναι πραγματικά τρισδιάστατη εικόνα.
Αυτό που εννούν "μετατροπή" απλής εικόνας σε τρισδιάστατη, εγώ έχω καταλάβει πως είναι διαδικασία του να χωρίζουν περιοχές της εικόνας (με βάση το κοντράστ ή την κίνηση κ.λ.π) και να προβάλετε το ένα level σαν να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από το άλλο. Ας πούμε η Τρέμη και το γραφείο της να φαίνεται πως βρίσκονται σε ένα ξεχωριστό "επίπεδο" λίγο πιο μπροστά από το φόντο, στις ειδήσεις του Μέγκα. Κατά τη γνώμη μου είναι γελοίο και απάτη να αποκαλούν αυτό το πράγμα "μετατροπή σε 3D", και κρίμα να αγοράσει και να φορά κανείς κουραστικά γυαλιά για να δει αυτό το εφέ, που μετά την πρώτη μέρα θα είναι μη εντυπωσιακό και άχρηστο. Το ίδιο και στις ταινίες που δεν είναι γυρισμένες εξ αρχής με ειδικές κάμερες (και σκηνοθεσία) για τρισδιάστατη προβολή.
Δεν θα πρέπει να είναι το κριτήριό σου αυτό το λεγόμενο 3D.

Απ' ότι λέγεται, για να υπάρχει μια κάποια 3D αίσθηση
(μέσω μετατροπής, πάντα) θα πρέπει το προς μετατροπή
2D υλικό να έχει αρκετή κίνηση π.χ. ταινίες, sports.
Στην Tρέμη το μόνο που κινείται είναι τα χείλια της,
εκφωνόντας τις ειδήσεις οπότε... no 3d news... :singer:

Νομίζω ότι το 3d στη παρούσα φάση είναι ένα marketing κόλπο.
Στην αρχή ήταν οι hd ready, μετά πήγαμε σε full hd και επειδή δεν πήγαινε άλλο πέταξαν το 3d για να δώσουν κάτι νέο.Πάντως τα μάτια μας είναι πολύ σημαντικά για να τα υποβάλλουμε σε πειράματα.(ποιος μου λέει ότι δε θα βγει μια έρευνα σε 5-10 χρόνια από τώρα που θα λέει τι κακό έκανε το 3d με τα γυαλια όταν τότε δεν θα χρειάζεσαι μάλιστα γυαλιά για να δεις 3d).

Νομίζω ότι το 3d στη παρούσα φάση είναι ένα marketing κόλπο.
Στην αρχή ήταν οι hd ready, μετά πήγαμε σε full hd και επειδή δεν πήγαινε άλλο πέταξαν το 3d για να δώσουν κάτι νέο.Πάντως τα μάτια μας είναι πολύ σημαντικά για να τα υποβάλλουμε σε πειράματα.(ποιος μου λέει ότι δε θα βγει μια έρευνα σε 5-10 χρόνια από τώρα που θα λέει τι κακό έκανε το 3d με τα γυαλια όταν τότε δεν θα χρειάζεσαι μάλιστα γυαλιά για να δεις 3d).

κάπου διάβασα σε ένα blog ότι ο ιατρικός σύλλογος της ιταλίας συνιστά την μη χρησιμοποίηση active γυαλιών 3d (αυτά υπήρχαν τότε) από παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών.

Ποιος μου λέει ότι δε θα βγει μια έρευνα σε 5-10 χρόνια από τώρα που θα λέει τι κακό έκανε το 3d με τα γυαλια όταν τότε δεν θα χρειάζεσαι μάλιστα γυαλιά για να δεις 3d.

Τοτε σιγουρα θα βγουν οι εταιρειες να μας πουν ποσο "μαπα" ηταν το 3D με γυαλια.

Ετσι δεν γινεται παντα? Μας πουλανε κατι ως καινουργιο ,σουπερ κτλ. και μετα μολις βγαλουν κατι αλλο το "σουπερ" ειναι πλεον για τα μπαζα.

τελικα ρε παιδια αξιζει η αγορα τωρα 3d τηλεορασης γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω για αγορα της πανασονικ 50vt30 και δεν ειναι κ λιγα τα λεφτα..