Αξίζει η αγορά 40 inches 50 hz?

Tektonas

Senior Member
3 May 2014
517
Πιστεύω ότι αν είναι να πας στις 40 inches , πρέπει , ακόμα και από 2 μετρα απόσταση θέασης , η τηλεόραση να είναι 100 hz.

Εσείς τι γνώμη έχετε?

Η δικη μου εμπειρία που είχα , είναι μια φορα σε internet cafe , είχαν ps4 και μια 40άρα LG 50 hz , χωρια το ips που ήταν χαλια...Η κίνηση ήταν ακόμα πιο χαλια.

Βεβαια ήμουν σε απόσταση ενός μέτρου , αλλα και πάλι από πιο μακριά που πήγα με ασύρματο controller η κίνηση έκανε...Πως να το πω...Νερά , έκανε νερά.
Έδειχνε η κίνηση πι3ελιασμενα γιαυτο και σας ρωτάω , αξίζει να δώσω 389 , ( ευκαιρία ) για Η5030 40 inches , η θα απαγοιτευτο.

Μπορεί η εμπειρία μου με την 40άρα LG να ήταν μεμονωμένο περιστατικό , αλλα θέλω και την πολύτιμη γνώμη σας.

Επίσης το input lag σε μεγαλύτερες inches διαφέρει από ότι στις μικρότερες ? Όπως p.x. τα Hertz , σε μια sony , η 50 inches είναι 100 hz , ενώ οι μικρότερες inches 50 hz .
Ισχύει το ίδιο και στο input lag ? Μεγαλύτερες inches = περισσότερο input lag ?

Ευχάριστο.

Τι είναι το Freeview HD Built in ? ?

Το είδα στην Η5000 και απορώ τι ακριβώς είναι , μπορείτε να μου εξηγήσετε?Επίσης , πως μπορώ να μπω στο κρυφό menu για να δω το panel αν είναι Σάμυ?
Και τρίτον , πως ξεχωρίζω τα Dead pixels ώστε να κάνω επιστροφή ?
Και τέταρτον ( μακρηγορώ πάλι e? D: ) Μπορώ σε μια γνωστη αλυσίδα καταστημάτων , p.x. κωτσόβολος , να αλλάξω την tv άμα δω στο κρυφό menu ότι το panel δεν είναι σάμυ εντός 10 ημερών?
Ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να απαντηθεί αυτό το νήμα :p

Re: Τι είναι το Freeview HD Built in ? ?

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά , ξέρω αγγλικά αλλα δεν καταλαβαίνω ειλικρινά.
Σημαίνει ότι θα μπορώ , πέρα από Digea και Nova/Οτε Tv , να δω κανάλια HD και SD από την τηλεόραση από την Αγγλία?
Τι ακριβώς σημαίνει ? Μήπως σημαίνει ότι θα μπορώ να δω "νεριτ" HD ενώ μια τηλεόραση που δεν έχει freeview Built in HD δεν θα μπορώ να δω?

Sorry παιδιά αλλα είμαι ψιλό άσχετος D:

Freeview is managed by DTV Services Ltd, a company owned and run by its five shareholders – BBC, BSkyB, Channel 4, ITV and Arqiva. Launched in October 2002, the Freeview service provides free-to-air digital TV channels, radio stations and interactive services through an aerial.

Κάτι σαν το Digea αλλά στην Αγγλία - είναι over the air (κεραία) άρα απευθύνεται στους Άγγλους αποκλειστικά.

Κρίμα.
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως , ήσουν κατατοπιστικότατος , ευχαριστώ βεβαια και τον afam.
Αν μπορούσε κανεις να μου απάντηση τώρα και το πως βλέπω τα dead pixels και αν μπορώ να επιστρέψω tv για αυτό τον λόγο και πως να δω από κρυφό menu αν το panel είναι samsung , θα ήμουν ευγνώμων.

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

Για το Service Menu θα χρειαστεί να google-αρεις το μοντέλο της TV σου ώστε να δεις τον συνδυασμό πλήκτρων που απαιτούνται να πατηθούν κατά την εκκίνηση αν θυμάμαι καλά. Εκεί θα βρεις τον κωδικό του Panel όπου πάλι τον ψάχνεις στο google για να δεις τον κατασκευαστή του.

** Προσοχή στο service menu! "Βλέπετε αλλά μην αγγίζετε" =)

Sony 32W706/705B vs Samsung UE40H5000 ! ! !

Sony-----------------vs-----------Samsung

24p True Cinema-----------------40 inches
DVB-S-----------------------------40 inches
X-REALITY PRO-------------------40 inches
Smart TV ( Skype )----------------40 inches
367 Euro--------------------------369 Euro*

What would you choose ? O.o

*Media Markt Web Offer

Last edited:
Tektonas δεν είναι ανάγκη να ανοίγεις νέο νήμα κάθε φορά που θέλεις να ρωτήσεις για ένα μοντέλο τηλεόρασης. Καλύτερα όλες οι απορίες σου να είναι συγκεντρωμένες σε ένα νήμα για να είναι πιο εύκολο για εσένα να παρακολουθήσεις τις απαντήσεις των μελών.

Όταν το budget είναι περιορισμένο πρέπει δυστυχώς να γίνουν συμβιβασμοί. Ποιο είναι το διαθέσιμο budget σου??? Αν δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες θέασης (χρήση σαν μόνιτορ) ή περιορισμοί χώρου, η πιο σούπερ ντούπερ 32άρα χάνει από την πιο απλή 40άρα λόγω μεγέθους. Ποια είναι η απόσταση θέασης που θα έχεις από την τηλεόραση?? Αν είναι πιχι 1 μέτρο τότε ναι η 40άρα μπορεί να είναι μεγάλη. Επίσης ποια θα είναι η χρήση της τηλεόρασης??? Αν είναι για gaming τότε πιθανώς μια 50 hz να είναι προτιμότερη από 100hz λόγω μικρότερου input lag.

Αξιότιμε κύριε moderator , θέλω να ξέρετε ότι εγώ μια φορα πρόβλημα δεν έχω.
Δόξα το theo , το forum σας είναι καλά οργανωμένο και μπορώ να δω όλα τα topic που ανοίγω μαζεμένα.
Θεώρησα καλο να ανοίγω topic γιατί τα ζητήματα που με απασχολούσαν είχαν μια απόκλιση το ένα από το θέμα του αλλου.

Έμπαση περίπτωση , αντιλαμβάνομαι πως δημιούργησα πρόβλημα , κύριος σε εσάς , θέλω να πω ότι σας εξυπηρετεί καλύτερα όταν τα μηνύματα είναι όλα σε ένα , νοικοκυρεμένα και για αυτό τον λόγο ζητω συγγνώμη.
-
Λοιπόν.
Το budget αν και είναι περιορισμένο , δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι η sony έχει καβαλήσει το καλάμι και για διαφορους λόγους ( βλέπε dvb-s , smart tv etc... ) κοστολογεί τα προϊόντα της στο full χωρίς να επιτρέπει σε φτωχαδάκια να απολαύσουν την εικόνα της εναντιθεση με την samsung.
Μονο που η samsung δεν έχει την τεχνογνωσία ( όσον αφορά το θέμα εικόνα ) που έχει η sony.

Η απόσταση είναι όντως 1 metro , αλλα θέλω 40άρα D:
Gaming > Ταινίες > Nova ( HD ) > Digea.

No sports + gaming = 50 hz , καλά το λέω e? ( πάντως δεν ήξερα ότι τα παραπάνω Hertz αυξάνουν το input lag )

Έλεγα λοιπόν ότι τα 550 euro που ζητάει η 42άρα της sony , σε σχέση ΑΚΟΜΑ και με τα 440 euro που κάνει η Η5500 ( που έχει σαφώς καλύτερο smart και media player ) είναι μια διαφορα αρκετά μεγάλη και γενικά θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι το budget μου είναι χαμηλό αλλα ότι η sony είναι ακριβή , σε σχέση με πολλές άλλες 40ares που ξέρω , συμπεριλαμβανομενης και της samsung.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητω την γνώμη τον εξειδικευμένων μέλλον του forum για να μου πουν αν αξίζει η sony αυτό το ιλιγγιώδες ποσον γιατί είμαι πεπεισμένος ( επειδή ξέρω τι εικόνα έχει η 705/706b ) ότι η διαφορα τον Η5500 και 706B se eikona με τα τελευταία review που διάβασα , είναι μικρή και ο σκοπός που εξυπηρετούσε το topic μου ήταν να επιβεβαιώσω αυτή μου την άποψη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως εγώ , μιας και έτσι μαζεμένα που είναι όλα τώρα , δεν πρόκειται να λάβω απάντηση , θέλω να σε ευχαριστήσω που απάντησες εσύ στο αρχικό μου ερώτημα και να ξέρεις ότι σύμφωνο και επαυξάνω στο γεγονός ότι inches > όλα τα αλλα και είμαι χαρούμενος που με επιβεβαιώνεις.

Τέλος , ακόμα ένα σκοπό που εξυπηρετούν τα topic μου ( ακόμα και αν η διαφορα στη θεματολογία , ομολογουμένως , είναι μικρή ) όπως το παρόν ( 706B VS Η5000 ) είναι να εξυπηρέτηση και αλλα μελoι του forum , κύριος τουs ενδιαφερομενους που πιθανότατα να βρούν χρήσιμες τις άμεσες συγκρίσεις που κάνω.

Αυτά.