Αξιζει η αγορα Iphone με jailbreak?

Cyberdemon87

New member
26 December 2011
88
Γεια χαρα σε ολους. Ελπιζω να το βαζω στη σωστη ενοτητα το thread.

Επειδη θελω να αγορασω ενα Iphone 3GS μεταχειρισμενο και γενικα ειμαι τελειως ασχετος, ουτε καν touch δεν ειχα ποτε, ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να αγορασω "σπασμενο-jailbreak" η οχι και γιατι?
Ξερω οτι με το jailbreak κερδιζω με το να κατεβαζω και να περναω δωρεαν apps αλλα δεν ξερω τι χανω, τα updates της apple μηπως, κατι ακομα..?

Σας ευχαριστω και ελπιζω να με βοηθησετε..

Υ.Γ. Κοιταω αγγελιες γενικα αλλα αν καποιος πουλαει το δικο του, σε οσο καλυτερη κατασταση/τιμη με τα παρεπλεκομενα, ας μου στειλει pm.

Και jb να εχει ενα τηλεφωνο, οταν το παιρνει νεος ιδιοκτητης το κανει συνηθως restore & set up as new. Μετα αν θελει, το ξανακανει jb.
Τωρα, δεν ξερω ποσο το εχεις βρει κλπ, αλλα αν ημουν στη θεση σου δεν θα αγοραζα 3GS. Μονο αν μου το χαριζανε :)
Δεν θελω να επηρεασω αλλα ειναι παλιο τηλεφωνο με ταβανι σε ολα του ειτε αυτο αφορα ταχυτητες ειτε νεα λειτουργικα ειτε εφαρμογες που δεν το υποστηριζουν επειδη δεν εχει το τελευταιο λειτουργικο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Εγω ως 150 ευρω μπορω να δωσω το πολυ και απο οτι ειδα μονο 3GS παιζουν σε τετοιες τιμες μεταχειρισμενα.

Δεν μπορω να σου πω τι θα κανεις με τα χρηματα σου αλλα θεωρω τα 150 (και τα 100 ακομα ισως) πολλα για τη συγκεκριμενη συσκευη ακομα και αν ειναι αψογα διατηρημενη.
Εξαρταται βεβαια απο τη χρηση που θελεις να του κανεις.
Εγω παντως στη θεση σου με
150 θα κοιταγα για αλλη συσκευη. Και στο λεω ενω εχω iPhone. ;)

Μου εχει κολλησει να παρω τωρα, βλεπω και καποια 80-100 ευρω 3GS αλλα ολα ειναι jailbreak, αν παρω καποια απο αυτα ειναι ευκολο να τα επαναφερω στο original firmware τους, δηλαδη κανονικο OS και οχι jailbreak? Επισης βλεπω οτι λενε πολλα απο αυτα πως ειναι "κλειδωμενα", τι εννοουν με αυτο?

Ναι ειναι πανευκολο και ειναι και αναγκαιο οταν ενα τηλεφωνο αλλαζει ιδιοκτητη.
Οταν η συσκευη αναφερεται σαν κλειδωμενη πιθανοτατα ειναι απο το εξωτερικο δεσμευμενη σε παροχο. Υπαρχει τροπος για ξεκλειδωμα απλα χρειαζεσαι καποιες γνωσεις.
Γραψου στο iphonehellas.gr, θα βρεις πολλα topics που σε καλυπτουν.

Αν δεν ειναι κλειδωμενο σε δικτυο αλλης χωρας ομως και ειναι απλα με jailbreak η επαναφορα στο original OS ειναι κατι πολυ απλο, σωστα?

Γιατι μου ειπαν πως αν ειναι jailbreak θα μου βγαζει error οταν παω να κανω restore. Οπως επισης πως αν κλεισω το κινητο η κλεισει απο μπαταρια θα πρεπει να το boot-αρω απο το PC χρησιμοποιωντας προγραμμα.

Ναι.

Ο,τι error και να σου βγαλει (αν σου βγαλει) λυνεται.

Αυτο γινεται μονο αν το jb ειναι tethered. Μην σε ανησυχει, υπαρχει untethered για τη συσκευη αυτη και το λειτουργικο της.

Καλα θα το ψαξω και παραπανω τι παιζει. Αν βρω με 80-100 ευρω 3GS με jailbreak θα μου προτεινες να το παρω? Αρκει να μην ειναι κλειδωμενο σε αλλη χωρα..?

Μεχρι 80 max. Προσωπικη γνωμη ομως ειναι αυτη. Καλο θα ηταν να μην ειναι κλειδωμενο ναι. Οχι απαραιτητα ομως.

Δεν είναι κακό το 3GS για πρώτη iPhone εμπειρία.
Αλλά όχι για να δώσεις πολλά χρήματα.
Κοίταξε αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο galaxy s2 κάτω από 200 .
Μακράν καλύτερη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα από το 3GS.

Δεν ξερω, ηθελα ενα iphone για την εμπειρια πιο πολυ, να δω το "hype" των τοσων χρονων, με κινητα ειμαι ασχετος εχω ενα Nokia 5130 να φανταστεις. Ουτε καν touch δεν ειχα ποτε.

Αν θες καλη iphone εμπειρία πάρε ενα iphone 4 και ανω.
Διαφορετικα παρε ενα S2 και θα μπεις πλήρως στον κοσμο των smartphones.

Για Iphone 4 μεταχειρισμενο ως ποσα λετε ειναι καλη τιμη? Επισης Iphone 4 η Iphone 4S?

Ισχυουν τα ιδια που ειπαμε για jailbreak κλπ οπως για το 3GS?

Τα 4/4s έχουν άλλη εμπειρία χρήσης λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης και επεξεργαστικης ισχύος.
Προφανώς το 4s είναι καλύτερη επιλογή λόγω hardware αλλά και το απλό 4αρι θα σε καλύψει.
Κάτω από 200 δύσκολα θα βρεις 4αρι και κάτω από 260-280 το 4s.
Σε αυτά τα κινητά το jailbreak έχει μεγαλύτερη αξία.

Γι'αυτο λογω τιμης να παρω 3GS προς το παρον, ετσι και αλλιως θα ειναι η πρωτη μου επαφη.

Σας ευχαριστω πολυ παντως για τις πληροφοριες. Οτιδηποτε ακομη ευπροσδεκτο.

Βλεπω παντως οτι στις αγγελιες πολυ δυσκολα βρισκεις 3GS με 100 ευρω. Ολοι τα δινουν απο 140-150 και πανω. Τα μονα 80-100 ειναι 3G το οποιο δεν αξιζει σε σχεση με το GS, ετσι δεν ειναι?