Aξιζει να παρω αλλα ηχεια ; Για bose901 αναφερομαι..

GoMaR

AVClub Enthusiast
22 January 2007
928
Καλλιθεα
Καλημερες σας ,
Λοιπον μου ρθε μια ιδεα ετσι περαστικη απο το μυαλο μου και δε ξερω αν θα πρεπει να την κρατησω..

Λοιπον εχω τα bose 901
Τα εψαξα λιγο στην αντιπροσωπεια και μου παν οτι τα καινουργια αντιστοιχα εχουν 2720 τα ηχεια και το equalizer αλλα 400Ε

Οποτε συνολο παει 3κ+
Ερωτω λοιπον , αξιζει να προβω σε τετοια διαδικασια ; Να μαζεψω λεφτα ,να σπρωξω αυτα ωστε να αναβαθμησω την ακουστικη μου ;
Ρωτησα οτι τα καινουργια ηχεια φωναζουν πιο δυνατα..Εχουν ψηφιακα μεγαφωνα..
Τι σημαινει ψηφιακο μεγαφωνο ;
Η μηπως ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ;Ωστε να λενε ψηφιακα μεγαφωνα και να παραμυθιαζουν τον καταναλωτη και να σκαει λεφτα τσαμπα ; Αυτα τα ηχεια τα εχω σε εναν ενισχυτη sansui AU7900 2x80RMS 8ohm και τα εχω τεσταρει πολλες φορες...(parties σε εξωτερικο χωρο , παραλιες κλπ )απλως θελω το κατι καλυτερο..
Η μηπως με εναν πιο καλο ενισχυτη θα δω διαφορα ;
Γιατι ως γνωστον το να στειλω 80W στα ηχεια , για να τα ακουσω ενα κλικ δυνατοτερα πρεπει να στειλω τα διπλασια W στα ηχεια.
Ειναι κανενας γνωστης επι του θεματος και να με διαφωτησει ; Η παραμυθιαζομαι και "τρελενομαι" αδικα ; Τα εχει κανενας ;
Ευχαριστωωω

Attachments

• bose901.JPG
    bose901.JPG
    36.4 KB · Views: 153
Ναι βρε , αναποδα τα εχω και εγω , απλως τα ειχα γυρισει ετσι για να τραβηχτουν φωτο μηπως βοηθησει κανεναν για να καταλαβει πια ϴ901ϴεχω..

Αλλα και παλι γυρνωντας τα , αναποδα σε τετοιο μικρο χωρο διαφορα στη ποιοτητα ηχου δε βλεπεις...;) H μαλλον το δικο μου αυτι δεν καταλαβαινει την διαφορα

ποτέ μου δεν τα χώνεψα.
Ίσως ήταν φιλοσοφία που δεν με έπειθε με τίποτα.
Θα έλεγα ότι εγώ δεν θα επένδυα σ αυτά..

Βάλε κανέναν καλύτερο ενισχυτή για δοκιμή να δεις αν "την ακους" τη διαφορά.

Αλλιώς μπορείς να δεις και κάποια άλλα ηχεία σε λιγότερα λεφτά από αυτά που ζητάνε τα καινούργια bose.

Από ότι κατάλαβα τα ψιλοβαρέθηκες, οπότε γιατί να πάρεις τα ίδια?

Φίλε GoMaR απ'ότι βλέπω έχεις τα 901 σειρά 2.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν βλέπω τις αναρτήσεις των ηχείων να έχουν "καεί"...
Έχεις κάνει Refoam;
Εγώ έχω τα 901 σειρά 4 αλλά θέλουν Refoam, και μέχρι τώρα δεν έχω αξιωθεί να κάνω!
Βάλε και μία φωτό απο μπροστά των ηχείων και μια το Crossover αν μπορείς...

Καλημερες σας ,
Λοιπον μου ρθε μια ιδεα ετσι περαστικη απο το μυαλο μου και δε ξερω αν θα πρεπει να την κρατησω..

Λοιπον εχω τα bose 901
Τα εψαξα λιγο στην αντιπροσωπεια και μου παν οτι τα καινουργια αντιστοιχα εχουν 2720 τα ηχεια και το equalizer αλλα 400Ε

Οποτε συνολο παει 3κ+
Ερωτω λοιπον , αξιζει να προβω σε τετοια διαδικασια ; Να μαζεψω λεφτα ,να σπρωξω αυτα ωστε να αναβαθμησω την ακουστικη μου ;
Ρωτησα οτι τα καινουργια ηχεια φωναζουν πιο δυνατα..Εχουν ψηφιακα μεγαφωνα..
Τι σημαινει ψηφιακο μεγαφωνο ;
............

Ψηφιακά έ!:gossip:

Εγώ πάλι πρόσφατα είχα ακούσει ότι έχουν πέτσινα. ...χμ!:chinscratch:

Iσως ειναι λιγο βαρυ αυτο που θα πω αλλα τα 901 σημερα θυμιζουν πιο πολυ "χαιφιντελικο ανεκδοτο".Δοκιμασε να ακουσεις ενα ηχειο δαπεδου νεας τεχνολογιας και αν προτιμας ακομα τα 901 τοτε κανε αυτο που σκεφτεσαι.Παντως ψηφιακα μεγαφωνα δεν εχουν τα νεα 901,μαλλον ο ισοσταθμιστης που συνοδευει τα ηχεια βασιζεται πλεον σε ψηφιακη τεχνολογια.

Τι ειπα τωρα.....ισοσταθμιστης για τα ηχεια,λογικο πως να ακουσεις πριμα και μπασα απο ενα fullrange μεγαφωνακι 10 εκατοστων (εστω και απο 9).

Αν σου αρέσουν τι να σου πώ.... Στην Αμερική έχουν 1200 δολάρια!!!! Άνοιξε το site της bose και δες το αν δεν το έχεις δεί. Πιστεύω ότι με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρείς κάτι πολύ πολύ καλύτερο. Δεν τα έχω ακούσει, αλλά.... Focal, Sonus Faber, για πήγαινε να ακούσεις και αυτά... Πάρε και έναν ήχο, ρίξε μια ματιά στις βαθμολογίες και πήγαινε να ακούσεις και κάτι άλλο. Να πάρεις τα CD σου μαζί και ένα CD με καθαρή γυναικεία γωνή, για να ακούσεις θόρυβο. Εμένα μου έβαλαν το CD του τιτανικού στην Bose στα acoustimass και μου έσπασε το τύμπανο στο σόλο. Το μπάσο με εντυπωσίασε με τον όγκο του, δεν λέω, αλλά.... Θα μου πείς ότι αναφέρεσαι σε καλύτερα ηχεία. Δεν ξέρω, ότι αρέσει στα αυτιά σου. Πάντος είναι αρκετά χρήματα για να τα δώσεις έτσι και κυρίως υπάρχει μεγάλη υπερτιμολόγηση (πάνω από διπλάσια τιμή!!), πράγμα που σημαίνει ότι με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρείς κάτι πολύ καλύτερο made in Europe. Έχει κάτι ωραία η Focal βάσης τα οποία εκτός του ότι είναι πανέμορφα και στα χρήματα που θέλεις να δώσεις έχουν και πολύ καλό ήχο.

Πάρε την αντιπρωσοπεία (Audio Visual Enterprises) να σου πούν που να πας για να τα ακούσεις και κάνε μια σύγκρηση. Εγώ πάντος δεν θα ασχολούμουν με μια εταιρεία η οποία μου ζητάει πάνω από τα διπλάσια χρήματα για ένα ζευγάρι ηχεία, εκτός αν ήταν κάτι το εξαιρετικό το οποίο δεν θα μπρούσα να το βρώ αλλού. Αυτό το ξέρει μόνο το αυτί σου.

τα εν λογο ηχεια αρχισαν να κανουν αυτο που εκαναν γυρω στο 78 με ενα ηχο αλλιωτικο για τοτε αλλα και για τωρα.Αν απλα βαρεθηκες τον εν λογο ηχο και ηχεια κοιτα για κατι αλλο ,αν παλι σε συγκινει οπως την πρωτη φορα που τα ακουσες απλα μενεις .Η επιλογη ειναι απλη η μενεις η αλλαζεις ηχο και εμφανιση