ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ The Truth About ISO: Four Thirds beats APS-C

The Truth About ISO: Four Thirds beats APS-C

http://fourthirds-user.com/forum/blog.php?b=202

Eνα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο,που κατα την αποψη μου πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με DSLR να έχουν στα υπόψιν τους.

Ευχαριστούμε πολύ. Αλλά είναι δυνατόν ένα νέο μέλος με το πρώτο μήνυμά του να θέλει να κάνει κατήχηση στα ήδη μέλη; Μήπως είναι παλιό μέλος με νέο nickname? Αλλιώς δεν δικαιολογείται...

Ευχαριστούμε πολύ. Αλλά είναι δυνατόν ένα νέο μέλος με το πρώτο μήνυμά του να θέλει να κάνει κατήχηση στα ήδη μέλη; Μήπως είναι παλιό μέλος με νέο nickname? Αλλιώς δεν δικαιολογείται...

Οχι ,δεν ειμαι παλιο μελος με νεο nickname
και δεν υπάρχει καμμια κατήχηση απο μένα.δε σε υποχρεώνει κανεις να διαβάζεις τα posts μου.Σωστά ;

Α και κάτι ακόμα :εμένα τα παλιά και νέα μέλη δεν μου λένε απολύτως τίποτα.Και δεν καταλαβαίνω το ύφος σου φίλε.

Α και κάτι ακόμα :εμένα τα παλιά και νέα μέλη δεν μου λένε απολύτως τίποτα.Και δεν καταλαβαίνω το ύφος σου φίλε.

Ένα μέλος έρχεται σε μια κοινότητα με δεκάδες χιλιάδες μέλη, και ακόμα περισσότερα μηνύματα στο σχετικό χώρο και "κατά τη γνώμη του" προτείνει ένα άρθρο που ασχολείται με τους αισθητήρες του 2010 ενώ βρισκόμαστε στο 2012 και ήδη το Μ4/3 φορά διαφορετικούς αισθητήρες, το ίδιο και το APSC .

Ερωτήματα δυο:

1. Πώς είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος σε μια κοινότητα, σε ένα σπίτι, ένα καφενείο και χωρίς καν να συστηθεί να μας βάλει να διαβάσουμε κάτι που πλέον είναι παρελθόν; Κατ´αρχήν έχεις ελέγξει ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει μπει στο συγκεκριμένο φόρουμ δυο χρόνια πριν; Γιατί για να συστήσεις κάτι θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι οι άλλοι δεν το γνωρίζουν.

2. Πώς είναι δυνατόν όταν σου γίνεται η παρατήρηση από ένα παλιό μέλος και δημιουργό της κατηγορίας αυτής στην οποία μπήκες και πρώην γενικό διαχειριστή του φόρουμ, να πετάγεσαι σαν κοκοράκι και να ζητάς τα ρέστα; θα πρότεινα πρώτα να μας πεις ποιός είσαι ή να δείξεις τη φωτογραφική δουλειά σου και μετά να μας κάνεις μαθήματα για το 4/3, Μ4/3 και να μας κάνεις παρατηρήσεις για το ύφος μας.

Απάντηση: Re: ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ The Truth About ISO: Four Thirds

Φιλε βλασίδη κρίμα, και έχω μάθει πολλά από σένα, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης ενός νέου μέλος είναι απαράδεκτος!

Δεν χρειάζεται κανένας να δώσει κανένα "δείγμα δουλειάς του", η και καλά νέο παλιό μέλος ποιος είσαι κτλ κτλ απαράδεκτα πράγματα!

Αν θες διαφορετικά... κανεις ένα "πριβέ forum" να μαζευτείτε οι "επιστήμονες" να τα λέτε και να συμφωνείτε μεταξύ σας!

Ένα μέλος έρχεται σε μια κοινότητα με δεκάδες χιλιάδες μέλη, και ακόμα περισσότερα μηνύματα στο σχετικό χώρο και "κατά τη γνώμη του" προτείνει ένα άρθρο που ασχολείται με τους αισθητήρες του 2010 ενώ βρισκόμαστε στο 2012 και ήδη το Μ4/3 φορά διαφορετικούς αισθητήρες, το ίδιο και το APSC .

Ερωτήματα δυο:

1. Πώς είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος σε μια κοινότητα, σε ένα σπίτι, ένα καφενείο και χωρίς καν να συστηθεί να μας βάλει να διαβάσουμε κάτι που πλέον είναι παρελθόν; Κατ´αρχήν έχεις ελέγξει ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει μπει στο συγκεκριμένο φόρουμ δυο χρόνια πριν; Γιατί για να συστήσεις κάτι θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι οι άλλοι δεν το γνωρίζουν.

2. Πώς είναι δυνατόν όταν σου γίνεται η παρατήρηση από ένα παλιό μέλος και δημιουργό της κατηγορίας αυτής στην οποία μπήκες και πρώην γενικό διαχειριστή του φόρουμ, να πετάγεσαι σαν κοκοράκι και να ζητάς τα ρέστα; θα πρότεινα πρώτα να μας πεις ποιός είσαι ή να δείξεις τη φωτογραφική δουλειά σου και μετά να μας κάνεις μαθήματα για το 4/3, Μ4/3 και να μας κάνεις παρατηρήσεις για το ύφος μας.

Εισαι αδικος σε ολα...

Ποιος μας "εβαλε" να διαβασουμε το οτιδηποτε ? Ο ανθρωπος εκανε μια προταση με βαση την δικη του εκτιμιση. Δεν υπαρχει πουθενα τιποτε το μεμπτο. Θα μπορουσες να το προσπερασεις εφοσον δεν σε ενδιεφερε.

Για την παραγραφο 2, ντρεπομαι και που την διαβαζω....

Πάμε πάλι από την αρχή με περισσότερη ευγένεια στον συνομιλητή μας.

Κλείδωμα μέχρι να επιληφθεί ο διαχειριστής της Κατηγορίας.

Last edited:
Το νήμα ανοίγει πάλι.
Θα παρακαλούσα ρε παιδιά να μήν αρχίσουν πάλι οι αντεγκλήσεις και οι κόντρες, αλλά να υπάρξει ένας γόνιμος και τεκμηριωμένος διάλογος.

Ευχαριστώ.

Προσωπικά, έχω πάψει να ασχολούμαι με τόσο εξεζητημένα specs για το λόγο ότι για να φτάσει κανείς να εκμεταλλεύεται στο 100% τα αβαντάζ ενός συστήματος πρέπει να φάει πολλλλλλλλλά καρβέλια και να κάνει κάτι παραπάνω από το να ανεβάζει τη δουλειά του σε 800x600 στο ιντερνετ.
Δεν είναι λίγες εξάλλου οι φορές που μια απλή φωτογραφική μηχανή χωρίς ιδιαίτερα προσόντα στα χέρια ενός επαγγελματία, "κάνει παπάδες". Η μηχανή, όχι ο φωτογράφος... ;)

Χωρίς να θέλω να ξαναγυρίσει η κουβέντα πίσω, συνδέω την παραπάνω διαπίστωσή μου με το αίτημα του Βλασίδη για δείγματα του sonicapogee και ευθέως τον υποστηρίζω σε αυτό παραμένοντας όμως επιφυλακτικός για την καχυποψία του ως προς τα κίνητρα του (νέου) μέλους.
Θέλουμε να δούμε αυτό το πλεονέκτημα στην πράξη. Δεν έχει κανένα νόημα να σερβίρουμε τη δουλειά (άρθρα-φωτογραφίες) άλλων για να υποστηρίξουμε οπαδικά μια μάρκα ή μια τεχνολογία της οποίας είμαστε αδαείς κάτοχοι.
Για όσους θυμούνται, υπήρχε κάποτε το μέλος pixelfun στο forum που έσκιζε τα ιμάτιά του σε βαθμό αγένειας (δυστυχώς) για την ανωτερότητα των nikon, το υποστήριζε όμως τόσο με τεχνικά άρθρα όσο και με την εκπληκτική δουλειά του.

O Pixefun, τι μου θυμίζεις ... φούλ υπεροξύτατος ... εναν φακό είχε χαρακτηρήσει έτσι αλλα ... ταίριαζε και σε αυτόν ο ίδιος χαρακτηρισμός.

Δεν μπορεί κάπου θα κυκλοφορεί, έχει κανείς καμμιά ιδέα που αρμενίζει ??.

O Pixefun, τι μου θυμίζεις ... φούλ υπεροξύτατος ... εναν φακό είχε χαρακτηρήσει έτσι αλλα ... ταίριαζε και σε αυτόν ο ίδιος χαρακτηρισμός.

Δεν μπορεί κάπου θα κυκλοφορεί, έχει κανείς καμμιά ιδέα που αρμενίζει ??.

γράφτηκε σε αρκετά σάιτς σχετικά με τη φωτογραφία, αλλά δεν ευδοκίμησε σε κανένα. Προχώρησε από όσο θυμάμαι και σε μερικούς φωτογραφικούς κύκλους online. Έμεινε αρκετά σε εκείνον της Κοζάνης. Μετά τον έχασα.

Προβληματική προσωπικότητα....

Φανταστείτε να διάβαζε αυτό το νήμα τι είχε να γίνει! :flipout:

Κι εγώ τον βρήκα σε διάφορα site αλλά έχω καιρό να ακούσω νέα του.
Είχε όντως θέμα με τη συμπεριφορά του (πολλές φορές βέβαια τον έλεγες διασκεδαστικό) αλλά είναι ψαγμένος και πραγματικός γνώστης σε ορισμένα θέματα.
Πιθανολογώ ότι με κάποιο τρόπο σχετίζεται επαγγελματικά με τη nikon, δεν εξηγείται αλλιώς τόσο πάθος.
Είμαι περίεργος τι θα έλεγε τώρα για τα τερτίπια (της nikon) σχετικά με το service στις ΗΠΑ.

Για να μείνουμε on topic, οι διαπιστώσεις που γίνονται από το site με το εργαλείο του DxO, είναι στοχευμένες σε σύγκριση ορισμένων μοντέλων και ανατρέψιμες αν συμπεριληφθεί η παράμετρος πραγματικού iso/δηλωμένου iso ή αν συγκριθούν οι 4/3 με άλλες μηχανές. Εν συντομία, too much trouble for nothing

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ The Truth About ISO: Four Thirds

.....

Για να μείνουμε on topic, οι διαπιστώσεις που γίνονται από το site με το εργαλείο του DxO, είναι στοχευμένες σε σύγκριση ορισμένων μοντέλων και ανατρέψιμες αν συμπεριληφθεί η παράμετρος πραγματικού iso/δηλωμένου iso ή αν συγκριθούν οι 4/3 με άλλες μηχανές. Εν συντομία, too much trouble for nothing

Ισα ισα βρε Πανο, ακριβως αυτή την διαφορά "πραγματικού"*/ονομαστκού ISO είναι που διαπραγματεύεται το άρθρό. Δεν είναι ανούσιο και είναι σχεδόν αντιγραφή απο σχετικό άρθρο της ίδιας της DxO.

http://www.dxomark.com/index.php/Pu...xOMark-review-for-the-Panasonic-Lumix-DMC-GH1

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός (4/3 beats APS-C) όμως αν υπάρχει δόλος τον ρίχνω κύρια στον αρθρογράφο και όχι μονο σε αυτόν που έβαλε ενα λινκ σε ένα άρθρο που δεν ειναι ξερά "φανμποίστικο" έχει κάτι να πεί δεν είναι κενό περιεχομένου.

Οπως το βλέπω εγώ,

Το λινκ είναι παραπλανητικό γιατί αναφέρεται σε ενα άρθρο που γράφτηκε 24-10-2010 και συγκυριακά για την στιγμή εκείνη, το ενα και μοναδικό μοντελο 4/3 της εποχής (GH1) που είχε καλές επιδόσεις (τα άλλα 5-6 ήταν πολύ κάτω) κοντράριζε (δεν υπερείχε, πάλι λιγο κάτω ήταν) την Canon 7D. Καναδυό βδομάδες μετά βγήκαν απο την DxO τα τεστ των D7000, K5 με επιδόσεις πολύ πάνω απο την 7D.

Ακόμη και για την δεδομένη χρονική στιγμή υπαρχει παραπλάνηση εκ μέρους του αρθρογράφου (στον τίτλο όχο στο περιεχόμενο) αφου γενικεύει "4/3 beats APS-C" ενώ η σύγκριση αφορά μόνο το καλύτερο τότε μοντέλο μ4/3 (με διαφορά χειρότερα ηταν όλα τα υπόλοιπα) με μια καλή APS-C.
Και να πω και την αμαρτία μου για μένα η GH1 είναι ύποπτη για κρυφή αποθορυβοποίηση και στα raw με χαμηλά ISO διότι για τα ISO 1600+ είναι φανερό οτι υπάρχει και μάλιστα με άσχημα παραπροιόντα (λωρίδες θορύβου). Και μάλιστα το ίδιο παρουσιάζεται και στην καινούργια LX7 απο 1600+.

* To "πραγματικό ISO" σε εισαγωγικά διότι δεν υπάρχει (κακώς) αρθρο-εδάφιο του International Standards Organization που να καθορίζει το ISO για raw αρχεία. Απλά η DxO επέκτεινε μια εκδοχή του ISO (νομίζω 5 υπάρχουν) που αφορά RGB αρχεία σε αρχεία raw. Mε το γραμμα του νομου δηλαδή δεν είναι ISO θα έπρεπε να είχε άλλο ονομα εφόσον δεν προέρχεται απο τον οργανισμό ISO.

AΥτή η διαφορά "πραγματικού"/ονομαστικού ISO είναι κυρίως εμφανής μέσα στην οικογένεια του 4/3 με περιπτώσεις όπου για ίδιο βασικά αισθητήρα τα ονομαστικά ISO της Olympus είναι σχεδόν 1 στοπ μεγαλύτερα απο της Panasonic. Kαι λόγω αυτής της "διαφοράς" οι μη ενημερωμένοι αναγνώστες εβγαζαν για παράδειγμα το συμπέρασμα οτι η EPX-X ήταν εμφανώς καλύτερη απο την αντίστοιχη Panasonic.
Σε αυτή την παραπλάνηση φταίνε και τα μεγάλα σαιτ (Dpreview, Imaging Resource) που στα συγκριτικά τους χρησιμοποιούν ίδιο (ονομαστικό) ISO και όχι ίδια έκθεση.

γράφτηκε σε αρκετά σάιτς σχετικά με τη φωτογραφία, αλλά δεν ευδοκίμησε σε κανένα. Προχώρησε από όσο θυμάμαι και σε μερικούς φωτογραφικούς κύκλους online. Έμεινε αρκετά σε εκείνον της Κοζάνης. Μετά τον έχασα.

....

Δεν θυμαμαι καλά .. To μικρό του ηταν Γιώργος ?? Καμμιά σχέση με το Theodoros ... (που είναι ρε εκείνο το μπλε smiley που κάνει ματιά ??).

Επίσης ένα άρθρο που προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τα iso στις ψηφιακές μηχανές
http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2012/09/why-iso-isnt-iso.html

Επειδή και αυτό το άρθρο (όπως και το λινκ στο πρώτο μήνυμα) βλέπω να τα μπερδεύει σε ορισμένα σημεία αξίζει να ασχοληθούμε λιγο πιο βαθιά οργανωμένα .. δεσμεύομαι απο Δευτέρα ....

Γιαυτό ηθελα να ξανανοίξει το νημα, γιατί δίνει την αφορμή να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.