Αξίζει τα παραπάνω χρήματα η 65C8K από την 65C7K; 1650 vs 1050

προσωπικη γνωμη ΟΧΙ. μιλαμε για 45% ακριβοτερη
Έχεις δίκιο νομίζω. Έξω βρίσκω την 65C7K 1000 ευρώ, 65C8K 1450 και 65C9K 1650. Σε αυτές τις τιμές ίσως άξιζαν τα παραπάνω χρήματα.

απο τα ριβιου που εχω διαβασει και εχω δει ,ναι εχει πολλα πλεονεκτηματα η 7 εναντι της 6
Για την κρεβατοκάμαρα η C6 ίσως να είναι υπεραρκετή….

απο τα ριβιου που εχω διαβασει και εχω δει ,ναι εχει πολλα πλεονεκτηματα η 7 εναντι της 6
Εγω στα riview που ειδα τονιζουν τα εξης :
Η c7k οντος εχει υψηλη φωτεινοτητα αλλα αυτο οδηγει στο να ξεθωριαζει τα χρωματα κατι που γινεται ιδιαιτερα αντιληπτο σε καποιες σκηνες πολυ φωτεινες κατι που δεν συνεβεβαινε στην c765 ( το περσινο μοντελο )και ειναι κατι που μπορει να διορθωθει με firmware μπορεί κι οχι.
Η C6k εμφανιζει πιο φυσικα τα χρωματα και δεν χρειαζεται calibrarisma ,στη c7k εμφανιζεταιμε πλεονασμα μλε που διορθωνετα με callibrarisma.
O ηχος αν κι ειναι της b&O σε σχεση με c6k oknyo δεν εχει μεγαλη διαφορα .
Εχει περισσοτερες ζωνες σχεδον 4πλασιες απο την c6k
Κι μιλαω για riview που διχνουν την μια δυπλα στην αλλη ,οχι riview που απλα αναφερουν τα χαρακτηριστικα κι λενε ειναι πολυ καλυτερη γιατι εχει 3πλασιο φωτεινοτητα και 4πλασιο αριθμο ζωνων αρα ειναι "3 φορες καλυτερη".
Στην πραξη φαινεται αυτο κι εκει δεν το εχουν "στησει" τοσο καλα. Μακαρη να μπορουν να διορθωθουν ολα αυτα με καποιο firmware
Κι εγω ειμαι απο τους θαυμαστες της c805 κι θα ηθελα να παρω την 65 c7k ,αλλα μετα απο αυτα που ειδα σε review" παγωνω "προς το παρον την επιθυμια μου.
Ετσι κι αλλιως θεωρω σε αυτα τα επιπεδα ,υψηλες τις τιμες τις σειρας c7 και C6.
Περιμενω προσφορες για την 65c7k γυρω στα 850-900 κι την 65c6k στα 650-680 .

Last edited:
  • Like
Reactions: athlon6401
Η c7k οντος εχει υψηλη φωτεινοτητα αλλα αυτο οδηγει στο να ξεθωριαζει τα χρωματα κατι που γινεται ιδιαιτερα αντιληπτο σε καποιες σκηνες πολυ φωτεινες κατι που δεν συνεβεβαινε στην c765 ( το περσινο μοντελο )και ειναι κατι που μπορει να διορθωθει με firmware μπορεί κι οχι.
Η C6k εμφανιζει πιο φυσικα τα χρωματα και δεν χρειαζεται calibrarisma ,στη c7k εμφανιζεταιμε πλεονασμα μλε που διορθωνετα με callibrarisma.
Κι μιλαω για riview που διχνουν την μια δυπλα στην αλλη ,οχι riview που απλα αναφερουν τα χαρακτηριστικα κι λενε ειναι πολυ καλυτερη γιατι εχει 3πλασιο φωτεινοτητα και 4πλασιο αριθμο ζωνων αρα ειναι "3 φορες καλυτερη".
Στην πραξη φαινεται αυτο κι εκει δεν το εχουν "στησει" τοσο καλα. Μακαρη να μπορουν να διορθωθουν ολα αυτα με καποιο firmware
Κι εγω ειμαι απο τους θαυμαστες της c805 κι θα ηθελα να παρω την 65 c7k ,αλλα μετα απο αυτα που ειδα σε review" παγωνω "προς το παρον την επιθυμια μου.
τελικα οι γνωμες ειναι υποκειμενικες...εγω προσωπικα δεν βλεπω κανενα ξεθωριασμα ,απο την αλλη βεβαια δεν εχω την 6 ωστε διπλα διπλα να τις συγκρινω
για τον ηχο δεν εχω γνωμη διοτι οπως εγραψα πριν με το καλημερα καρφωσα επανω το sonos συστημα

link για κάποιο από τα review στα οποία αναφέρεσαι;

link για κάποιο από τα review στα οποία αναφέρεσαι;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Διαβάστε κι τα σχόλεια

Είδα το αγγλικό, δε καταλαβαίνω το κέρδος από αυτό το review. Όλη την ώρα λέει πως δείχνουν διαφορετικά - όντως δείχνουν διαφορετικά. Ποιο είναι πιο κοντά στο reference όμως; Η C7K είναι πιο φωτεινή, κάτι που είναι θετικό σε κάποια πλάνα και αρνητικό σε κάποια άλλα. Το θέμα είναι α. ποια είναι πιο κοντά στο reference και β. ποια είναι πιο κοντά στο reference μετά από calibration. Σε αυτό δεν απάντησε.

Εντυπωσιακή επίδοση της C6k στο δεύτερο review για την τιμή της πάντα.
Νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση για κρεβατοκάμαρα.
Reference νομίζω θα έχουμε μόνο με σωστό καλιμπραρίσμα.

Στο review του rtings της δίνει 5.6/10 σε HDR color accuracy pre-calibrated στο Movie mode, ενώ calibrated παίρνει 7.9/10

"The TCL QM7K's HDR pre-calibration accuracy is sub-par. Blues are overrepresented in mid-grays and above, making the TV's color temperature very cold. Color accuracy is mediocre, with severe color mapping issues in most colors."

Άρα υπάρχει θέμα στην out of the box λειτουργία σε HDR στην C7K

Αντίθετα η C6K έχει 8.3 pre-calibrated και 9.1 μετά από calibration

Στο 208 firmware της QM7K βελτιώθηκαν κάποια προβλήματα

Θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος καλυμπραρισματος στην c7k

@bujinkan Η δική σου τι έκδοση firmware έχει;

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη

Αυτό μου βγάζει
4780c1cb0a263ffa9fdfd0b3a6200d92.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δε πρέπει να είναι συγκρίσιμα τα firmware της USA έκδοσης με τις δικές μας εδώ, επίσης το 208 δεν έχει ημερομηνία ενώ το 201 έχει 3/25 όπως το δικό σου. Ίσως το 208 ήταν κάποιο beta.

Σε κάθε περίπτωση, όταν δεν υπάρχει καλό καλιμπράρισμα από το εργοστάσιο δε σημαίνει πως όλα τα κομμάτια είναι έτσι. Μπορεί να έτυχε στο κομμάτι του review.

Για να επιστρέψω πάντως στο θέμα του νήματος, τα 1650 είναι πολλά για την C8K ενώ δεν έχουμε ακόμα τιμή για την C9K στην Ελλάδα. Σκοπεύω να αντικαταστήσω μία 65" Samsung KS8000 του 2016 που έχει χτυπηθεί και έχει κάποια σημεία σκοτεινά. Τότε η KS8000 έκανε 2500 αν θυμάμαι καλά. Αν βάλεις και τον πληθωρισμό, σίγουρα τα 1650 δε τα λες πολλά. Όμως όταν η LG OLED G4 έχει 1700, νομίζω τα 1650 είναι too much.