Αξίζει τον κόπο ή να μείνω στις αρχικές επιλογές μου;

sodhad

New member
16 January 2011
6
Ήμουν ανάμεσα στις 2 αυτές τηλεοράσεις http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80713 αλλά κάποια απρόοπτα στο καινούργιο σπίτι καθυστέρησαν την μετακόμιση και έτσι η αγορά τηλεόρασης αναβλήθηκε για λίγο.
Το περασμένο Σάββατο πέρασα από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη σας ότι το 3d δεν είναι ακόμη ώριμο μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω αυτήν την τηλεόραση http://v1.aoc-europe.com/en/televisions/lcdtv/prava_42_LC42K0D3D.php την οποία είδα να παίζει στο κατάστημα που επισκέφθηκα και η οποία με εντυπωσίασε όσον αφορά την εικόνα, η οποία ήταν κατά πολύ καλύτερη οπτικά από άλλες πολύ ακριβότερες τηλεοράσεις που έπαιζαν δίπλα της. Τιμή προσφοράς 400 ευρώ!
Μιλάμε όπως βλέπετε για full hd lcd τηλεόραση στα 100 hz.
Αξίζει τον κόπο να την πάρω και να αναβάλω την αγορά 3d όταν η τεχνολογία θα ωριμάσει ή να μην το ρισκάρω παρά τα 3 χρόνια εγγύησης που προσφέρει;
Tην AOC σαν μάρκα την γνώριζα ως κατασκευαστή οθονών για pc. Ως κατασκευαστή τηλεοράσεων πρώτη φορά την βλέπω. Reviews στο ιντερνετ για το συγκεκριμένο μοντέλο δύσκολα βρίσκει κανείς.
Τι λέτε; Αξίζει; Βλέπετε κάποια σοβαρά τεχνικά μειονεκτήματα ή αδυναμίες διασύνδεσης με άλλες συσκευές;

Στα ίδια χρήματα περίπου παίρνεις την Panasonic G30, πολύ καλύτερη επιλογή και από τις δύο. Πες όμως απόσταση θέασης και χρήση για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Στα 430 ευρω παιρνεις την Panasonic 42C3E που για τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερη κατα την αποψη μου απο ολες που κοιτας.

Ήμουν ανάμεσα στις 2 αυτές τηλεοράσεις http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80713 αλλά κάποια απρόοπτα στο καινούργιο σπίτι καθυστέρησαν την μετακόμιση και έτσι η αγορά τηλεόρασης αναβλήθηκε για λίγο.
Το περασμένο Σάββατο πέρασα από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη σας ότι το 3d δεν είναι ακόμη ώριμο μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω αυτήν την τηλεόραση http://v1.aoc-europe.com/en/televisions/lcdtv/prava_42_LC42K0D3D.php την οποία είδα να παίζει στο κατάστημα που επισκέφθηκα και η οποία με εντυπωσίασε όσον αφορά την εικόνα, η οποία ήταν κατά πολύ καλύτερη οπτικά από άλλες πολύ ακριβότερες τηλεοράσεις που έπαιζαν δίπλα της. Τιμή προσφοράς 400 ευρώ!
Μιλάμε όπως βλέπετε για full hd lcd τηλεόραση στα 100 hz.
Αξίζει τον κόπο να την πάρω και να αναβάλω την αγορά 3d όταν η τεχνολογία θα ωριμάσει ή να μην το ρισκάρω παρά τα 3 χρόνια εγγύησης που προσφέρει;
Tην AOC σαν μάρκα την γνώριζα ως κατασκευαστή οθονών για pc. Ως κατασκευαστή τηλεοράσεων πρώτη φορά την βλέπω. Reviews στο ιντερνετ για το συγκεκριμένο μοντέλο δύσκολα βρίσκει κανείς.
Τι λέτε; Αξίζει; Βλέπετε κάποια σοβαρά τεχνικά μειονεκτήματα ή αδυναμίες διασύνδεσης με άλλες συσκευές;

παρακαλω κ εγω απαντηστε του επι της ουσιας κ μην αντιπροτεινετε καλο θα ηταν αν επροκειτο για τιμια κ σκυλι να το ξεραμε ευχαριστω....φιλε μου κ συ πες με 12345... αποσταση θεασης τι θα βλεπεισ τι χρηση θα κανεις κ ολο καποιος θα βρεθει...
αυριο θα ρωτησω εναν κομπιουτερα να μαθω τι ρολο βαραει η εταιρεια αοκ
εις το επανειδην

Βρε παιδιά, αποστάση και χρήση είναι στο πρώτο μου ποστ στο οποίο παρέπεμψα πιο πάνω. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80713

Θεώρησα περιττό να επαναλάβω τα ίδια.

Τελοσπάντων...

Αντιγράφω:
Η τηλεόραση προορίζεται για τοποθέτηση σε έπιλο στο σαλόνι-τραπεζαρία.
Η απόσταση θέασης είναι μεταβλητή καθόσον πολυθρόνες και καναπέδες είναι σε διάταξη Π. Μίνιμουμ περίπου 1 μέτρο και μαξιμουμ κάτι περισσότερο από 3 μέτρα.

Η τηλεόραση προορίζεται κάτά πρώτο λόγο για τηλεοπτικό σήμα (αθλητικά, ντοκιμαντέρ, ταινίες κυρίως) και κατά δεύτερο για ταινίες. Μάλλον καθόλου gaming.
Tέλος, όσον αφορά το μπάτζετ ψυχολογικό όριο έθεσα τα χίλια ευρώ.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πέραν των 2 αυτών μοντέλων, είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

H Panasonic G30 έχει τα διπλάσια χρήματα(περίπου 800 ευρώ) και δεν μου κάνει, διότι είναι πλάσμα και ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί είναι ολόφωτος. Πλάσμα είναι και η 42C3E Επιπλέον δεν νομίζω να έχω τον χρόνο και τη διάθεση για να στρώσω τηλεόραση. Άρα προτιμώ Lcd ή Led.
Ο μόνος λόγος για να προτιμήσω την AOC είναι καθαρά το value for money περιμένωντας την ωρίμανση του 3d.
Στοιχίζει στις 42" μόλις 400 ευρώ, ενώ οι άλλες δύο μου επιλογές τουλάχιστον τα διπλά (εδώ στην Κύπρο). Με τον τρόπο αυτό εξοικονομώ τουλάχιστον 400 ευρώ και αναμένω να ωριμάσει το 3d για να πάρω αυτής της τεχνολογίας τηλεόραση για το σαλόνι. Όταν αυτό θα γίνει εφικτό τότε η ΑΟC θα πάει σε καποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Αν δεν αξίζει τα λεφτά της ή αν βλέπετε κάποιες τεχνικές αδυναμίες τότε πάω στις αρχικές μου επιλογές κι ας στοιχίζουν τα διπλά.
Στη θέση μου τι θα πράττατε;

Last edited:
Το 3D είτε active είτε passive έχει αδυναμίες. Το πρώτο είναι κουραστικό το δέυτερο δεν έχει προβολικότητα δηλαδή το 3D δεν είναι έντονο.

Μόλις περυσι κυκλοφόρησαν οι πρώτες τηλεοράσεις 3D. Μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία θα περάσουν κάποια χρόνια.

Αγόρασε μια οικονομική τηλεόραση προς το παρόν με όσον το δυνατόν περισσότερες ίντσες για να τη χαιρεσαι χωρίς να ανησυχεις για την απόσταση.

Για οικονομική τηλεόραση κοίτα σε Samsung και LG που είναι δοκιμασμένες και υπάρχουν reviews για να πάρεις γνώμες. Για την AOC δεν ξέρω αν υπάρχoυν.

Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις που κοιτάζεις έχουν τιμή μεταξύ 800 και 1000 ευρώ στη Κύπρο. Άρα καλύτερα να κοιτάξεις αν βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Προτείνω LG LV5500 και Panasonic E30, εναλλακτικά μπορείς να βολευτείς και με μια Samsung C630.

Value for money εχει μηδεν η συγκεκριμενη.

Δινεις 400 ευρω και παιρνεις τιποτα.

Για εξήγησε λίγο τι εννοείς διότι εξ όσων βλέπω και εξ όσων αντιλαμβάνομαι (χωρίς να είμαι ειδικός) μια χαρά μου φαίνονται τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ενώ και εμπειρικά εκ πρώτης όψεως στο μαγαζί που την είδα έπαιζε πολύ καλύτερα από μοντέλα πολύ γνωστότερων κατασκευαστών και πολύ υψηλότερης τιμής.

Βρε παιδιά, αποστάση και χρήση είναι στο πρώτο μου ποστ στο οποίο παρέπεμψα πιο πάνω. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80713

Θεώρησα περιττό να επαναλάβω τα ίδια.

Τελοσπάντων...

sorry man μου ξεφυγε κοιτα μαζι σου sto low budjet σκεπτικο
ερχονται εκπτωσεις
υπαρχουν στοκ πχ πλαισιο κοτσοβολος
κ τελος κοιτα κατι σε lcd 100hz k γυρω στισ 40 ιντσες το πολυ 42
πολυ ευκολα θα βρεις διαμαντακια λιγο ψαξιμο θελει
περιμενω να μου πεις τι βρηκες η αποφασισες

Για εξήγησε λίγο τι εννοείς διότι εξ όσων βλέπω και εξ όσων αντιλαμβάνομαι (χωρίς να είμαι ειδικός) μια χαρά μου φαίνονται τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ενώ και εμπειρικά εκ πρώτης όψεως στο μαγαζί που την είδα έπαιζε πολύ καλύτερα από μοντέλα πολύ γνωστότερων κατασκευαστών και πολύ υψηλότερης τιμής.

Δεν ειναι μονιτορ οι τηλεορασεις να ψωνιζουμε με βαση θεωρητικα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Ουτε μπορεις να κρινεις στο καταστημα πως παιζει μια τηλεοραση εκτος και εχεις πολυ μεγαλη εμπειρια για να μην πεσεις στην παγιδα της απειρης φωτεινοτητας και οξυτητας που εχουν στο "δυναμικο" (σε αντιθεση με το "κανονικο" που παιζουν στο σαλονι μας).

Το ιδιο θα ελεγα και σε οποιον θα ηθελε να παρει Funai , Hanspree , Finlux και αλλους κατασκευαστες B διαλογης.

Αν θελεις μια φτηνη και σχετικα καλη τηλεοραση υπαρχουν και στα 500 ευρω μοντελα της Samsung και LG , δηλαδη επωνυμα και οχι αγνωστου κατασκευης και υποστηριξης.

Δεν ειναι μονιτορ οι τηλεορασεις να ψωνιζουμε με βαση θεωρητικα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Ουτε μπορεις να κρινεις στο καταστημα πως παιζει μια τηλεοραση εκτος και εχεις πολυ μεγαλη εμπειρια για να μην πεσεις στην παγιδα της απειρης φωτεινοτητας και οξυτητας που εχουν στο "δυναμικο" (σε αντιθεση με το "κανονικο" που παιζουν στο σαλονι μας).

Το ιδιο θα ελεγα και σε οποιον θα ηθελε να παρει Funai , Hanspree , Finlux και αλλους κατασκευαστες B διαλογης.

Αν θελεις μια φτηνη και σχετικα καλη τηλεοραση υπαρχουν και στα 500 ευρω μοντελα της Samsung και LG , δηλαδη επωνυμα και οχι αγνωστου κατασκευης και υποστηριξης.

πολυ δικιο κ οι δυο αρα φιλε μου πηγαινε δες την κ σε νορμαλ μοδε κ παρε κ κανα στικακι μαζι σου με διαφορα(προγραμμα τηλερασης κανα μανγκα η παδικο κανα hd genika κ παιξε με ρυθμισεισ)))

περιμενω νεα
α ναι ρωτα κ για εγγυησεις σε τι κ σερβις