Αυτή τη σελίδα την είχατε δει?

papgi

New member
26 April 2009
58
Προκειται για την http://www.bhphotovideo.com στο USA

Όχι δεν τα έχω τσούξει, αλλά από μερικές συγκρίσεις που έκανα σε προϊόντα ήχου, είδα τραγικές διαφορές με Ελλάδα.

Για παράδειγμα αναφέρω το DV-SP406 Dvd player της Onkyo.
190 ευρώ στην Ελλάδα, 130 δολλάρια εκεί.. http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?ci=4600&shs=DV-SP406&sb=ps&pn=1&sq=desc&InitialSearch=yes&O=jsp%2Fcart.jsp&A=search&Q=*&bhs=t&Go.x=12&Go.y=18

Last edited:
Τα παντα ειναι πιο φθηνα στο αμερικα φιλε μου. Το θεμα ειναι αν αξιζει να το φερεις απο εκει. Γιατι πρεπει να προσθεσεις μεταφορικα + δασμους (εκτος και αν καταφερεις να το περασεις χωρις). Συνολο μπορει να βγαινει ασυμφορο. Επισης ενα ακομα θεματακι. Εκει ειναι 110V και εδω 220V. Αρα θες και εναν μετατροπεα ρευματος να προσθεσεις στο κοστος.

Ειναι ενα τεραστιο καταστημα στη Νεα Υορκη οσοι το εχουν επισκεφτει λενε τα καλυτερα και ενα απο τα πιο αξιοπιστα δικτυακα καταστηματα. Παραγγελιες μεγαλου κοστους υποκεινται σε εξοδα τελωνη και φαρισαιου. Με παραγγελιες κατω των 100 ευρω συνηθως τη γλυτωνεις.

Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του δώρου!

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει απο την εκάστοται εταιρία να δηλώσει το προϊόν ως δώρο, ήτοι με μηδενική αξία.

Και κάτι άλλο, περνούν όλα τα προϊόντα από το τελωνείο?

Εαν θέλω να στείλω στον "μπάρμπα μου τον Μήτσο" στο USA, φωτογραφίες της "θείας μου Καλλιόπης" πχ. με UPS, θα πληρώσω φαρισέους?

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει απο την εκάστοται εταιρία να δηλώσει το προϊόν ως δώρο, ήτοι με μηδενική αξία.

Εαν θέλω να στείλω στον "μπάρμπα μου τον Μήτσο" στο USA, φωτογραφίες της "θείας μου Καλλιόπης" πχ. με UPS, θα πληρώσω φαρισέους?

Oλες οι αποστολες μεσω τελωνειου ( τελωνειο δεν περνανε μονο οσα ερχονται απο χωρες της ΕΟΚ) πρεπει να εχουν σε προσβασιμο σημειο τιμολογιο-δελτιο αποστολης βασει του οποιου το καθε τελωνειο ασκει ελεγχο και φορολογηση. Αν δεν ειναι ορατο το τιμολογιο το τελωνειο εχει δικαιωμα να ανοιξει την συσκευασια να κανει ελεγχο.
Στην πραξη στο αεροδρομιο περνανε τα δεματα ευκολοτερα ... στο λιμανι την πατησατε. Επισης κατα μια συνηθεια μικρα δεματα δεν ανοιγονται, μεγαλα και βαρια ανοιγονται. Τελος δεματα αξιας κατω των 100-120 ευρω δεν φορολογουνται (παροτι τυπικα αφορολογητο ισχυει για κατω των 22 ευρω) απο εκει και επανω...
Η δηλωση του προιοντος ως δωρου πολλες φορες πιανει καποιες οχι. Και υπαρχει προβλημα με την κατοχυρωση και την ασφαλιση του προιοντος για τον αγοραστη.

Δεν τσιμπάνε τόσο εύκολα...
Κατ' αρχάς θα τα ανοίξουν. Τόσο μεγάλο πακέτο από χώρα εκτός ΕΕ σχεδόν πάντα ανοίγεται. Θα δουν ηχεία, θα σου ζητήσουν να τα εκτελωνίσεις. Απλά πράγματα... :)
Αν είναι ένα μικρό κουτάκι, και ειδικά αν δουν φωτογραφίες όπως λες δεν πρόκειται να χρεώσουν κάτι.

Μηδενικη αξια δεν πληρωνει φορο εισαγωγης, ΑΛΛΑ εαν το πακετο χαθει η καταστραφει κατα την μεταφορα εισαι ασφαλισμενος για $0.
Επισης, οι περισσοτερες εταιρειες βαζουν την αυθεντικη αποδειξη αγορας επανω στο δεμα, εκτος κι αν σου τυπωσουν μια 'εικονικη', πραγμα λιγακι δυσκολο.
Εαν στειλεις ενα δεμα με 3 τουβλα στην Αμερικη και δηλωσεις 'ενισχυτης, αξια $10.000', για να το παραλαβει ο μπαρμπας θα πρεπει να πληρωσει φορο για $10.000. Εαν το δεμα χαθει, θα παρεις $10.000 για τα 3 τουβλα που εστειλες.:Banane0:

Last edited:
Δεν τσιμπάνε τόσο εύκολα...
Κατ' αρχάς θα τα ανοίξουν. Τόσο μεγάλο πακέτο από χώρα εκτός ΕΕ σχεδόν πάντα ανοίγεται. Θα δουν ηχεία, θα σου ζητήσουν να τα εκτελωνίσεις. Απλά πράγματα... :)
Αν είναι ένα μικρό κουτάκι, και ειδικά αν δουν φωτογραφίες όπως λες δεν πρόκειται να χρεώσουν κάτι.

Όμορφα πράγματα!

Τι ισχύει όμως σε περιπτώσεις που η αγορά π.χ. των ηχείων γίνει από χώρα εντός της ΕΕ?

Τότε νομίζω δεν έχεις θέμα... Δεν έχει τύχει να αγοράσω κάτι μεγάλο όσο ένα ζευγάρι ηχεία αλλά με διάφορα πράγματα που παίρνω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το τελωνείο.
Βέβαια στο κόστος πρέπει να βάλεις και το ποσοστό που σου παίρνουν για την αλλαγή του νομίσματος. Και τα μεταφορικά μερικές φορές είναι τσουχτερά...

...όπως είναι το (τα)???

βασικά είναι μαγαζί γιά φωτογραφικά και μάλιστα στην μέση και άνω κατηγορία τιμών.
Οπότε dvd player και σχετικά σίγουρα υπάρχουν αλλού φτηνά.
Δοκίμασε πχ το προιόν που θέλεις στο nextag να βρείς τιμές.
Σίγουρα θα βρείς πιό φτηνά.

...και ότι θα έλεγα ότι βγήκαμε πάλι εκτός θέματος...

:worshippy: