Αυτό είναι αλήθεια ??

Αν τελικως πηρε το καζινο καποια στρεμματα δασους, δεν σημαινει οτι φαινεται και ποιος εβαλε την φωτια.

(νομιζω)
Και btw, απο οτι θυμαμαι, η φωτια αρχικως εκδηλωθηκε πολυ-πολυ μακρια απο εκει.

Το ενδιαφέρον στο παρακάτω είναι η αναφορά ότι το ίδιο το καζίνο δεν επιθυμεί αυτή την παραχώρηση (ίσως επειδή αν τα έπαιρνε τώρα θα έκανε πολύ κακό στην εικόνα του)!

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=54396056

Υπέρ του Καζίνου

Εκτός από τις ανθρώπινες τραγωδίες που άφησαν πίσω τους οι φλόγες, υπάρχει και το περιβάλλον το οποίο υπέστη μια πρωτοφανή καταστροφή στις περιοχές απ' όπου πέρασαν οι φλόγες. Και δεν είναι μόνο οι νωπές περιπτώσεις της Ηλείας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Εύβοιας, είναι -λίγες ημέρες πριν- η Πεντέλη, η Αιγιάλεια και φυσικά η Πάρνηθα βασικός πνεύμονας πρασίνου για το πολύπαθο Λεκανοπέδιο και τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους του. Ανάμεσα στις μεγαλόστομες υποσχέσεις που ακούμε από υπουργικά και πρωθυπουργικά χείλη τις ημέρες αυτές, είναι και αυτές που αφορούν την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών. Ωστόσο, ελάχιστα πιστευτοί γίνονται, με όσο καλή πρόθεση και αν τους αντιμετωπίσεις.

Η απόλυτη επιβεβαίωση της εκτίμησής μας αυτής έρχεται από μια απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έναν μήνα πριν (25 Ιουλίου 2007) και η οποία αφορά αναδασώσεις εκτάσεων στην Πάρνηθα. Τι παρατηρεί ένας προσεκτικός αναγνώστης της απόφασης αυτής; Κάτι πολύ απλό και σαφές: Οτι από την αναδάσωση αυτή εξαιρούνται 62,59 στρέμματα δάσους, τα οποία έχουν μεν καεί με την πρόσφατη πυρκαγιά, αλλά δεν κηρύσσονται αναδασωτέα γιατί, με παλαιότερο νόμο, «βρίσκονται σε νόμιμη αλλαγή χρήσης» αφού έχουν δοθεί στο Καζίνο της Πάρνηθας.

Και για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο παλαιότερος αυτός νόμος, να σημειώσουμε πως πρόκειται για τον 3139/2003, ο οποίος ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και ναι μεν χθες το Καζίνο ανακοίνωσε πως δεν διεκδίκησε αυτή την έκταση, ούτε τα επιθυμεί, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τις προθέσεις των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ...

@Ntinos1972
Από τα Δερβενοχώρια αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε, αρκετά μακριά...

Last edited:
Αν θυμάμαι καλά, κάποια στιγμή το 2002 ή το 2003 το ΠΑΣΟΚ πέρασε ένα νόμο για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, όπου ανέφερε και τις περιοχές. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως ήταν το σκάνδαλο με το οποίο αποπέμφθηκε ο Πάχτας (με αφορμή άλλη έκταση βέβαια που αφορούσε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Β. Ελλάδα). Βασισμένη σε αυτό το νόμο, και με τα νέα δεδομένα μετά τη φωτιά στη Πάρνηθα, η ΝΔ επικύρωσε την απόφαση για την έκταση των 60κάτι στρεμμάτων που θα δοθούν στο Mont Parnes για επέκταση των εγκαταστάσεων. Και ρωτάω εγώ ο μ@λ@κ@ς: Αφού θέλουν να τα δώσουν, γιατί δεν πάνε να τα κόψουν τα δεντράκια, να κάνουν και ξυλεία, παρά να βάζουνε φωτιά σε όλο το βουνό; Προτιμότερο δεν είναι; Εγώ βέβαια θα προτιμούσα να το ισοπεδώναμε το άντρο του τζόγου, αλλά αυτή είναι απλά η δική μου θέση την οποία θεωρώ και ακραία.

Ασχέτως αν τα πάρει ή όχι αυτά τα στρέμματα το καζίνο (με βάση το άρθρο της Ελευθεροτυπίας που έβαλα πιο πάνω), νομίζω ότι είναι παράλογο να συσχετίζεται η φωτιά της Πάρνηθας με το συγκεκριμένο θέμα. Απλά ...έκατσε!

Αν τελικως πηρε το καζινο καποια στρεμματα δασους, δεν σημαινει οτι φαινεται και ποιος εβαλε την φωτια.

(νομιζω)
Και btw, απο οτι θυμαμαι, η φωτια αρχικως εκδηλωθηκε πολυ-πολυ μακρια απο εκει.

Οκ Ντίνο, πάνω στην τσαντίλα μου βιάστηκα να βγάλω
συμπέρασμα για το ποιος έβαλε την φωτιά
( πάντως τους βόλεψε ).

Τέλος πάντων , επειδή το ποστ #9 που εκανα ,υπάρχει μιά λέξη
και μπορεί να ενοχλήσει κάποιους , παρακαλώ την διαχείριση να αντικαταστήσει την
λέξη «......» με την λέξη «ψεύτες».

Last edited by a moderator:
Το καζίνο με έγγραφο που απέστειλε στις 13/7/2007 δήλωσε ότι δεν θέλει αυτή την έκταση.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον Δασάρχη Πάρνηθας ο οποίος μετά την φωτιά, με έγγραφό του προς το υπουργείο έλεγε ότι βάση του νόμου τάδε (2003 μου φαίνεται) αυτή η έκταση πρέπει να αποχαρακτηριστεί.

Η έκταση αυτή ήταν από παλιά δοσμένη στο καζίνο για αξιοποίηση τουριστική.
Μόνο που το καζίνο δεν είχε κάνει τίποτα και μπροστά στην κατακραυγή έκανε πίσω !!!!

Απάντηση: Re: Αυτό είναι αλήθεια ??

Το καζίνο με έγγραφο που απέστειλε στις 13/7/2007 δήλωσε ότι δεν θέλει αυτή την έκταση.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον Δασάρχη Πάρνηθας ο οποίος μετά την φωτιά, με έγγραφό του προς το υπουργείο έλεγε ότι βάση του νόμου τάδε (2003 μου φαίνεται) αυτή η έκταση πρέπει να αποχαρακτηριστεί.

Μόνο που το καζίνο δεν είχε κάνει τίποτα και μπροστά στην κατακραυγή έκανε πίσω !!!!

To θέμα αναφέρεται και στο thread για τήν συζήτηση για τίς πυρκαγιές.
Το κρίσιμο σημείο τού νόμου που ψηφισε το ΠΑΣΟΚ και που εκεί πάτησε η Ν.Δ. για το καζίνο επιτρέπει τήν ´νόμιμη αλλαγή χρήσης´μιάς έκτασης.
Και αυτό είναι σημαντικότατο γιατί ανοίγει τρύπες παντού για τον αποχαρακτηρισμό τών δασικών εκτάσεων.
Το καζίνο έκανε πίσω για τον λόγο πού λεει ο Αντώνης.

Απάντηση: Re: Αυτό είναι αλήθεια ??

Ακριβώς! Τώρα η κοινή γνώμη ειναι πολυ ευαισθητοποιημένη με το θέμα των πυρκαγιών, οπότε κάτι τέτοιο θα χτύπαγε άσχημα.
Θα το αφήσουν, εμείς ούτως ή άλλως γρήγορα ξεχνάμε, και σε άσχετη στιγμή θα τα πάρουν και θα τα "αξιοποιήσουν" αυτά τα στρέματα χωρίς να τα πάρει κανείς χαμπάρι.
Στην Ελλάδα ζουμε... Δεν το ξέρουμε πώς θα γίνει;

Αφού υπάρχει έγγραφο από το καζίνο που λέει ότι δεν επιθυμούν την έκταση, τότε ας βγάλουν νέο διάταγμα που να την ξαναχαρακτηρίζει ως δασική, να τελειώνουμε. Αυτή τη στιγμή όλα είναι επί ξύλου κρεμαμενα (στην κυριολεξία). Και σε ένα χρόνο θα ενσωματωθεί στο καζίνο και κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι το παραμικρό.

Last edited:
Εάν το καζίνο δεν είχε έκφραση ποτέ την πρόθεση του για επέκταση τότε
Το Πασοκ γιατί πέρασε τον νόμο το 2003 ?
Και εάν το καζίνο ακόμα και το 2007 δεν ενδιαφερόταν γιατί η Ν.Δ
Ενεργοποίησε τον νόμο ?
Τελικά το καζίνο την ήθελε την έκταση αλλά με τον χαμό που έγινε
απλά έκανε πίσω και έβγαλε την ανακοίνωση ότι δεν τα θέλει.
Αν δεν τα θέλει τότε ας ξανά χαρακτηριστούν αναδασωτέα , γιατί
αν παραμείνουν ως έχουν αργά η γρήγορα τα πάρει το καζίνο

Χθες ο Χατζηνικολάου στο δελτίο είπε πως επικοινώνησε μαζί του ο Δ.Σ. του Καζίνο και είπε πως το Καζίνο θα αναδασώσει αυτή την έκταση.
Έστω και υπό την πίεση των καταστάσεων, καλό είναι αυτό, κακό δεν είναι.
Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι ότι οι Ευεργέτες μας δεν χαμπαριάζουν και ξέρουν μόνο το ΝΑΙ να λένε στα συμφέροντα, εκτός και αν πραγματικά το Καζίνο δεν ήθελε αυτή τη γη, οπότε κάτι πιο σάπιο συμβαίνει.

Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε ότι το 2003 ότι ξύπνησαν μια μέρα και
είπαν «δεν αποχαρακτηρίζουμε την δασική έκταση στην Πάρνηθα» ?
Και έτσι και έγινε.
Για μένα δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά
Το καζίνο είχε προβάλει την πρόθεση του για την επέκταση του και ο αποχαρακτηρισμός απλά υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του
Πασοκ και στην συνέχεια της ΝΔ .-

Μα και εγώ αυτό θεωρώ ως πιο πιθανό.
Και αν τελικά το Καζίνο αποφάσισε να μην επεκταθεί και να ανδασώσει τη γη, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, αυτό έγινε υπό το βάρος της κοινής γνώμης αλλά και της συγκεκριμενοποίησης του προβλήματος. Αν δεν έβγαινε ξεκάθαρα κάποιος να πει ότι αποχαρακτηρίστηκαν 63 στρέμματα δάσους και σ'αυτή την έκταση θα κάνει εγκαταστάσεις το Καζίνο, αλλά το έκαναν γαργάρα όλοι μπορεί να μην άλλαζε τίποτα.
Τώρα βέβαια απομένει να δούμε και την αναδάσωση της έκτασης αυτής...

Δεν ξέρω αν είναι γνήσια η φωτο, αλλα δείχνει το επίμαχο σημείο. Την έλαβα στο mail μου εχθές.

Attachments

• ΓŽΒ¦ΓŽβ€’ΓŽΕ‘.jpg
    ΓŽΒ¦ΓŽβ€’ΓŽΕ‘.jpg
    18.1 KB · Views: 28
Re: Απάντηση: Αυτό είναι αλήθεια ??

Αν είναι έτσι τότε καλοίψεύτες είναι και οι δυο τους. :furious3::furious3:

Γιατί, ρε Κώστα πίστεψες έστω και μία στιγμή ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό!!:FSGSFGS4: