Αυξάνονται και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης

σιγα μη δεν τα αυξανανε .........

αλλα το γ@μωτο ειναι οτι αυτοι που τα αυξανουν και περνουν τη νομοθεσια στα κρυφα .... ολοι αυτα θα παρουν την συνταξουλα τους στα 65 η και νωριτερα ......

ντροπη τους !!!

απο το οριο συνταξοδοτησης θα γλιτωσουν τα ταμεια ;;;;
οχι απο τις ασκοπες σπαταλες ;;;;;;

πχ, προωρη συνταξη στους ΟΤΕδες ;;;;;;;;;;

MHTΣ said:
Eμείς μετά από 40 χρόνια...

:flipout: :flipout:

Χαχαχα! Πολύ καλό!

Αν ζω μετά από 40 χρόνια, αυτός ο φακός δεν θα μου κάνει τίποτα, θα πρέπει να προβάλω το πληκτρολόγιο στις 300+ ίντσες για να βρίσκω τα πλήκτρα!!! :flipout:

Απάντηση: Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν τον χρειάζονται...

Χιχιχιχι! Ο Κεφάλας βέβαια, φαντάζομαι, θα τη βγάζει και με ένα φακουδάκι μινιατούρα, τόσο δα μικρούλι! :flipout: :flipout: :flipout:

Που να πάρει, μπέρδεψα τα μπούτια μου, σε άλλο θέμα ήθελα να γράψω κι αλλού μπήκαν τα μηνύματά μου! Γιάννη ή Άννα, αν μπορείτε μεταφέρετε τα δύο μηνύματα στο θέμα «Εμείς μετά από 40 χρόνια» ή σβήστε τα!

Last edited:
Έχω τον γείτονά μου που είναι 57 και με το ζόρι πλέον μπορεί και κουνιέται.
Η φθορά του σώματος είναι πια εμφανής.
Και σκέφτεται πως θα αντέξει άλλα 8 χρόνια στην σκληρή δουλειά που κάνει διότι όπως λέει βλέπει διαφορά πλέον κάθε χρόνο με χρόνο που περνάει.
Αν τον απολύσουν, διότι δεν μπορεί πλέον να αποδώσει, κάηκε.
Είναι υπάλληλος σε μεταφορική. Δηλαδή χαμάλης.
Και συνέχεια αναρωτιέται αν άραγε θα προλάβει να πάρει σύνταξη.

Δυστυχως ανοίξαμε ένα δύσκολο κεφάλαιο για όλους & όλες.
Ερχονται πάρα μα πάρα πολύ δύσκολες ημέρες και είναι ίσως μετά την υγεία το πολυτιμότερο αγαθό. Ευτυχώς θέλω ακόμα 15 χρονάκια, ίσως τελικά να είναι και 10 θα δούμε!!!!!!

Πάντως εγώ και την υγειά μου νάχω,δεν θέλω να δουλέυω στα 80 μου.Ο ανθρωπος δεν γεννήθηκε για να δουλευει σε τρελλούς ρυθμούς γιατί ...καίει φλάντζα.
Απο ενα σημείο και μετά θέλω νάμαι μονον τεμπέλης.Εχω πολλά πραγματα να κανω τεμπελιάζοντας.
Το ερώτημα είναι άν θά προλάβουμε να τεμπελιάσουμε.

Κακά τα ψέματα αλλά όσο η ηλικία περνάει το ανθρώπινο σώμα σε όσο καλή κατάσταση και να βρίσκεται αρχίζει και δυσκολεύεται.
Αρχίζει π.χ. να μην ακούει καλά και να μην βλέπει καλά.
Εμένα ήδη η κοντινή μου σκάλα κάηκε. Για να δω κάτι πρέπει να το απομακρύνω. Είμαι 42.
Πως θα δουλεύω μετά από 18 χρόνια; Υποθέτω πολύ δύσκολα.
Απλώς μερικοί στα 70 μπορούν και περπατάνε καλά και άλλοι είναι σαν ανάπηροι.

Ο πατέρας μου έκλεισε φέτος τα 65 , αν κα πήρε πρόωρη σύνταξη , δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ( και ασχολείται με κήπο κάθε μέρα ) ... ούτε καν εαν έχει περάσει τα 55 ... στα 55 του φαινόταν για 45 και γενικά είναι απο τα γονίδια στην οικογένεια ... Εαν είσαι αθλητικός τύπος και κάνεις υγιηνή ζωή θα είσαι γερός εως τα 70 ... Είναι και loeb στο δρόμο ...

Πάντως εθελοτυφλούμε σε μερικά πράγματα ή δεν συμφέρει να τα λέμε. Το συνταξιοδοτικό που σεχδιάστηκε την 10ετία του 50 σχεδιάστηκε σαν μία ουρα fifo. Δηλάδή οι πρώτοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν και γράφτηκαν στα ασφαλιστικό ταμείο θα πλήρωναν για 30 χρόνια και φυσικά θα υπήρχε συνεχής ροή και θα ήταν αυτοί που θα έβγαιναν πρώτοι να πα´ρουν σύνταξη Δηλαδή θα έμπαινα πάντα τόσοι όσοι και θα έβγαιναν οπότε καλό φαινόταν. Άλλωστε υπήρχε μία καβάντζα 35 χρόνια για να ορθοποδήσουν τα ταμεία ώστε να κάνουν και λίγη κοινωνική πολιτική στους αληθινά αναξιοπαθούντες. Όλα σωστά και καλά μέχρι εδώ. Έλα όμως που ξεχάσαμε τους πολιτικούς και τους Έλληνες. Ο κάθε πολιτικός για να βγεί διόριζε υπαλλήλους στα ταμεία και φτάσαμε αυτή την στιγμή να έχουμε υπεράριθμους και άκουσον άκουσον οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ έχουν δικό τους ταμείο και όχι το ΙΚΑ. Επίσης διόριζαν εποχιακούς σωρηδόν χωρίς να εξετάζουν αν το σύστημα αντέχει, οποιασδήποτε ηλικίας, γιατί ξέχασα να πώ ότι το σύστημα υπολόγιζε ότι οι νέοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απο ότι οι μεγάλίτεροι, οπ'οτε πάλι το ταμείο έκανε γκαβάντζα (οπότε σκεφθείτε που διόριζε ένα πενηντάρη και με το καλημέρα ήθελε αντιυπερτασικά, εξετάσεις κλπ). Παρακάτω, άρχισε να κλονίζεται η υγεία του Έλληνα και άρχισε να βγαίνει στην σύνταξη στην 15ετία και φυσικά και κάποια επαγγέλματα βγαίνουν και νόμιμα στα 15. Άρχισαν οι Έλληνες να κουτσαίνονται, απο αρρώστους δε ένα απέραντο νοσοκομείο γίναμε. Βγήκε το ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε την κοινωνική πολιτική έδωσε συντάξεις σε ομάδες που ποτέ δεν πλήρωσαν εισφορές (καλά μεν έκανε σαν κοινωνική πολιτική) αλλά δεν εξασφάλισε πόρους για να ανατροφοδοτηθεί η ουρά που λέγαμε, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που παραευρύνθηκε και δεν πλήρωσε τις εισφορές του έχει γεμίσει κόσμο οι οποίοι παίρνουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να έχουν εισφέρει στο σύστημα. Ευτυχώς έχουμε συνεπείς επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν στο ακέραιο τις εισφορές τους ανελιπώς. Αμ οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι βάσει της θεωρίας της ουράς έπρεπε να ασφαλιστούν για να ανατροφοδοτηθεί το σύστημα; Θα φρίξετε αν μάθετε πόσα χρήματα χρωστάει το δημόσιο στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Έλα που είχαμε και προέδρους με επενδυτικό δαιμόνιο (ΙΚΑ κλπ) και παίξαν και τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματηστήριο και πάπαλα τα λεφτά. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει το σύστημα αφού ποτέ δεν δούλεψε σωστά.

Ιδια ιστορια και στην Γερμανια οπου νεοαφιχθεντες στην Γερμανια Πολωνοι (κυριως... για να μην ειμαι και αδικος) παιρνουν συνταξη εκει, χωρις βεβαια να εχουν πληρωσει μαρκο ποτε στην ζωη τους. Και δωσ'του "μεσα" τα Γερμανικα ταμεια.

Αφου σκεφτονται να επανεκλεξουν τον Hilter (Monty Pythons) μπας και ξεκαθαρισει το τοπιο... (ανοστο αστειο...)

Ότι συμβαίνει κι εδώ σε μας με τους ρωσσοπόντιους.
Έζησαν εκεί όλη τους τη ζωή και ήρθαν εδώ και παίρνουν συντάξεις, επιδόματα και άτοκα δάνεια με εγγυητή το δημόσιο.
Και δεν πρόσφεραν τίποτα στην Ελλάδα παρά μόνο την ψήφο τους.

Σπύρος Σούρλας said:
Πάντως εγώ και την υγειά μου νάχω,δεν θέλω να δουλέυω στα 80 μου.Ο ανθρωπος δεν γεννήθηκε για να δουλευει σε τρελλούς ρυθμούς γιατί ...καίει φλάντζα.
Απο ενα σημείο και μετά θέλω νάμαι μονον τεμπέλης.Εχω πολλά πραγματα να κανω τεμπελιάζοντας.
Το ερώτημα είναι άν θά προλάβουμε να τεμπελιάσουμε.

ΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!! μπηκες στο μυαλο μου .....
αυτης της θεωριας ειμαι οπαδος !

ο ανθρωπος θελει καποτε να απολαυσει τα αποκτηματα του ..ειτε υλικα ειτε ψυχικα !!!
και ας ειναι ελαχιστα ........

Απάντηση: Re: Αυξάνονται και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης

konnos said:
Ιδια ιστορια και στην Γερμανια οπου νεοαφιχθεντες στην Γερμανια Πολωνοι (κυριως... για να μην ειμαι και αδικος) παιρνουν συνταξη εκει, χωρις βεβαια να εχουν πληρωσει μαρκο ποτε στην ζωη τους. Και δωσ'του "μεσα" τα Γερμανικα ταμεια.

Αφου σκεφτονται να επανεκλεξουν τον Hilter (Monty Pythons) μπας και ξεκαθαρισει το τοπιο... (ανοστο αστειο...)

ποιοι Πολωνοι ;;;;;;;;;;;

Οι Τουρκοι να δεις τι κανουν ......

φερνουν ολο το σοι απο την Ανατολη ..... και περνουν ολοι επιδοματα ....

Μπελλος Ευαγγελος said:
ΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!! μπηκες στο μυαλο μου .....
αυτης της θεωριας ειμαι οπαδος !

ο ανθρωπος θελει καποτε να απολαυσει τα αποκτηματα του ..ειτε υλικα ειτε ψυχικα !!!
και ας ειναι ελαχιστα ........

Αστα Βαγγέλη ,ο Απόστολος Πάυλος φταίει πού μετέτρεψε την εργασία σε σημαντική αξία:flipout: :flipout: .Οι αρχαίοι ελληνες ,τουλάχιστον στην Αθήνα,δεν μιλούσαν για δουλειά.
Φυσικά αδελφέ,και δεν θέλω να δουλευω διαρκώς μεχρι τα γεράματα.Σύνταξη στα 45 για όλους:firstprize: .Για νάχουμε και χρονάκια μπροστά μας,να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα.
Ειναι κατάντια οι άνθρωποι να τρέχουν σε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.Και οι Ελληνες ,ειναι απο τους πιό σκληρά εργαζόμενους στόν κόσμο,συμφωνα με τις στατιστικές,και με πολλές ώρες την εβδομάδα,και με πολύ μικρό οικονομικό αντίκρυσμα.