Β&W 603 S3 με ποιόν ενισχύτη; (και άλλες απορίες)

nasosmp

Established Member
20 June 2007
107
Κερατσίνι
Καλησπέρα. Πρόσφατα ήρθαν στην κατοχή μου ένα ζεύγος ηχεία B&W 603 S3, μαζί με το κεντρικό CC6 S2 και τα πίσω 601 S3. Τα specs των ηχείων είναι τα κάτωθι

http://www.stereophile.com/content/bw-dm603-s3-loudspeaker-specifications

Τα 601 S3 είναι τα αντίστοιχα των ανωτέρω χώρις το woofer. Ο ενισχύτης που παίζει αυτα υτα ηχεία ειναι ο yamaha RXV-650, ο οποίος είναι αυτος

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/pdfs/moreinfo/rxv650.pdf

Η αίσθηση μου είναι ότι ο ενισχύτης είναι "λίγος" για τα ηχεία (αναγκάζομαι να ανεβαζώ τον ενισχύτη αρκετα ώστε η εντασή του ήχου να είναι φυσιολογική).

Η αισθησή μου ειναι σωστή; Αν ναι ποιον ενισχύτη θα μου προτείνατε; Αξίζει να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία (μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα);

Λόγω οτι η διαμόρφωση του χώρου μου δεν επιτρέπει την χρήση των πίσω ηχείων, θα μπορούσα με τον υπάρχοντα ενισχύτη να στήσω ενα σετακι στο υπνοδωμάτιο;

Η χρήση των ηχείων είναι για home cinema 90% και για ήχο 10%

Ευχαριστώ
Θανάσης

Καλησπέρα. Πρόσφατα ήρθαν στην κατοχή μου ένα ζεύγος ηχεία B&W 603 S3, μαζί με το κεντρικό CC6 S2 και τα πίσω 601 S3. Τα specs των ηχείων είναι τα κάτωθι

http://www.stereophile.com/content/bw-dm603-s3-loudspeaker-specifications

Τα 601 S3 είναι τα αντίστοιχα των ανωτέρω χώρις το woofer. Ο ενισχύτης που παίζει αυτα υτα ηχεία ειναι ο yamaha RXV-650, ο οποίος είναι αυτος

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/pdfs/moreinfo/rxv650.pdf

Η αίσθηση μου είναι ότι ο ενισχύτης είναι "λίγος" για τα ηχεία (αναγκάζομαι να ανεβαζώ τον ενισχύτη αρκετα ώστε η εντασή του ήχου να είναι φυσιολογική).

Η αισθησή μου ειναι σωστή; Αν ναι ποιον ενισχύτη θα μου προτείνατε; Αξίζει να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία (μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα);

Λόγω οτι η διαμόρφωση του χώρου μου δεν επιτρέπει την χρήση των πίσω ηχείων, θα μπορούσα με τον υπάρχοντα ενισχύτη να στήσω ενα σετακι στο υπνοδωμάτιο;

Η χρήση των ηχείων είναι για home cinema 90% και για ήχο 10%

Ευχαριστώ
Θανάσης

Θανάση ο ενισχυτής που έχεις είναι μικρός για να οδηγήσει τα ηχεία αυτά ικανοποιητικά. Θα σου έλεγα (χωρίς να ξέρω το ποσό που θες να διαθέσεις) ότι θα πρέπει να κοιτάξεις τις μεγάλες σειρές των ενισχυτών.
Η διπλοκαλωδίωση δεν θα σου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Διαφορά θα μπορούσες να δεις με διπλοενίσχυση (αλλά όχι με αυτή που προσφέρουν οι ολοκληρωμένοι αλλά οι τελικοί).
Τελος τον ενισχυτή που ήδη έχεις και τα 601 S3 που σου περισσεύουν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην κρεβατοκάμαρα και να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα (όσο καλό μπορεί να είναι για ταινίες το 2.0).

Καλησπέρα , επειδή έχω τον ίδιο ενισχυτή Yamaha rx-v650. Θα ήταν λογική (δηλ. αξίζει τον κόπο ) μια αντικατάσταση του με έναν πιο σύγχρονο(yamaha rx-v667-671 ή denon 1911-1912 ή pioneer 921 ) όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης τους, στάθμες και την μουσικότητα; Προσοχή αναφέρομαι μόνο στα τελικά στάδια του ενισχυτή και όχι στα codecs που υποστηρίζει και τις συνδέσεις (hdmi)

Θα ήταν λογική (δηλ. αξίζει τον κόπο ) μια αντικατάσταση του με έναν πιο σύγχρονο(yamaha rx-v667-671 ή denon 1911-1912 ή pioneer 921 ) όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης τους, στάθμες και την μουσικότητα;

Ούτε κατά διάνοια. Αν σκεφτείς να αναβαθμιστείς και να αντικαταστήσεις επάξια τον RX-V650, θα πρέπει να προσανατολιστείς σε ακριβότερα μοντέλα, π.χ. Pioneer VSX-LX55, Yamaha RX-A2010, Denon AVR-3312...

Ευχαριστώ kblachos για την απάντηση,νομίζω οτι ενδιαφέρει και τον nasosmp. Υπάρχει και ποιο οικονομικό, που να αξίζει, απ την κατηγορία που ανέφερες;

η σειρα 600 της B&W ειναι μια σειρα που για να παιξει συμφωνα με τις δυνατοτητες και τις προδιαγραφες της, θελει πολλα και σοβαρα watt (ειδικα τα μοντελα δαπεδου) και ηταν προκληση ακομα και για καλους δικαναλους. ΟΠως αντιλαμβανεστε, αν μιλαμε για 5καναλο πρεπει να ανεβει πολυ ψηλα ο πηχυς.

εγω οδηγω τα 603(οχι σειρα s)με αυτον
http://www.hometheaterhifi.com/volume_13_4/denon-avr-2807-receiver-10-2006-part-1.html
και το αποτελεσμα που περνω(ποιοτητα,δυναμη)ειναι ακρως ικανοποιητικο.
τα b&w γενικως, ειναι ηχεια με κλασικο αγγλικο ηχο,αλλα συγχρονως ειναι και ολιγον απαιτητικα σε ισχυ και ποιοτητα.

Καλημέρα, οσον αφορά ομως τον ενισχυτή ποιά θεωρείτε οτι είναι η πιο συμφέρουσα αναβάθμηση του;

Καλημέρα, οσον αφορά ομως τον ενισχυτή ποιά θεωρείτε οτι είναι η πιο συμφέρουσα αναβάθμηση του;

τα κυβικα και η ποιοτητα που ζητας,κυμαινονται κοντα στο χιλιαρικο.
τωρα απο κει και περα,θελει το ψαξιμο του.
πηγαινε σε καποιο καταστημα που εχει συνδυασμο ενισχυτη/ηχειων σε επιδειξη,
ακου καποια ηχεια που ειναι κοντα στον ηχο του 603
και αποφασισε.

**εαν δεν σε ενδιαφερουν τα καινουργια φορματ ηχου,
εδω εχει super ευκαιριες:

http://www.opshop.gr/default.asp?la=1&ct=706&pid=49&st=5

Last edited:
Καλησπέρα, άρχισα να σκέφτομαι την αναβάθμιση του ενισχυτή (rx-v650) αλλά σε συνδυασμό με αυτά http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/1353
Θεωρείτε ότι είναι καλή ιδέα (τα ηχεία τα έχω από άλλο σύστημα),αν όχι ποιος είναι ο καταλληλότερος (σε λογικά πλαίσια τιμής) γι αυτά;

Γειά σας, θα ήθελα μια μεγάλη βοήθεια. Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή γύρω στα 300 ευρω. Αυτή τη στιγμή έχω έναν παλιό YAMAHA που βγάζει 70watt / κανάλι.

Για ηχεία έχω τα B&W 603 S2 σαν Front και το B&W S1 για center. (τα πίσω τα ξεχνάμε προς το παρόν). Τι ενισχυτή να πάρω για αυτά? Ο λόγος που αλλάζω τoν Yamaha είναι ότι δεν έχει ούτε οπτική ούτε HDMI, με αποτέλεσμα να χάνω την μαγία απλά.. Ξέρω ότι τα 603 S2 θέλουν ένταση για να δείξουν τι αξίζουν και για αυτό έχω χάσει την μπάλα. Κοιτάω τον Denon AVR-1312 3D και τον Yamaha RX-V471. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Denon μου προσφέρει περισσότερα. Εσείς τι λέτε? Έχετε κάποιον άλλον υπόψιν?

Mάλλον δεν διάβασες την 1η σελίδα του νήματος. Τα ηχεία αυτά δεν πρόκειται να παίξουν με κανένα ενισχυτή της κατηγορίας των 300 ευρώ. Μην χαλάσεις τσάμπα τα χρήματά σου......

Ακριβως, η σειρα 600 ειναι απαιτητικη ακομα και σε καλους δικαναλους, ποσο μαλλον πολυκαναλους. Κρατα τα χρηματα κ ανεβαλε την αγορα για αργοτερα που θα μπορεις να κινηθεις σε κατι καλυτερο κ ικανοτερο για τα ηχεια αυτα.

διάβασα όλα τα post πριν ρωτήσω. επειδή έχω μια ευκαιρία να πουλήσω τον παλιό μου ενισχυτή, και θα μείνω χωρίς ενισχυτή κοιτάω αυτή τη λύση. Το ότι τα ηχεία είναι απαιτητικά το βλέπω, τι σημαίνει όμως αυτό δεν ξέρω σε θέμα ενισχυτή και τιμής. Δυστυχώς δεν γίνεται να πάω στα 800 - 1000. Δεν έχω αυτή τη δυνατότητα αυτό το καιρό, και για αρκετό ακόμα. (Ναι ξέρω ότι το άθλημα του ήχου είναι ακριβό). Το σχέδιο είναι να πάρω έναν ενισχυτή τώρα να μπορώ να κάνω την δουλειά μου για κανα χρόνο και πιο μετά βλέπουμε. O Yamaha που έχω είναι ο DSP -A590. Αυτοί οι ενισχυτές που αναφέρω δεν είναι καλύτεροι απο αυτόν τον ενισχυτή? Μπορεί τώρα να μου πείτε ότι και ο DSP A590 είναι και αυτός λάθος αγορά (τον είχε πάρει ο πατέρας μου πριν χρόνια) για αυτά τα ηχεία, αλλά όπως και να το κάνουμε τα ηχεία παίζουν. Σίγουρα δεν παίζουν στο καλύτερο αποτέλεσμά τους.

Για αυτό χρειάζομαι μια επιλογή καλύτερη του A590 ώστε να μου δώσει και λίγο παραπάνω δύναμη αλλά και τη δυνατότητα του HDMI. Απο το να κάνω μια τυφλή αγορά για αυτό ρώτησα.

Ευχαριστώ

Μιας και εχω ακριβως το ιδιο σετ ηχειων αλλα με το κεντρικο της δικης τους σειρας να σου πω οτι τα οδηγω εξαιρετικα με εναν Mira (τα δυο μπροστινα) και τα υπολοιπα 3 ή και ολα μαζι με εναν παλαιο yamaha 1500 που ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει.

Δεν χρειαζεσαι πολλα λεφτα. Και ενα παλαιοτερο μοντελο (αν δεν θες τα νεα φορμα HD ηχου) σου αρκουν.

Ευχαριστώ Kosh, μαζεύει πολύ πράγμα έτσι όμως. 2 ενισχυτές ένα δικάναλο και ένα πολυκάναλο και άντε καλωδιώσεις και άντε να τα ρυθμίζεις. Τι λέτε για τον Denon AVR-1612 ?