B&W 680S2 5.1 set ή Chario Syntar 5.1 set

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Ενω πήγαινα προς αγορα focal dome , μολις ακουσα τη διαφορα σε σχεση με κολωνες αλλαξα αμεσως γνωμη.
Ακουσα τα chario και μου αρεςαν πολυ, αλλα μαρεσει και το design των b&w χωρις να τα εχω ακουςει, εχουν ομως καλες κριτικες. Μπροστα θα εχω κολωνες οποτε μιλαμε για το 684s2 ή το syntar 533. Πώς χαρακτηριζεται ο ηχος των b&w σε σχεση με την αλλη επιλογη; Σε σχεση με klipsch;
70-30 ταινιες μουσικη. Ευχαριστω και καλη χρονια.
Βασιλης.

Re: B&W 680s2 5.1 set ή chario syntar 5.1 set

Πολυ ενδιαφεροντα σεταπ και τα δυο. Νομιζω πως παιζουν στην ιδια κατηγορια αλλα με διαφορετικο χαρακτηρα. Αν τα εχεις ακουσει θα το εχεις καταλαβει. Εγω θα ετεινα σε b&w μαλλον. Για ενισχυτη τι σκεφτεσαι; θα χρειαστεις γομαρακι τελικο για να απολαυσεις "σωστα" και στις δυο περιπτωσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα b&w θεωρουνται πιο ουδετερα και αναλυτικα.
Τα klipsch πολλοι τα βρισκουν υπερ του δεοντος επιθετικα

Τα b&w δεν τα εχω ακουσει. Για ενισχυτη yamaha a 840 ; Ή denon 2100 ; Δεν ξερω και τι ταιριαζει να πω την αληθεια.

Τα b&w θεωρουνται πιο ουδετερα και αναλυτικα.
Τα klipsch πολλοι τα βρισκουν υπερ του δεοντος επιθετικα

Συμφωνώ. Αφού ακούς και μουσική μάλλον τα b&w είναι καλύτερη επιλογή.

Συμφωνώ. Αφού ακούς και μουσική μάλλον τα b&w είναι καλύτερη επιλογή.

Τα chario παντως ηταν εντυπωσιακα για μουσικη. Ειχαν πολυ βαθος. Οι διαστασεις του σε σχεση με το b&w ειναι μεγαλυτερες σημαντικα, θα εχει αντικτυπο αυτο στη συγκριση ή δεν ειναι απαραιτητο οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο το ηχειο;
Γενικα ποσους ποντους απο τον τοιχο πρεπει να υπολογιζω στην τοποθετηση των δαπεδου ; Εξεχουν και τα βυσματα καθολου; Σκοπευω σχεδον να τα κολλησω στον τοιχο, θα εχω προβλημα; Διαβαζα σε αγγλικο φορουμ οτι τα b&w ειναι απο μπροστα κάτι, δε θυμαμαι τον ορο, οποτε θα ειναι και μια χαρα να ειναι κοντα στον τοιχο. Τι γινεται ομως με το chario;

Επειδή τυχαίνει να έχω b&w και ταυτόχρονα να έχω ακούσει τα Klipsch όταν σκεφτόμουνα την αγορά τους, θα έλεγα το εξής: Τα πρώτα όπως προείπαν τα παιδιά είναι ουδέτερα ηχεία, 50-50 θα έλεγα ταινίες μουσική με απαραίτητη προϋπόθεση καλά ενισχυτικά με καλά τροφοδοτικά και ρεύματα. Θα έλεγα ότι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για τελικό κυρίως Rotel που ως γνωστόν συνεργάζονται ιδανικά, οι Yamaha τους ταιριάζουν καλύτερα από προσωπική εμπειρία με αυτά τα ηχεία. Τα klipsch θα έλεγα 90-10 ταινίες-μουσική, φοβερά δυναμικά με τα εφέ να τα τρως στη μούρη αλλά την 4η φορά που τα άκουσα χωρίς dac στη μουσική ξυρίζανε ψηλά και γι αυτό τελικά δεν προχώρησα, κυρίως στις φωνές τις ψηλές έτρωγες την κόρνα κατακέφαλα, με καλό dac γλυκαίνουν βέβαια, απ την άλλη δεν χρειάζονται δυνατό ενισχυτή καθώς με την υψηλή ευαισθησία θα παίξουν και με χαμηλής κατηγορίας αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ ακριβά. Θα σου πρότεινα οπωσδήποτε ακρόαση χωρίς dac και βάλε να ακούσεις και mp3, θα διαπιστώσεις ότι κακές εγγραφές δεν συγχωρούνται. Οσο για τα chario δεν έχω ακούσει κάτι τελευταία, σίγουρα ποιοτικά, μουσικά ηχεία αλλά ακριβούτσικα κι αυτά.

Το μέγεθος προφανώς και παίζει το ρόλο του χωρίς να ισχύει το ρητό "the bigger the better".
Αυτό που εννοείς μάλλον είναι το bass reflex. Δηλαδή η οπή εκτόνωσης του αέρα από την καμπίνα. Αυτή πρέπει οπωσδήποτε να έχει απόσταση από τοίχο τουλάχιστον 1 μέτρο. Αν τα chario την έχουν πίσω, κατά τη γνώμη μου τα ξεχνάς ή τα φέρνεις πιο μπροστά. Τα b&w θα βοηθούσαν περισσότερο στην τοποθέτηση αλλά και πάλι, όταν ένα ηχείο το πλησιάζεις στον τοίχο ενισχύονται πολύ οι χαμηλές του συχνότητες. Αυτή η ενίσχυση δε, μη φανταστείς ότι είναι οτι πιο καθαρό ακουστικά υπάρχει. Θα την έχει την έξτρα θολούρα στην περιοχή ενώ μιλώντας για ηχείο δαπέδου που βγάζει χαμηλό μπόλικο τελικά αυτή η θολή αύξηση των χαμηλών έρχεται και κουκουλώνει το άκουσμα. Αν ο χώρος σου είναι μικρότερος από 30 τ.μ. θα μπορούσες να δεις και ηχεία βάσης για μπροστινά. Εκεί, επειδή οι χαμηλές συχνότητες έχουν λιγότερη ένταση, η τοποθέτηση κοντά στον πίσω τοίχο θα αποφέρει και κάποιο κέρδος. Όχι ότι δε θα έχεις τη θολούρα, αλλά θα είναι πιο ισορροπημένο.

Αυτό που εγώ έχω καταλάβει με τα b&w είναι ότι θέλουν ένταση άρα ρεύματα, σε χαμηλές εντάσεις όντως υπάρχει θολούρα στη μουσική, έχει τεράστιο χαμηλό το οποίο στο βγάζει απ αυτές τις εντάσεις, όσο όμως ανεβάζεις το ποτενσιόμετρο αρχίζουν κι έρχονται οι μεσαίες κι οι υψηλές πιο μπροστά και ταυτόχρονα με το ογκώδες χαμηλό παίρνεις πάρα πολύ καλό ήχο. Για την οπή bass reflex ισχύει ότι όσο πιο κοντά στους πίσω και πλαϊνούς τοίχους, τόσο πιο δυνατά τα μπάσα οπότε το καλό είναι ότι τελικά αν έχεις το χώρο ο πειραματισμός θα σου δώσει αυτό που ακριβώς θες, αν δεν έχεις μεγάλο χώρο οι σύγχρονοι avr θα διορθώσουν το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει και σοβαρός λόγος ανησυχίας. Πάντως για τα Klipsch σε σχέση με τα b&w υστερούν σε έκταση κι όγκο χαμηλού, μιλώντας πάντα σε δικάναλη ακρόαση.

Μεταξύ klipsch και B&W μπορώ να σου πω γιατί έχω ακούσει και τα δύο αρκετές φορές. καταρχήν, τα klipsch είναι πιο πολύ για movies και μάλιστα 'επιθετικά' - action κλπ. Eιναι αυτό που λέμε 'γρήγορο' ηχείο που βγάζει όλο του το χαρακτήρα σε αντίστοιχες σκηνές. To B&W είναι σαφέστατα πιο μουσικό, απαλό, με βάθος στο χώρο και στην έκταση. Από την άλλη, εάν δεν ακούς π.χ. jazz και είσαι μόνο του ροκ ή ποπ αυτό ίσως σου φανεί 'λίγο' σε σχέση με το klipsch.

Και τα δύο ηχεία για να σου δώσουν το καλύτερο θέλουν καλύτερο ενισχυτή από τον 2100 που αναφέρεσαι. Ενα ελάχιστο θα έλεγα είναι ο 4100 και κανονικά θα έπρεπε να πας σε παραπάνω μοντέλο για να εχεις το μέγιστο. Κανονικά τα ηχεία πρέπει να πηγαίνουν σε ένα παραπλήσιο επίπεδο κόστους με τον ενισχυτή και τα συγκεκριμένα δεν είναι αντίστοιχα του 2100 σίγουρα.

Καλή απόφαση και καλές ακροάσεις!

Τα syntar 533 είναι downfire όπως τα Lynx - delphinus -premium - και η οπή είναι στο κάτω μέρος.

__________8140300_orig.jpg

Το ηχείο η εταιρία το δίνει σαν 4Ohm με 91db ευαισθησία και δεν ξέρω τι θα κάνει ακόμα και ένας ισχυρός πολυκάναλος αν δεν οδηγεί κάποιος τελικός / ολοκληρωμένος δικάναλος με passthrough τα 2 εμπρός κανάλια.

Τα syntar έχουν την οπή κάτω, με ποδαράκια. Επειδή τα έχω, είναι πολύ καλά ηχεία για τα χρήματά τους. Όταν τα είχα ακούσει συγκριτικά με B&W 601 S3 (ή κάτι τέτοιο, βάσης πάντως) προτίμησα τα chario. Επίσης είναι πολύ ευαίσθητα (90db). Για μένα chario.

Οι υποψήφιοι ενισχυτές είναι οι : denon 4100w, yamaha a840 και marantz 6009. O denon απο Γερμανία στα 1030 ευρώ, οπότε όλα βρισκονται περιπου στην ίδια τιμή. Έχω περιορισμό στο βάθος γι αυτο και δεν μπηκε κατι άλλο. Έχετε άποψη;
Σας ευχαριστώ θερμα για τις απαντησεις σας.