Balanced και unbalanced είσοδοι/έξοδοι:Καλώδια, αντάπτορες, DI Box ή τίποτα?

xtsili

Senior Member
2 November 2010
631
Έχω ένα πρόβλημα και ίσως μπορείτε να βοηθήσετε.

Αντί συμβατικής προενίσχυσης, αγόρασα ένα SPL volume 2 http://spl.info/hardware/monitor-con...chreibung.html για να το συνδέσω με rca εξόδους κάρτας ήχου και RCA εισόδους τελικού ενισχυτή (2x500W RMS παρακαλώ, σημειώστε το αυτό).

Είπα και εγώ ότι θα πάρω αντάπτορες σαν και αυτούς που πήρα τελικά

http://www.proel.com/proel/products/...11174530348450

και θα ξεπεράσω το πρόβλημα των balanced/unbalanced συνδέσεων για κάποιο καιρό μέχρι να φτιάξω υβριδικά XLR to RCA καλώδια.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά ως προς τις εντάσεις. Η ένταση που βγαίνει με το spl ως volume control δυστυχώς είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την ένταση που έβγαζε το σύστημα χωρίς αυτό όταν απλά την ρύθμιζα με το εσωτερικό volume της κάρτας ήχου. Δηλαδή στο 20-30% του volume της κάρτας γκρεμίζεται το σπίτι που λέει ο λόγος καθώς ο τελικός μου ενισχυστής είναι 2x500 W RMS. Για να ακουστεί δυνατά ο ενισχυτής με το spl και τους XLR to RCA αντάπτορες που του φόρεσα – και απλώς δυνατά – πρέπει να το πάω στο 60% και πάνω το volume και καμμιά φορά ακόμα και αν το τερματίσω τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Τελικά κατάφερα μηχάνημα των 2x500W (ο τελικός μου ενισχυτής) να το κάνω να ακούγεται λες και είναι 2x25W. Ο ήχος σε κάθε περίπτωση οφείλω να πω ότι έφτιαξε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Οπότε προσανατολίζομαι να φτιάξω τα υβριδικά καλώδια αλλά τρέμω στην ιδέα ότι ούτε με τα καλώδια μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα ενώ διαβάζοντας δεξιά-αριστερά κατανοώ ότι η σύνδεση balanced με unbalanced εισόδους/εξόδους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντως στο manual της SPL προτείνει η σύνδεση να γίνει με υβριδικά καλώδια.

Γενικά έχω χαλαστεί με το αποτέλεσμα και αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε λίγο θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ

Το προβλημα δεν φαινεται να ειναι με τους ανταπτορες αλλα με την εξοδο του SPL

Ωχ μη μου λέτε τέτοια. Δηλαδή ελαττωματικό μηχάνημα ή απλά δεν κολλάει με το σύστημα? Μιλάω και με το κατάστημα που το αγόρασα αλλά και με την κατασκευάστρια εταιρία στην Γερμανία αλλά δεν βγαίνει άκρη προς το παρόν.