Bang & Olufsen και ενναλακτικές λύσεις (αν υπάρχουν)

statik

Senior Member
22 May 2008
456
Γεια σας
Μπηκα σε καταστημα Bang&Olufsen και επαθα πλάκα. 1ον για τον σχεδιαμό , 2ον απο την απόδοση και 3ον από τις τιμές.
Συγκεκριμένα ειδα τα ηχεία Beoplay A8 , 1100e., A9 2100e. beolab 3700e. beolab A18 7000e.
Για τα δύο τελευταια ουτε συζητηση λογω τιμες, αν και τα άκουσα ήταν κορυφαία.
Μου κανανε τρομερή εντύπωση τα 2 πρώτα τα οποία ήταν και ασύρματα. Δεν ειναι μονο ηχεία αλλά και ολοκληρωμένο συστημα, δεν χρειαζεται ενισχυτης.
Τα άκουσα και αυτά και εντυπωσιάστικα. Ο τύπος στο μαγαζί είχε ένα tablet και η μουσική εβγαινε απο τα ηχεία σε άριστη ποίοτητα, χωρις η πηγή (ταμπλετ) να εχει καποια ποιοτητα ήχου. Αν εβαζε κανενα flac θα ηταν ακομα καλύτερα.
Η ερωτησήμου είναι 1ον, αν εχει καποιος σχετική εμπειρία μα τα παραπανω ηχεία και 2ον αν υπάρχουν εναλακτικές λυσεις και απο ποιούς?
Μου άρεσε πάρα πόλυ ότι με ένα μονο αντικείμενο (ηχείο) έχεις ενα άριστο ολοκληρωμενο συστημα.
Υ.Γ. Βαρυτητα δινω στο κρυσταλλινο ήχο της κλασικης μουσικής

Re: Bang&Olufsen και ενναλακτικες λύσεις (αν υπαρχουν)

Γεια σου και σένα .... η κλασσική έχει και μεγάλα έγχορδα, και τεράστια τύμπανι, που δεν θα αναπαραχθούν πχ. από τα Α8... αυτό που άκουσες σου φάνηκε κρυστάλλινο γιατί δεν είχε χαμηλές και μεσοχαμηλές συχνότητες .... σαν λάιφ-στάιλ λύσεις είναι εκπληκτικά, αν ενδιαφέρεσαι για υψηλή πιστότητα, πρέπει να πας είτε στα μεγάλα μοντέλα της Β&Ο (πανάκριβα βέβαια) είτε σε άλλη εταιρεία ... αν πρωτίστως ενδιαφέρεσαι για design τότε τα Α9 είναι πράγματι αριστουργήματα...

Re: Bang&Olufsen και ενναλακτικες λύσεις (αν υπαρχουν)

Γεια σου και σένα .... η κλασσική έχει και μεγάλα έγχορδα, και τεράστια τύμπανι, που δεν θα αναπαραχθούν πχ. από τα Α8... αυτό που άκουσες σου φάνηκε κρυστάλλινο γιατί δεν είχε χαμηλές και μεσοχαμηλές συχνότητες .... σαν λάιφ-στάιλ λύσεις είναι εκπληκτικά, αν ενδιαφέρεσαι για υψηλή πιστότητα, πρέπει να πας είτε στα μεγάλα μοντέλα της Β&Ο (πανάκριβα βέβαια) είτε σε άλλη εταιρεία ... αν πρωτίστως ενδιαφέρεσαι για design τότε τα Α9 είναι πράγματι αριστουργήματα...

τα zepelin της b&w ειναι εναλακτικη ?

Για σοβαρή ακρόαση κλασσικής ;;; Όχι βέβαια ... βέβαια, αυτά τα θέματα είναι άκρως υποκειμενικά ...

α οκ, κατάλαβα ... κατά την γνώμη μου το ζέπελιν είναι καλύτερο από το Α8 ... περισσότερο σωματώδης ήχος, πιο μαλακά υψηλά ...