Βαψιμο (!) τηλεόρασης!

Ελπιζω να ειναι δικη σου η αποφαση, γιατι συνηθως οι γυναικες φταινε για κατι τετοια!!

Τουλαχιστον να την βαψεις ΜΠΛΕ...παει με την θαλασσα!!

Χαίρεται,

τελικά, παρόλο που φαίνεται αστείο, αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα μιας και δε μου άρεσε καθόλου το μαύρο πλαίσιο της τηλεόρασης. Λόγω χαρακτηριστικών και πιθανής έκδοσης του μοντέλου χρώματος διαφορετικού του μαύρου τελικά την έκλεισα, όμως όταν εκείνη ήρθε ήταν...κατάμαυρη!

Η επιθυμία ήταν να... μπει λίγο χρώμα στη ζωή μας και κάπως να σπάσει η ζοφερή μαυρίλα του πλαισίου της τηλεόρασης με κάτι πιο κοντά στο ασημί. Εν τέλει και μετά από αρκετό ψάξιμο παρουσιάζω τις εξής λύσεις:

1) να βαφτεί με πινέλο με χρώματα μαραμπού τα οποία προμηθεύεται εύκολα κανείς από το πλαίσιο.
Να αναφερθεί ότι δεν το αραίωσα, 1 χέρι σε δοκιμαστική πλαστική επιφάνεια με το χρώμα τελικά να κάνει νερά (μικρά καναλάκια). Δεν ξέρω τι θα έκανε με δεύτερο χέρι ή/και αραιωμένο χρώμα.
Προσοχή: με αυτόν τον τρόπο το χρώμα ΔΕ βγαίνει παρά μόνο βάφεται από πάνω-> καταστροφική μέθοδος.

2) Αλουμινοταινία αυτοκόλλητη (ή ταινία αλουμινίου για εύρεση στον γούγλη) -κάτι σαν ζελοτέιπ- την οποία προμηθεύεται κανείς από καταστήματα που έχουν είτε οικοδομικά υλικά είτε είδη υγιεινής. Μπορεί να κάνει κανείς διάφορες δοκιμές πριν τελικά κολλήσει την ταινία καθώς κάθε ροδέλα της αλουμινοταινίας αυτοκόλλητο έχει ξεχωριστή ροδέλα επικάλυψης του αυτοκόλλητου με χάρτινη ταινία ώστε τελικά να είναι αυτόνομη και να ξεδιπλώνει χωρίς κόπο (στο ζελοτέιπ κάθε ροδέλα είναι κολλημένη στην άλλη, εδώ μεσολαβεί χάρτινη επιφάνεια και έτσι αλλεπάλληλες ροδέλες δεν είναι κολλημένες μεταξύ των).
Θέλει προσοχή ώστε να κάνει όσα λιγότερα νερά γίνεται αν και κάτι να πάει στραβά ξεκολλάει αρκετά εύκολα, όμως αν τύχει και κολλήσει και ξεκολλήσει μετά, τα νερά είναι πολλά (πολλά τα νερά στη Μαγούλα!).

Σύνδεσμοι ενδεικτικοί:
https://www.google.gr/search?q=αλου...CA&biw=981&bih=606&sei=rvtdUO_xEsGq0QX3_oDwBQ

http://www.doxel.gr/αυτοκόλλητες-ταινίες/ταινία-αλουμινίου.html

Χαιρετισμούς.

Last edited:
Τιποτα. Κολλας απο πανω της πηχακια για καδρα. Ετσι θα λες και κυριολεκτικα οτι εχεις tv καδρο. Αν δε βαλεις και μια στατικη εικονα με παστελ χρωματα (και κλεισεις το contrast kai τον οπισθιο φωτισμο αρκετα) θα την περασουν για αληθινο καδρο.

χαίρομαι που βλέπω τέτοια επικά thread να ξαναζωντανεύουν!

για την ιστορία, εγώ τελικά δεν την έβαψα ποτέ, αλλα την έκανα πάσα στην αδερφή μου :laugh:

Αν μπορείς να ξεβιδώσεις όλα τα πλαστικά και να μην χρειάζεται καμία παρέμβαση στην ίδια την τηλεόραση τότε δεν είναι και τόσο σπουδαία υπόθεση. Μπορείς να βάψεις τα πλαστικά και μόνος σου και αν προσέξεις και ακολουθήσεις την διαδικασία κατά γράμμα το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά κοντά σε κάτι επαγγελματικό.
Τώρα αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με βαψίματα καλύτερα να δώσεις τα πλαστικά για βάψιμο σε κάποιον φανοποιό αυτοκινήτων. Εκεί θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Ότι και να αποφασίσεις πάντως βγάλε καμιά φώτο να μας φύγει και μας η περιέργεια..

Στις περισσότερες τηλεοράσεις, για να αποκτήσεις πρόσβαση στο "κάδρο" τους, πρέπει να τις αποσυναρμολογήσεις εντελώς, οπότε...

Με αποσυναρμολογηση και βαψιμο με σπρεϋ βινιλιου (αφου προηγηθει λεπτομερες καθαρισμα βεβαια) και με την προϋποθεση οτι εχει καποιος σταθερο χερι και δει κανενα tutorial, γινεται αρκετα καλη δουλεια. Και με ενα δευτερο χερι, ακομα καλυτερο αποτελεσμα.

Εχω βαψει ετσι αποκωδικοποιητη (ειχε ασημι πλαστικο κελυφος και προσοψη που εγιναν μαυρα και δεν ξεχωριζουν απο τα υπολοιπα μαυρα μηχανακια) και διαφορα PC περιφερειακα, μεταξυ αυτων και ενα scanner.

Γενικα το σπρεϋ βινιλιου εχει αρκετα καλο αποτελεσμα σε ολα τα πλαστικα.

Επομενο project ειναι αυτο...

keysonic540rf-l.jpg

Το ζηταει ο οργανισμος του να γινει ολο μαυρο!

Last edited:
Γιατί ρε σεις τα "χαλάτε" τα μηχανήματα? Έχετε κάτι ασημί και το κάνετε μαύρο?
Εγώ κυνηγάω πλέον όταν αγοράσω κάποια συσκευή να δω αν υπάρχει ασημί (ή άσπρο κατά δεύτερο) και εσείς πάτε και τα κάνετε μαύρα!!! :blink: