Bar 70 τ.μ.

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Καλησπέρα, λοιπόν, θέλω βοήθεια όσον αφορά στη κάλυψη ενός μπαρ με ωφέλιμο χώρο περίπου 70τ.μ.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που ανοίγει σε λίγες μέρες είχε ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία αρκετά ποιοτικό ηχητικά εξοπλισμό σε σχετικά λογικά πάντα πλαίσια τιμών.
Επειδή δεν είναι ο ίδιος γνώστης μαρκών κλπ. με παίρνει σήμερα τηλ. επειδή θα δουλέψω εκεί ως dj να με ρωτήσει. Κι έτσι πάω από εκεί και τί να δω:
Οι τύποι του φέρανε 8 ηχεία, ενισχυτή και sub όλα KODA
http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=12&productid=40
και έναν dj μίκτη xtreme europe SD1.
http://www.electricmarket.gr/product.asp?catid=1408
Αυτά θεώρησαν πως είναι ποιοτικός εξοπλισμός...
Λείπω καιρό από τον dj χώρο, αλλά τουλάχιστον θυμάμαι πως τα KODA είναι πολύ φθηνά κινέζικα ηχεία χαμηλής ποιότητας και όσον αφορά στον μικτη-controller, εγώ ήξερα για καλά ονόματα τους pioneer, vestax κλπ.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα ή πάνε οι τύποι να του χρεώσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες? Τους τα γυρίσαμε πίσω πάντως...
Και στην ουσία: Τί θα προτείνατε (ηχεία-ενισχυτή-sub-cdj με μίκτη ή controller) για αυτόν τον χώρο των 70 τ.μ σχεδόν τετράγωνο?
Να είναι αρκετά ποιοτικά και σε λογικό σχετικά κοστολόγιο θα ήταν ότι καλύτερο...
Eυχαριστώ πολύ!!

Κοίτα, δε ξέρω πόσο πάνε να σας χρεώσουν… αλλά καταλαβαίνεις ότι εάν δε θες αντίστοιχα ηχεία και κονσόλα το κόστος θα ανέβει …. Ενας φίλος μόλις κλείνει μαγαζί, αλλά δε φαντάζομαι να δίνει τα jbl ηχεία και ενισχυτές του μεταχειρισμένα σε τιμές ανταγωνιστικές των KODA…

ηχεια jbl, electrovoice, montarbo. τα πρωτα μακραν τα καλυτερα και η νεα γενεια μονιτορ αυτοενισχυομενα (εον) πολυ καλη.
η vestax που αναφερεις παραμενει κορυφαια επιλογη για μικτη ενω η πιονεερ βγαζει cd- κονσολες ετοιμες αν αυτο σε καλυπτει

Έβγαλα ένα πακετάκι με 4 ενεργά ηχεία + sub + ισοσταθμιστή + 2cdj + μίκτη:
2 Χ http://www.artsound.gr/catalog/produ...oducts_id=2025
4 Χ http://catalogs.bonstudio.gr/el/%CE%...2/Default.aspx
1 Χ http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=27352
1 X http://catalogs.bonstudio.gr/el/%CE%...6/Default.aspx
1 X http://catalogs.bonstudio.gr/el/%CE%...2/Default.aspx

= 4,765 αρχική
όλα καλά μηχανήματα που θεωρώ θα καλύψουν τις απαιτήσεις μας

Πώς σας φαίνεται?

αν και τα λινκ σου δεν ανοιγουν, μπορω να κανω μια μικρη ενσταση. μικτης 2 καναλιων δεν σου κανει. ολα τα μαγαζια θελουν ενα ραδιο για προ ντιτζει και σχεδον ολοι τωρα δουλευουν με pc οποτε ..

εγω θα εβαζα στο κοστος ενα mac με σχετικο προγραμμα pro μιξης.

επιπλεον 4 ηχεια ειναι λιγα για 70 τμ. κοντα στο ηχειο θα κουφαινονται και σε καποια σημεια ο ηχος θα κανει κοιλια

δεν θα διαφωνησω με ολους τους παραπανω απλα ομως θα πρεπει να προσθεσω οτι η σχεση τιμης αποδοσης μεταξυ των προτεινωμενων λυσεων ειναι μαλλον χαοτικη ...Πληροφοριακα θα πρεπει να σας πω μεσα απο εμπειρια εγκαταστασεων παρα πολλων ετων οτι τα koda μπορει να ειναι δευτερα προιοντα , μπορει να προερχνονται απο μια αντιπροσωπεια TELE η οποια συνηθως φερνει μονο φτηνο πραγματα πλην ομως αν ειναι πολυ προσεκτικος καποιος μαζι τους το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο ...

Πολλες φορες χριεαστηκε να προτεινουμε λυσεις βασισμενες σε αυτα τα προιοντα μια κα ο ιδιοκτητης δεν εντεχε το οικονομικο κοστος .... Το προβλημα ειναι η εγκατασταση παντως και οχι η η πωληση του συγκεκριμενου προιοντος ..

8 δορυφοροι αυτου τοπυ τυπου θα χρειαστουν τουλαχιστον 2 ενσχυτες οπωσδηποτε EQ 32 περιοχων + crossover 2 way η ακομα καλυτερα ενα drive rack το οποιο θα εχει και τα λιμιτερ του φυσικα τα sub woofer μεσω του κροσοβερ η του drive rack

Κατω απο αυτες τις προυποθεσεις και με εξυπνες ρυθμισεις το συστημα εχει πιθανοτητες να παει μια χαρα ... με εναν ενσιχυτη και χωρις κροσσοβερ απλα το ξεχναμε ....

οσο για τον κοντρολερ παρολο οτι δεν εχω προσωπικη εμπειρια δυο φιλοι που τον εχουν μου ειπαν οτι ενω ο ηχος του ειναι αποδεκτος και η ταχυτητα του επισης αρκετα καλη κατα τα αλλα ειναι βραχος σταθεροτητας και γενικα δεν δημιουργει προβληματα...

αυτα απο μενα

Dr Pan τί προτείνεις για μίκτη, κάναν 4 κάναλο vestax που να έχει και θύρα usb?

Σάκη, δεν είναι καλύτερα να πάρουμε ενεργά + ισοσταθμιστή, από παθητικά+ενισχυτές με equalizer?

Όσο για τον αριθμό των ηχείων, άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο μου είπαν πως αν τα στήσεις σωστά και με 4 θα είναι καλά! Λέτε 6 καλύτερα εσείς ε?

εγω ειμαι υπερ των παθητικων με ενισχυτες με ηλεκτρονικα κροσσοβερ και eq 32 περιοχων ....τα drive rack τα μισω το μονο που εχουν συν ειναι τα λιμιτερ

Και ποιός τα στείνει όλα αυτά Σάκη...εγώ δεν έχω ασχοληθεί πάντως με τέτοια...
Για τον αριθμό των ηχείων γιατί οι μισοί μου λενε φτάνουν 4 κι εδώ μου λέτε δεν φτάνουν?

συνηθως αυτα τα πραγματα που περιεχουν υψηλο ρισκο λογο της χαμηλης τιμης και ποιοητας σαφως τα στηνουν οι τεχνικοι που εχουν την εμπειρια να τα διαχειριστουν ...4 τετοια ηχεια koda δεν σε βγαζουν αν εισαι μπαρακι ... αν εισαι καφε θα σε πανε μια χαρα ( παντα με την προυποθεση οτι ειναι στημενα και ρυθμισμενα σωστα ) ( οπου αυτο σημαινει οτι οι ρυθμισεις δεν γινονται με σκοπο μονο το καλο ηχητικο αποτελεσμα αλλα και την διαχρονικη και ασφαλη λειτουργια του συστηματος )

ως γνωστον οσο κερδιζεις σε ασφαλεια χανεις ποιοτητα ηχου το οποιο ειναι απαραβατος κανονας σε hifi ..... high end .....η επαγγελματικα ...

Τωρα για το 4 η 8 εξαρταται καθαρα απο το υφος και τα ιδια τα ηχεια .... τα koda θα σου παρεχουν πιο hifi ηχο εχουν σχετικα καλη ευαισθησια και θα βρεις οτι οδηγουνται ευκολα και βγαζουν γλυκο ηχο σε σχεση με ενα πραγματικα επαγγελματικο ηχειο το οποιο αρχικα θα ειναι πιο επιθετικο ( χρησιμο αν εισαι μπαρακι αχρηστο αν εισαι καφε )

Απο την αλλη οτι αρχιζει γρηγορα τελειωνει το ιδιο γρηγορα και το ιδιο ευκολα και να τα πατησεις τα koda παραπανω απο οτι πρεπει θα τα παρεις στα χερια ...αντιθετα ενα πραγματικα επαγγελματικο δεν θα εχει κανενα απο αυτα τα προβληματα η πιο απλα ειναι το ακριβως αντιθετο απο τα koda οπως το περιγραψα πιο πανω ....

γενικα 8 ηχεια σε 70τμ ειναι μαλλον υπερβολη αλλα σε χαμηλες εντασεις θα σου παρεχουν πολυ καλυ καλυψη ( ειδικοτερα λογο της φυσης του συγκεκριμενου ηχειου ) και δεν θα χρειαστεις μεγαλες εντασεις για να καλυψεις το χωρο επισης στην πραξη το koda εχει παρα πολυ καλη διασπορα χρησιμη για τετοιυς χωρους σε σχεση με να πραγματικα επαγγελματικο το οποιο εχει κορνα με συγκεκριμενη και πιο φτωχη διασπορα ...

συνοψιζοντας
koda
---μετρια ποιοτητα
---κακη αντοχη σε γκαζια
---χαμηλο spl
---καλη διασπορα
---πιο hifi ηχος
--- χαμηλο κοστος
--- φτηνο να αλλαχει αν παθει ζημια

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ
--- υψηλο spl
--- χαμηλοτερη ευαισθησια
--- χειροτερη διασπορα
--- υψηλοτερη ποιοτητα ηχου
--- επιθετικοτερος αι πιο σκληρος ηχος
---υψηλοτερο κοστος
--- μεγαλυτερη αντοχη σε γκαζια
--- πιο ακριβα ανταλλακτικα σε περιπτωση ζημιας ....

τωρα εχεις ολες τις πληροφοριες με λεπτομεριες οποτε μπορει να κανεις οποια επιλογη πιστευεις καλυτερα ..

εαν οι επιλογες σου ειναι δεσμευμενες απο οικονομικους πραγοντες ευχαριστως να βοηθησω και εμπρακτως

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

φιλε expander εγω δεν ειμαι επαγγελματιας.

η γνωμη μου ειναι πως 4 ακομα και καλα- καλοστημενα ηχεια ειναι λιγα. οπως σου ειπα, εαν θελησεις να ανοιξεις την ενταση καποιοι δεν θα στεκονται και καποιοι παλι δεν θα ακουνε. 8 παλι φανταζουν πολλα εκτος εαν κατεβεις σε μεγεθος (και ισως ανεβεις σε ποιοτητα). τα 6- 8 μικρομεσαια ηχεια θα εχουν καλυτερη διασπορα και σωστοτερο ηχο, καποια woofer ισως να σου δωσουν και "μποτα".

αυτο που μετραει πολυ οπως ειπε και ο σακης, ειναι το στησιμο. με μια κατοψη μπορω να γινω πιο σαφης.

οσο για την κονσολα, 4 + usb ειναι το ελαχιστο. για λογους ασφαλειας ισως 5 η και 6..

επισης, καθαρα προσωπικη αποψη, προτιμω τον ηχο τον παθητικων απο τα ενεργητικα ηχεια. εκει που παει active monitor ειναι διπλα στον dj.

και κατι τελευταιο. τα koda για εμενα δεν. βεβαια δεν βαζω εγω τα λεφτα, οποτε παρτε τιμες και δειτε που μπορειτε να φτασετε. καπου ενδιαμεσα σε τιμη (απο τα jbl και τα koda) ειναι τα ιταλικα rcf. ενδιαμεσα και σε ηχο βεβαια. απλα ιδεες ριχνω

Καλησπέρα, λοιπόν, θέλω βοήθεια όσον αφορά στη κάλυψη ενός μπαρ με ωφέλιμο χώρο περίπου 70τ.μ.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που ανοίγει σε λίγες μέρες είχε ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία αρκετά ποιοτικό ηχητικά εξοπλισμό σε σχετικά λογικά πάντα πλαίσια τιμών.
Επειδή δεν είναι ο ίδιος γνώστης μαρκών κλπ. με παίρνει σήμερα τηλ. επειδή θα δουλέψω εκεί ως dj να με ρωτήσει. Κι έτσι πάω από εκεί και τί να δω:
Οι τύποι του φέρανε 8 ηχεία, ενισχυτή και sub όλα KODA
http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=12&productid=40
και έναν dj μίκτη xtreme europe SD1.
http://www.electricmarket.gr/product.asp?catid=1408
Αυτά θεώρησαν πως είναι ποιοτικός εξοπλισμός...
Λείπω καιρό από τον dj χώρο, αλλά τουλάχιστον θυμάμαι πως τα KODA είναι πολύ φθηνά κινέζικα ηχεία χαμηλής ποιότητας και όσον αφορά στον μικτη-controller, εγώ ήξερα για καλά ονόματα τους pioneer, vestax κλπ.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα ή πάνε οι τύποι να του χρεώσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες? Τους τα γυρίσαμε πίσω πάντως...
Και στην ουσία: Τί θα προτείνατε (ηχεία-ενισχυτή-sub-cdj με μίκτη ή controller) για αυτόν τον χώρο των 70 τ.μ σχεδόν τετράγωνο?
Να είναι αρκετά ποιοτικά και σε λογικό σχετικά κοστολόγιο θα ήταν ότι καλύτερο...
Eυχαριστώ πολύ!!

Η επιλογή του συστήματος εξαρτάται πάντα από τα χρήματα που έχει να διαθέσει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Συνήθως το 90% των επιχηρηματιών θέλουν τα καλύτερα μηχανήματα αλλά τζάμπα. Ρώτησε πρώτα τι ζήτησε ο μαγαζάτορας από τους 'τύπους' που του έφεραν τα μηχανήματα και μετά μπορούμε να κρίνουμε αν είναι απατεώνες και αν θέλανε να του χρεωσουν φύκια για μεταξωτά.
Τέσσερα ηχεία για χώρο 70 τ.μ. είναι υπέρ αρκετά. Εξαρτάται φυσικά από το πως θα δουλέυει το bar. Αν θέλει να έχει ένταση επιπέδου club είναι απαραίτητα και δύο subwoofer.
Ενεργά ηχεία σε χώρο bar δεν προτείνονται γιατί υπάρχει δυσκολία στην εγκατάσταση και είναι περισσότερο ευαίσθητη σε εξωτερικους παράγοντες. Εξαίρεση αποτελεί φυσικά αν τα ηχεία είναι MEYER.
Για επιλογή μίκτη το stantard της αγοράς είναι PIONEER αλλά υπάρχουν και ποιοτικά καλύτεροι όπως ALLEN HEATH. Οι VESTAX είναι πολύ ακριβοί σε σχέση με αυτά που δίνουν και έχουν δυσκολία στα ανταλακτικά.

Δεν ρωτήθηκα τελικά εις βάθος για κάποια πράγματα, οπότε ο τύπος είχε απλά κρατήσει στο μυαλό του κάποια από αυτά που του είχα πει, απλά ονομασίες από μάρκες δηλαδή,πχ jbl και pioneer και τους τις είπε. Έτσι αυτοί έφεραν 6 jbl, που από ότι είδα είναι τα απλά τα 8ιντσα, κράτησαν το sub Koda και τον ενισχυτή, φέρανε 2 cdj-200 και αύριο θα του φέρουν τον μίκτη που δεν μου πε τί είναι, του χα πει πάντως να είναι 4κάναλος και με δυνατότητα σύνδεσης σε pc...τώρα θα δείξει... Επίσης μου πε ότι κάναν κάτι μετρήσεις σε διάφορα σημεία του χώρου με ένα μηχάνημα, δεν ήξερε ακριβώς...
Εχθές άνοιξε εντωμεταξύ κι έπαιξα με έναν άλλο μίκτη δοκιμαστικά... λοιπόν:
Από άποψη ήχου, με τα δικά μου κριτήρια τουλάχιστον, είμαι λίγο απογοητευμένος...ο κόσμος έδειχνε να μην παρατηρεί κάτι άσχημο πάντως κι έδειχνε να το ευχαριστιέται.
Γενικά υπάρχουν 3 προβλήματα που εντόπισα:
1) Τα ηχεία είναι πολύ ψηλά και η κλίση τους δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα εγώ αφενός να μην μπορώ να κάνω σωστό μονιτορινγκ, αφετέρου να ακούγετε πως ο ήχος έρχεται από ψηλά, κάτι το οποίο εμένα δεν μου άρεσε.
2) Μεγάλη μούφα το Koda sub...δεν μπορούσε να ακολουθήσει καθόλου σωστά τα ηχεία, με αποτέλεσμα ένα σερνάμενο μπάσο που ενοχλούσε εμένα τουλάχιστον...
3) Το βασικότερο πάντως που έχει σχέση με το 2, είναι πως επειδή τα ηχεία είναι 8αρια και χάνονται τα χαμηλά τους στον χώρο, από τη μία όταν χαμήλωνα πολύ τα μπάσσα για να αποφύγω το κακό sub είχε αποτέλεσμα να μην ακούγεται καθόλου χαμηλό, ενώ από την άλλη όταν το ανέβαζα λίγο με τη μία υπήρχε το 2 πρόβλημα.

Έτσι κάθε κομμάτι πραγματικά ήταν ένας άθλος με μικρορυθμίσεις για να παίξει έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ σωστά.

Σαν ποιότητα μεσσαίων και υψηλών εντάξει, συμπαθητικά, λίγο σκληρά μόνο ψηλα....

... δεν σου φταιει καθολου το sub εκεινο που σου φταιει ειναι οτι ο τεχνικος δεν εχει βαλει ηλεκτρονικο κοροσσοβερ με αποτελεσμα τα δυο κυκλωματα να παιζουν παραληλα το ιδιο πραγμα οποτε αντι να κερδιζεις μαλλον χανεις απο την χρηση του .... κατα
πασα πιθανοτητα θα παιζει τρελλη ακυρωση φασης συν οτι "βρωμιζεις " με χαμηλες συχνοτητες τα μικρα ηχεια τα οποια θα αγκομαχησουν για νατις βγαλουν και φυσικα δεν μπορουν νατις αποδωσουν ειδικοτερα σε μεγαλη ισχυ

φυσικα 6 ηχεια σε εναν ενισχυτη σημαινει οτι ο ενισχυτης αυτος πρεπει να μπορει να δουλευει και στα 2 Ωμ πραγμα σχεδον απιθανο και στους ενισχυτης παραγωγης σε ταξη ΑΒ ισχυει αλλα μονο στα χαρτια και νω στον παγκο ο ενισχυτης μπορει και να μετραει σωστα σε φορτια 2Ωμ στην πραξη και αληθινες συνθηκες και με αληθινα επαγωγικα φορτια οπως ειναι τα ηχεια επεμβαινουν τα λιμιτερ του ενισχυτη με σκοπο να τον προστατψουν απο το μεγαλο φορτιο και ο ηχος γενικα γινεται κακος ..... κακη προσεγγιση θα ελεγα

ενα ηλεκτρονικο κροσσοβερ Behringer εχει λιγο πανω απο 100 ευρω .... για το θεμα του ενισχυτη δεν σωνεσαι .... αλλα αμα ξαλαφρωσεις τους δορυφορους απο τα μπασσα μπορει ββεβαια να παει γενικοτερα καλυτερα

Λοιπόν, έχωντας παίξει 2-3 φορές στο μαγαζί και κάνοντας κάποιες δοκιμές, παρατήρησα πως στο κέντρο ακριβώς του μαγαζιού, απλά δεν υπάρχει μπάσσο, πρέπει να τα δυναμώσω πάρα πολύ από το μίκτη, να τρίζει σχεδόν όλη η μπάρα για να ακουστεί αναιμικά στο κέντρο...τί μπορεί να γίνει?