Barcode Ελληνικών Προϊόντων

VideoLatris

Established Member
9 October 2008
252
Συγνωμη που γραφω εκτος θεματος .
Να κανω μια διευκρινηση σχετικα με τον κωδικο barcode 5 20 και τα ελληνικα προιοντα. Αυτο πιστευα και εγω μεχρι που αγορασα γιαουρτια στο market κατασκευασμενα στην Βουλγαρια και στην Γερμανια (το εγραφε πανω στην συσκευασια) με barcode 5 20 . Ψαχνοντας βρηκα οτι ειναι κωδικος για την διαχειρηση του προιοντας απο την εταιρεια που το παραγει και καμια σχεση δεν εχει με την προελευση.

Re: Στάθμη ήχου στα κανάλια

Συγνωμη που γραφω εκτος θεματος .
Να κανω μια διευκρινηση σχετικα με τον κωδικο barcode 5 20 και τα ελληνικα προιοντα. Αυτο πιστευα και εγω μεχρι που αγορασα γιαουρτια στο market κατασκευασμενα στην Βουλγαρια και στην Γερμανια (το εγραφε πανω στην συσκευασια) με barcode 5 20 . Ψαχνοντας βρηκα οτι ειναι κωδικος για την διαχειρηση του προιοντας απο την εταιρεια που το παραγει και καμια σχεση δεν εχει με την προελευση.

Συνεχίζω το off-topic για να λήξει το θέμα.
Το 520 αφορά ελληνικά προϊόντα, δηλ. προϊόντα που έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα από χέρια Ελλήνων (αλλά και αλλοδαπών που ζούν εδώ), ανεξάρτητα απ' τη προέλευση της "μαμάς" εταιρείας.

Αν πχ η ΦΑΓΕ έχει μιά θυγατρική στη Βουλγαρία και φτιάχνει εκεί γιαούρτια, αυτά δεν θα έχουν 520 στο barcode. Αυτά τα γιαούρτια βέβαια, μπορεί μετά η ΦΑΓΕ να τα διανείμει στην Ελλάδα, με μεγαλύτερο κέρδος απ' τα Ελληνικά, λόγω χαμηλοτερου κόστους παρασκευής στην Βουλγαρία.

Αν η PIRELLI είχε ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα (σαν αυτό που διώξαμε κάποτε απ' τη Πάτρα), τα λάστιχα που θα παρήγαγε θα είχαν 520, παρά το γεγονός ότι η PIRELLI είναι πολυεθνική.

Ελπίζω να ξεκαθαρίστηκε το θέμα, αλλιώς παρακαλώ τον Φίλιππο να μεταφέρει τη συζήτηση περί barcodes σε άλλο thread. Ευχαριστώ κ sorry.

Re: Στάθμη ήχου στα κανάλια

Τίτλος: Barcode Ελληνικών Προϊόντων

Ζητώ τη συγνώμη σας για το παρακάτω άσχετο περεχόμενο με το θέμα, αλλά μου στάλθηκε με pm απ' τον πολύ ευγενικό φίλο μας, και σας το αναφέρω..

Συγνωμη που σου στελνω προσωπικο μυνημα αλλα για να μην κανουμε μπαχαλο το forum με τo offtopic .

Οπως εχω γραψει και στο forum αυτη την εντυπωση ειχα και εγω μεχρι που μου ετυχε αυτο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/barcode-520.html

Ψαχνοντας βρηκα αυτα.

"Οι κωδικοί GS1 φανερώνουν και τη χώρα προέλευσης του προϊόντος;

Όχι. Οι κωδικοί GS1 είναι μη σημαντικοί. Ξεκινούν με το πρόθεμα της χώρας, που χορηγείται από τον GS1 σε κάθε εθνικό οργανισμό-μέλος του. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το προϊόν παράγεται ή κυκλοφορεί στη χώρα που αντιστοιχεί στο πρόθεμα. Το πρόθεμα χώρας GS1 καθορίζει μόνο τον οργανισμό-μέλος που χορήγησε τον κωδικό της εταιρίας. "

http://www.gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

"Τι σημαίνουν τα ψηφιά ενός κωδικού barcode
Τα πρώτα 2-3 ψηφία ενός barcode EAN/UCC καθορίζουν το εθνικό γραφείο ΕΑΝ που έχει χορηγήσει τον κωδικό της επιχείρησης. "

http://www.metrovista.gr/articles.php?ref=96

και αρκετα αλλα site με σχετικες πληροφοριες.

Οπως βρηκα και αλλα προιοντα που δεν κατασκευαζονται στην Ελλαδα αλλα εχουν 520.

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για το μήνυμά σου.
Απ' ότι φαίνεται, το πράγμα είναι μπερδεμένο πολύ, παγκοσμιοποίηση βλέπεις...
Θα ενηρώσω κ το post, παρόλο που θα είμαι πάλι off-topic...

Μεταφέρθηκαν απο τα Δορυφορικά για να συνεχιστεί η συζήτηση με μεγαλύτερη συμμετοχή αφού το θέμα έχει ενδιαφέρον ...

Mία απλή αναζήτηση στη ταινιοθήκη, έδειξε DVDs και BluRays τυπωμένα σε ξένα εργοστάσια, να έχουν τον κωδικό 5 20...

Δεν καταλαβαίνω. Ξέρει κάποιος να εξηγήσει ΠΩΣ εντοπίζουμε τα προϊόντα που φτιάχνονται στην ελληνική επικράτεια, προσφέροντας δουλειά σε Έλληνες (άντε και στους registered αλλοδαπους που ζουν εδώ)?

Mία απλή αναζήτηση στη ταινιοθήκη, έδειξε DVDs και BluRays τυπωμένα σε ξένα εργοστάσια, να έχουν τον κωδικό 5 20...

Που βρίσκουμε που φτιάχτηκε πχ το DVD που επισυνάπτω (007 - A view to a kill), αγορασμένο γύρω στο 2000...?

Attachments

• AVTAK.jpg
    AVTAK.jpg
    88.2 KB · Views: 17
Κοιτάζοντας την κάτω επιφάνεια του δίσκου: στα όρια του εσωτερικού δακτυλιδιού, υπάρχουν τυπωμένοι, διάφοροι κωδικοί, μεταξύ των οποίων και το όνομα του εργοστασίου κατασκευής.

Ο συγκεκριμένος δίσκος, είναι κατασκευασμένος σε κάποιο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Technicolor της εποχής, στο Cwmbran ή στο Λουξεμβούργο (στο μεταξύ έχουν κλείσει τα συγκεκριμένα και η παραγωγή δίσκων έχει μεταφερθεί στο πιο πρόσφατο εργοστάσιο της εταιρείας στην Πολωνία).

Ελληνικά εκτυπωτήρια δίσκων DVD είναι oι DPH, VML, FabelSound, Eurosan (πρώην Arcadia), Akratadigital, κ.α.