Βάρος αποσκευών σε αεροπορικό ταξίδι

Παίδες επειδή αύριο πρωί φεύγω για Ντουμπάι, έχει κανείς ιδέα για το τι περιορισμοί υπάρχουν περί βάρους κύριας αποσκευής?

Κάτι είχα ακούσει παλίοτερα για 20Kg, αλλα δεν έχω ιδεα τι συμβαινει αν εχεις παραπανω. Σε κατεβαζουν? Πληρωνεις κερατιάτικα? Πόσα?? Ταξιδεύω με Qatar Airways.

Συγγνώμη για το λίγο άκυρο thread, απλά τέτοια ώρα δεν ξέρω ποιον να ρωτήσω...

Παίδες επειδή αύριο πρωί φεύγω για Ντουμπάι, έχει κανείς ιδέα για το τι περιορισμοί υπάρχουν περί βάρους κύριας αποσκευής?

Κάτι είχα ακούσει παλίοτερα για 20Kg, αλλα δεν έχω ιδεα τι συμβαινει αν εχεις παραπανω. Σε κατεβαζουν? Πληρωνεις κερατιάτικα? Πόσα?? Ταξιδεύω με Qatar Airways.

Συγγνώμη για το λίγο άκυρο thread, απλά τέτοια ώρα δεν ξέρω ποιον να ρωτήσω...

Για τις αποσκευές που παίρνεις μέσα στο αεροπλάνο είναι μέχρι 8 κιλά.
Για τις άλλες 20

Νομίζω οι χειραποσκευές είναι μέχρι 7 κιλά, αλλά μου έχουν ζυγήσει το σακίδιο μόνο μια φορά στα τελευταία 20 ταξίδια και γενικά η χειραποσκευή πρέπει να φαίνεται μικρή και μαζεμένη, οι περισσοότεροι δεν ασχολούνται μαζί τους.
Τώρα για υπέρβαση βάρους για 1 κιλό δεν τρέχει τίποτα, για παραπάνω αρχίζεις τα γλυκά μάτια στην κοπέλα (αν είναι άντρας πιο δύσκολα τα πράγματα). Το μάξιμουμ που έχω περάσει εντός Ευρώπης ήταν 5 κιλά υπέρβαρο χωρίς να πληρώσω κάτι εξτρά. Και τυπικά κάνε πως βγάζεις κάτι από την αποσκευή και δώσε την πάλι πίσω για ζύγισμα :Ρ

Απο ταξιδι που εκανα προσφατα στην Νεα Υορκη με ολυμπιακη, μετα απο σχετικο ερωτημα μου προς την εταιρια, μου απαντησαν οτι ο καθε επιβατης δικαιουται δυο βαλιτσες μεχρι 23kg η καθεμια, και μια χειραποσκευη συγκεκριμενων διαστασεων γυρω στα 8 κιλα.

Άμυαλοι νέοι, γιατί δεν πηγαίνετε με την Ολυμπιακή όπου μπορείτε να κουβαλήσετε μέχρι και πιάνο τζάμπα;
Το πρόβλημα θα το έχεις στην επιστροφή με τα ψώνια που θα έχεις κάνει...........

Οι πιο αυστηρές εταιρείες είναι οι αμερικανικές και οι βρετανικές. Ειδικά οι δεύτερες αν δουν μεγάλη χειραποσκευή θα σε βάλουν να τη ζυγίζεις και θα ελέγξουν τις διαστάσεις της. Πρέπει να χωρά στο μεταλλικό υπόδειγμα που έχουν. Αν αντιδράσεις και είσαι σε βρετανικό έδαφος, αμέσως καλούν την ασφάλεια αεροδρομίου.

Επειδή πρόσφατα επέστρεψα από ταξίδι με easy jet σε αυτούς ισχύει, μία χειραποσκευή η οποία θα πρέπει να χωράει στο μεταλλικό κάδο που έχουν στο chek in και μία βαλίτσα η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 κιλά.

Η καθε εταιρια εχει τα δικα της.

Μονο η δικοι μας βαρανε ακομα βιολακι και βλεπεις απιστευτες "χειραποσκευες" μεσα στο αεροπλανο.
Α, ναι , για να ειμαι και δικαιος, υπαρχουν και πολλοι "μπισνεςμαν" μη χ@σω, που ειναι παντα βιαστικοι και ΠΟΤΕ δεν δινουν αποσκευες . Ειναι ολες "χειραποσκευες". Αυτοι το κανουν σε ολες τις εταιριες αλλα το κανουν με στυλ.....:slapface:

Επι της ουσιας , καλο ειναι να ενημερωνεστε απο τα site των εταιριων που ταξιδευετε γιατι η καθε μια εχει τα δικα της , ακομα και ανα προορισμο.

Οι πιο αυστηρές εταιρείες είναι οι αμερικανικές και οι βρετανικές. Ειδικά οι δεύτερες αν δουν μεγάλη χειραποσκευή θα σε βάλουν να τη ζυγίζεις και θα ελέγξουν τις διαστάσεις της. Πρέπει να χωρά στο μεταλλικό υπόδειγμα που έχουν. Αν αντιδράσεις και είσαι σε βρετανικό έδαφος, αμέσως καλούν την ασφάλεια αεροδρομίου.

Τουναντιον θα ελεγα,

Μια φορα με ΒΑ απο Capetown-Λονδινο, ειχα χειραποσκευη, 18 κιλα. Μονο η αεροσυνοδος γρινιαξε οταν μπηκα στο αεροπλανο, της ειπα "ελα λιτσα" μου, και ολα ok.

Με ΟΑ απο Τοροντο-Αθηνα το 2006,εγω με τον αδερφο μου 3(τρεις) βαλιτσες ο καθενας και μια χειραποσκευη δεν πληρωσαμε τιποτα.Ναι μεν υπηρχε γνωστη που βοηθησε στο αεροδρομιο αλλα και παλι αμα θελανε μας παιρναν το σκαλπ.Εχουμε και φωτο ενθυμιο,θα την ανεβασω τ' απογευμα :D:D:D
Με ΟΑ παλι, Ν Υορκη-Αθηνα 2006, 2 βαλιτσες (γομαρια,πανω απο 60kg) ο καθενας δεν πληρωσαμε παλι.

Τριτη και φαρμακερη,Delta Ν Υορκη-Αθηνα 2007,επιτρεπτο οριο ανα επιβατη 2 βαλιτσες μεχρι 40kg,ειχα 5kg παραπανω εγω και αλλα 5 ο αδερφος μου,200$ λιγοτερα και ευτυχως δεχονται και καρτες.:flipout:

Μια και το φερε η κουβεντα η Delta αλλαξε την πολιτικη της απο δυο σε μια αποσκευη ανα επιβατη με οριο τα 22,5kg(συν μια χειραποσκευη).

Η καθε εταιρια εχει τα δικα της.

Μονο η δικοι μας βαρανε ακομα βιολακι και βλεπεις απιστευτες "χειραποσκευες" μεσα στο αεροπλανο.
Α, ναι , για να ειμαι και δικαιος, υπαρχουν και πολλοι "μπισνεςμαν" μη χ@σω, που ειναι παντα βιαστικοι και ΠΟΤΕ δεν δινουν αποσκευες . Ειναι ολες "χειραποσκευες". Αυτοι το κανουν σε ολες τις εταιριες αλλα το κανουν με στυλ.....:slapface:

Επι της ουσιας , καλο ειναι να ενημερωνεστε απο τα site των εταιριων που ταξιδευετε γιατι η καθε μια εχει τα δικα της , ακομα και ανα προορισμο.

Αν ταξιδεύεις πάνω από 15-20 φορές το χρόνο το να χάσεις αποσκευή σε ταξίδι 2-3 ημερών είναι καταστροφή (μιας και μπορεί η βαλίτσα να επιστραφεί μετά την επιστροφή σου στο σπίτι). Και ειδικά κάποιες εταιρίες (βλέπε Alitalia κλπ) που έχουν μεγάλα ποσοστά χαμένων αποσκευών σε οδηγούν στο να μην δίνεις αποσκευές. Εγώ τουλάχιστον έχω πάει από Ιαπωνία και Κίνα μέχρι ΗΠΑ και Μεξικό μόνο με χειραποσκευή (προφανώς ΟΧΙ 20 κιλά και τεράστια που να μην την παίρνει στο ράφι πάνω από τα καθίσματα). Μόνο μια φορά είχα 2 χειραποσκεύές από Ιαπωνία με Air France που η δεύτερη αν και πολύ μικρή σε όγκο ήταν σχεδόν 15 κιλά γιατί κουβάλαγα βιβλία.
Είναι θέμα πιθανοτήτων. Αν σε 5-7 ημέρες κάνεις πάνω από 10 πτήσεις (λόγω ενδιάμεσων σταθμών) η πιθανότητα να χαθεί κάτι αυξάνει. Τέλος να σημειώσουμε ότι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται το μέτρο του να παραλαμβάνεις στον ενδιάμεσο σταθμό τις αποσκευές σου και να τις ξαναδίνεις για την τελική πτήση. Προφανώς κερδίζεις σε χρόνο και ταλαιπωρία αν έχεις μόνο χειραποσκευή.
Όταν υπάρχουν αγορές απέξω, αγοράζεται μαζί και αντίστοιχο σακίδιο-βαλίτσα και φυσικά τη δίνω μιας και μετά δεν σε ενδιαφέρει αν θα φτάσει μαζί σου ή μερικές ημέρες μετά.
Τέλος για τις αμερικάνικες εταιρίες, με την εμπειρία που είχα πρόσφατα με την American Airlines το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να χωράει στους ανιχνευτές που είχαν, οι οποίοι είχαν είσοδο μικρότερη σημαντικά από τους ευρωπαϊκούς.

Last edited:
Εμενα γιατι με εκανες κουοτ δεν καταλαβα, αλλα γουατεβερ....

Εκ παραδρομής γιατί αναφερόσουν στις χειραποσκευές και συνέχισα πάνω σε αυτό, ουσιαστικά έχεις δίκαιο δεν είναι απάντηση ή σχολιασμός στο δικό σου μήνυμα.

Απλα μειωνοντας το επιτρεπομενο βαρος των αποσκευων εχουν βρει τροπο για να κερδιζουν περισσοτερα χρηματα.

Τουναντιον θα ελεγα,

Μια φορα με ΒΑ απο Capetown-Λονδινο, ειχα χειραποσκευη, 18 κιλα. Μονο η αεροσυνοδος γρινιαξε οταν μπηκα στο αεροπλανο, της ειπα "ελα λιτσα" μου, και ολα ok.

Από 1/1/2007 η πραγματικότητα είναι αυτή που αναφέρω. Και το γνωρίζω καλά. Με συνέλαβαν στο Heatrhow στις 14/1/2007!!!