BAΣΕΙΣ ΓΙΑ HERESY III

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Γεια σε όλους,

επειδή σε λίγες μέρες θα μου έρθουν για το σαλόνι τα heresy III χωρίς τις βάσεις τους, μήπως γνωρίζετε τί άλλες βάσεις κάνουν σίγουρα γι αυτό το ηχείο? Ας πούμε η ATACAMA SL200 κάνει? Σκέφτομαι μήπως πω σε έναν φίλο ξυλουργό να μου φτιάξει ίδιες με τις δικές του, αλλά αν υπάρχει σε καλή τιμή καμιά καλή και λίγο πιο design-άτη, να το κάνουμε λίγο λιγότερο..κουτί, δεν θα με χάλαγε! Ευχαριστώ!

ψώνισες από το γερμανό? γιατί τα δίνει χωρίς βάσεις? ρώτα τον αντιπρόσωπο αν υπάρχουν γιατί νομίζω ότι το heresy II, έβγαινε χωρίς βάσεις και τις πούλούσε χώρια η klipsch.

ψώνισες από το γερμανό? γιατί τα δίνει χωρίς βάσεις? ρώτα τον αντιπρόσωπο αν υπάρχουν γιατί νομίζω ότι το heresy II, έβγαινε χωρίς βάσεις και τις πούλούσε χώρια η klipsch.

οχι να ρωτησει τον γερμανο οπου τα πηρε

400x400.aspx

ποιες βασεις? Heresy III Floorstanding Loudspeakers

Last edited:
Μη βιαζεσαι! Περιμενε να ερθουν πρωτα τα ηχεια, ακουσε τα κανα δυο μηνες πρωτα και πειραματισου. Αυτο που δινει η εταιρεια δεν ειναι βαση, απλα αλλαζει την κλιση του ηχειου. Ειναι αρκετοι αυτοι που λενε οτι οταν σηκωσεις το συγκεκριμενο ηχειο σε βαση χανει αρκετο απο το χαμηλο του.

Πειραματισου με τη κλιση αλλα και το υψος, μπορεις να χρησιμοποιησεις οτιδηποτε οπως βιβλια για να το κανεις αυτο. Οταν καταληξεις τοτε αγοραζεις αυτο που θες εσυ.

Nαι δεν έχεις και άδικο... Απλά θα θελα να μάθω αν βγαίνουν άλλες βάσεις γι αυτό το ηχείο...

Γεια σε όλους,

επειδή σε λίγες μέρες θα μου έρθουν για το σαλόνι τα heresy III χωρίς τις βάσεις τους, μήπως γνωρίζετε τί άλλες βάσεις κάνουν σίγουρα γι αυτό το ηχείο? Ας πούμε η ATACAMA SL200 κάνει? Σκέφτομαι μήπως πω σε έναν φίλο ξυλουργό να μου φτιάξει ίδιες με τις δικές του, αλλά αν υπάρχει σε καλή τιμή καμιά καλή και λίγο πιο design-άτη, να το κάνουμε λίγο λιγότερο..κουτί, δεν θα με χάλαγε! Ευχαριστώ!

Η πιο καλή λύση είναι αυτή που σου πρότειναν εδώ:

Οταν έρθουν τα ηχεία πειραματίσου με την κλίση που θέλεις βάζοντας από κάτω βιβλία. Αφού βρεις πόση κλίση θέλεις πήγαινε σε έναν ξυλουργό να σού κόψει παρόμοιες με αυτές που δίνει η Klipsch αλλά με την κλίση που αποφάσισες εσύ ότι θέλεις. Και στον ξυλουργό δεν θα σού κοστίσει και ο κούκος αηδόνι. Αμα είναι φίλος σου μέχρι και τζάμπα θα μπορούσε να σού τις φτιάξει. Δεν του κοστίζουν τίποτα....

Πάντως σε έναν σχετικά μικρό χώρο πιθανό να θέλουν και λίγο παραπάμω σήκωμα πέραν της κλήσης που δίνουν οι βάσεις του... Εγώ σίγουρα θα το δοκίμαζα και σε βάσεις και μάλιστα με το tweeter στο ύψος του αυτιού...

PLACEMENT
Your Klipsch Heritage loudspeakers will perform well in a
variety of locations but best results will be achieved using the
following general guidelines:
• All: Place on a common wall 6 to 15 feet apart.
• La Scala, Cornwall, Heresy: Position them equidistant from
the wall behind the speakers.
Heresy: Equidistant height above the floor with the high
frequency drivers at seated ear height if wall or cabinet
mounted
.
• All: Angle speakers toward the listener and even with or
forward of any adjacent obstructions.
• La Scala, Cornwall, Heresy: Placing them near a corner or
wall provides the greatest amount of bass while moving the
speakers away from room boundaries reduces bass energy.
• All: Asymmetrical placement of a pair of speakers from
adjacent side walls can smooth room-induced bass
unevenness.
• Experiment with the above guidelines to suit your taste and
to compensate for your room's acoustic characteristics

τωρα γιατι το λεει floorstaning δεν ξερω............εχετε δικιο
θελει βασεις το δαπεδου.!

http://www.klipsch.com/media/products/owners-manuals/Heritage%202005%20OM%20(All%20Languages}%20Revised%20Final%20071008.pdf

Last edited:
Απάντηση: Re: BAΣΕΙΣ ΓΙΑ HERESY III

Ετσι είναι διότι οι κόρνες έχουν πολύ κατευθυνόμενο ήχο. Συνεπώς αν τοποθετηθούν στο πάτωμα (επειδή δεν έχουν μεγάλο ύψος, δεν είναι στήλες) πρέπει να έχουν κλίση προς τα επάνω έτσι ώστε το tweeter να "κοιτάζει" στα αυτιά του ακροατή.

Αν μπούνε σε βάσεις πρέπει τα tweeters να έρθουν στο ύψος των αυτιών, και πάντα με κλίση προς τα μέσα προς τον ακροατή.

Πάντως πιστεύω οτι όταν σηκωθούν απο το πάτωμα θα χάσουν ένα μέρος απο το πολύ εντυπωσιακό, ομολογουμένως, αλλά ίσως υπερβολικό "γέμισμα" (τον μεγάλο ήχο σε σχέση με τον όγκο του ηχείου) που έχουν στα χαμηλά ακουμπισμένα στο πάτωμα με τις "βάσεις" τους, που ίσως συντελεί και σε αυτό το τόσο μεγάλο και ωραίο, άπλωμα που έχουν τα εν λόιγω ηχεία...
Πάντα σε σχέση με τον χώρο και την τοποθέτηση τους σ' αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση πες μας τις δικές σου παρατηρήσεις όταν τα στήσεις...
ΚΑΛΟΑΚΟΥΣΤΑ-bye-

PLACEMENT
Your Klipsch Heritage loudspeakers will perform well in a
variety of locations but best results will be achieved using the
following general guidelines:
• All: Place on a common wall 6 to 15 feet apart.
• La Scala, Cornwall, Heresy: Position them equidistant from
the wall behind the speakers.
Heresy: Equidistant height above the floor with the high
frequency drivers at seated ear height if wall or cabinet
mounted
.
• All: Angle speakers toward the listener and even with or
forward of any adjacent obstructions.
• La Scala, Cornwall, Heresy: Placing them near a corner or
wall provides the greatest amount of bass while moving the
speakers away from room boundaries reduces bass energy.
• All: Asymmetrical placement of a pair of speakers from
adjacent side walls can smooth room-induced bass
unevenness.
• Experiment with the above guidelines to suit your taste and
to compensate for your room's acoustic characteristics

http://www.klipsch.com/media/products/owners-manuals/Heritage%202005%20OM%20(All%20Languages}%20Revised%20Final%20071008.pdf

Αφου λεει 2 εως 5 μετρα μακρια απο τους τοιχους, το δωματιο πρπει να ειναι ελαφρως τεραστιο....

Μεταξύ τους(τα ηχεία)εννοεί.

Ολη αυτή η σειρά ηχείων,είναι για τοποθέτηση κοντά σε τοίχους.Το κορυφαίο έμπαινε μέσα στις γωνίες(είχε το ανάλογο σχήμα η καμπίνα του).

Last edited:
Μπορώ να βοηθήσω τον φίλο μας. Έχω τις δύο ξύλινες "βάσεις" από τα δικά μου Heresy, τις οποίες τις ξεβίδωσα από τα ηχεία.

Επίσης έχω στην κατοχή μου δύο μεταλικές βάσεις με κλίση προς τα πάνω, ιδανικές για να έρχεται στο ύψος των αυτιών ο ήχος από την κόρνα των υψηλών. Παραθέτω φωτό. Μπορώ να τις δώσω κι αυτές σε όποιον τις χρειάζεται.

Όποιος ενδιαφέρεται να τις αποκτήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ.

Attachments

• P1000941s.jpg
    P1000941s.jpg
    66.6 KB · Views: 43
  • P1000943s.jpg
    P1000943s.jpg
    126.8 KB · Views: 38
  • P1000944s.jpg
    P1000944s.jpg
    151.5 KB · Views: 35