Βασεις για τα sirene(front)

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
που να κοιταξω για οικονομικες βασεις (μεχρι 50-55 ευρω το ζευγαρι) για τα sirene?
μου ειπαν στη στοα φεξη στα 2 "γνωστα" καταστηματα και ξεκιναω τωρα...καπου αλλου ή καποια προταση βασης μεσα στο οικονομικο κριτηριο?

Εχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και θα τις βρείς εύκολα,σχεδόν παντου και στον Ρίτσο.Εχει μοντέλα γύρω στο ποσό που θές(ωστόσο μην υποτιμάς τις καλές βάσεις,δεν είναι "πεταμένα" λεφτά...)..

http://www.atacama-audio.co.uk/speakerstands.htm

Που ειναι ο Ριτσος,οεο?
ελεγα κατι οικονομικο για την εισαγωγη μου στο hi-fi κ στην πορεια βλεπυμε...(τις "στελνω" κ στα surround αν αγοραστει αργοτερα κατι καλυτερο για μπροστα)..

οχι βρε ειναι κατω απ την ομονοια στον πεζοδρομο της πλατειας του θεατρου ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41

μην λυπηθεις τα λεφτα για βασεις, σου μιλαω ως παθων

Last edited:
αφου πηγα στα δυο γνωστα καταστηματα....ρωταω για τον ριτσο...ανθρωπος δεν ηξερε...βρισκεται ενας κ μου λεει βεβαιως...ειναι απενατι δεξια...ωραια λεω....παω....κ ηταν ριζος...με ρολογια!!!!:music-smiley-005::ADFADF1:

πηγα κ ρωτησα για αυτη .http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=4087

Την ειδα σε σπιτι συμφορουμιτη κ ταιριαζαν γαντι με τα sirene....(μπορεις να τις γεμισεις με μολυβι-αμμο κ.τ.λ)...
Τι κερδιζω πηγαινοντας σε ακριβοτερη βαση σε συνδυασμο με τα συγκεκριμενα παντα ηχεια κ οχι γενικοτερα....
"αλλαζει" ο ηχος,στιβαροτητα,αισθητικη...?

Τωρα θα παω να δω κ στου Ριτσου....

συμβουλη μου, ξεχασε τις tele, με κατι σαν και αυτες εμπλεξα και εγω. Το δικο μου κομματι ειχε και σκευρομενη βαση... Το ηχειο σου καλως η κακως θελει καλη βαση για να παιξει σωστα και να ακουσεις αυτα που πληρωσες. Θα σου ελεγα να κανεις και ενα τηλ στην audio spectrum να σε συμβουλεψουν. Μπορει να εχουν και δικες τους. Μακραν οι καλυτερες που εχω δει ειναι οι pardington http://www.partingtonandco.co.uk/

Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις και diy

Καλα που το πες για της tele...αν παρω τελικα αυτες θα τις ανοιξω να τις "ελεγξω" για τυχων αστοχιες κ.τ.λ
πηγα κ ειδα στον Ριτσo την nexus 5i(στα 125ευρω) της atacama....
εκεινο που δεν γνωριζα ειναι οτι συμφωνα με τον πωλητη ειναι καλυτερα το ηχειo να μην παταει ολο πανω στην βαση..οι διαστασεις της βασης δηλ. να ειναι μικροτερες απο τη βαση του ηχειου..(το ηχειο να προεξεχει δηλ.)
ισχυει κατι τετοιο?
της nexus 5i ειναι 18εκ.επι 14,5εκ. κ το ηχειο ειναι 30x21...
επειδη σκεφτομαι κ βασεις για τα surround....το ιδανικο ειναι να ειναι τοποθετημενα πανω απο το σημειο ακροασης-θεασης?πιο ψηλα δηλ. απο τα front?
και πόσο?

Last edited:
αυτο που λες για το μεγεθος δεν το γνωριζω, αλλα οι περισσοτερες βασεις για ηχεια αυτου του μεγεθους ειναι μικροτερες απο αυτα ουτος η αλλως. Για να στο ειπε ο συγκεκριμενος πωλητης κατι θα ξερει, ο ανθρωπος ειναι απ τους ποιο εξυπηρετικους στο χωρο.
Η nexus ειναι καλες, μην το σκεφτεσαι καν για τις tele, trust me....Για surround φιλε μου δεν γνωριζω γιατι ειμαι δικαναλος.

Με τίποτα δεν πρέπει να περισεύει η βάση κάτω απο το ηχείο... απο κει και πέρα νομίζω οτι όσο πιο μεγάλη επιφάνεια του ηχείου καλύπτει τόσο το καλύτερο..

Με τίποτα δεν πρέπει να περισεύει η βάση κάτω απο το ηχείο... απο κει και πέρα νομίζω οτι όσο πιο μεγάλη επιφάνεια του ηχείου καλύπτει τόσο το καλύτερο..

επειδη μπερδευτηκα..:BDGBGDB55:
θεωρεις οτι το "ιδανικο" ειναι η βαση να εχει ακριβως το μεγεθος του ηχειου??