Βάση για πικάπ

XristosP.

Established Member
12 October 2012
147
XΑΛΚΙΔΑ
Ειμαι από τα πιο νεα μελη του club.Απο προχθες που γραφτηκα-μετα την εκθεση- εχω τρελαθει να διαβαζω διαφορα θεματα και αποψεις! Και ειμαι ενθουσιασμενος από τον κοσμο του club. Για να μη σας κουραζω πηγαινω κατ ευθειαν στο θεμα. Συζητωντας με έναν κυριο –που εδειχνε πιο σχετικος από μενα- κατεληξα στα εξης; Θα βελτιωθει η αποδοση του πικ απ μου (ένα marantz T T – 15S1, που ουσιαστικα είναι της Clearaudio, με κεφαλη τη Virtuoso της ιδιας) αν το βαλω πανω σε μια επιφανεια από πλεξιγκλας παχους 2 cm, η οποια θα παταει πανω σε 3 ακιδες ρυθμιζομενες , για να είναι απολυτως οριζοντιωμενο .Ρωτω λοιπον, και παρακαλω πολύ οποιον μπορει ας βοηθησει, γιατι ειμαι και σε ηλικια εμφραγματος. Αξιζει να το δοκιμασω?? Το κοστος θα φτασει (πλεξιγκλας 55 ευρω, ακιδες άλλο τοσο) στα 100 ευρω. Ή αν αντι για πλεξιγκλας χρησιμοποιησω γρανιτη 3cm παχους – μου περισεψε από τον παγκο της κουζινας- θα εχω τα ιδια αποτελεσματα ??καλιτερα- χειροτερα ?? Ενοειται ότι το γρανιτη θα τον στηριξω σε 3 ακιδες παλι.
Αρχιζω με τα ευκολα προβληματα μου, γιατι τα δυσκολοτερα επονται !!!
ΥΓ. Αυτό που μ αρεσε περισσοτερο στη φετινή εκθεση ηταν η ανακαλυψη του club.
Ευχαριστω εκ των προτερων

• Like
Reactions: ELECTRO180
Re: Before and... after!

....ΥΓ. Αυτό που μ αρεσε περισσοτερο στη φετινή εκθεση ηταν η ανακαλυψη του club. ...

:a0210::a0210::a0210:

Οσο για το ερώτημά σου φίλε Χρήστο καλύτερα ανοιξε ενα νέο θεμα στην αντιστοιχη κατηγορία γιατι εδώ και θα χαθεί και :offtopic: είναι!!

Καλώς ήλθες!!!!!!!!

Καλωσήρθες Χρήστο!

Το ερώτημα σου μεταφέρθηκε σε νέο νήμα..

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τα υλικά που θα είχα διαθέσιμα.

Ισως αισθητικά να ταιριάζει καλύτερα το plexiglas
με το marantz ΤΤ-15S1, αλλά θα προτιμούσα την αδράνεια του γρανίτη..

Εκτός αυτού, οτι αφού πας ψαχτά δεν είναι ανάγκη να εμπλακείς σε έξοδα
με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Ξεκίνα με ότι έχεις.

Kαλησπέρα και καλωσήλθες.

Επειδή τυχαίνει να έχω το εξαιρετικό σου πικάπ θα σου σύστηνα να το τοποθετήσεις επάνω σε γρανίτη ο οποίος πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται επάνω σε κάποιου τύπου αντικραδασμικά πόδια που εγώ θα πρότεινα είται σομποθράνης είται βιομηχανικό ελαστικό που χρησιμοποιώ και εγώ (απο μοτέρ κλιματιστικού συγκεκριμένα). Ακόμη θα μπορούσες να τον τοποθετήσεις επάνω σε vibrapods που είναι και πολύ οικονομικά ή μπρούτζινους η αλουμινένιούς κώνους με τον κίνδυνο όμως το αποτέλεσμα να τείνει προς το κλινικό (όσον αφορά τα μέταλλικά πόδια).

Εναλλακτικά μπορείς να το βάλεις σε μία βάση τοίχου με ράφι απο κόντρα πλακέ που για εμένα είναι και η ιδανική λύση (σε ένα τέτοιο κάθεται το δικό μου) αρκεί να το επιτρέπει η χωροταξική διάταξη του δωματίου.

Άν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για ράφι τοίχου πές μου να βγάλω φωτό και να σου δώσω πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του δικού μου η οποία είναι πανέυκολη, καλαίσθητη και το κυριότερο οικονομικότατη (γύρω στα 25-30 ευρώ).

Last edited:
Κατ αρχας να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση σας.
Θα ακολουθησω τη συμβουλη σας και θα βαλλω το γρανιτη. Αμα σας πω τωρα οτι δεν ξερω πως ειναι τα <<vibrapods>> και απο που θα τα προμηθευτω , μη γελασετε !
Για μεγαλυτερη κατανοηση των προβληματων μου - τα οποια θα τα εκθεσω σταδιακα για να μη σας τρομαξω- σας δειχνω το << δωματιο μουσικης>> το οποιο ειναι στη φαση της δημιουργιας και λογω τροικας, αγνωστο ποτε θα ολοκληρωθει.Παντως προκαταβολικα επισημαινω οτι οι διαστασεις του ειναι μηκος 6,70m ,πλατος 6,10 m και υψος 2,70m.Σχεδον τετραγωνο !! Αλλα γι αυτο το προβλημα θα ζητησω βοηθεια σε δευτερο χρονο.Μην κανω και καταχρηση της καλοσυνης σας.
W01FI.jpg
[/URL][/IMG],

Last edited:
Αυτά είνα τα Vibrapods http://www.planetav.gr/en/view_prod...71dd7&secref=cc26476b7d83619559941eee3602ea2e

Πάντως βλέπω τοίχο βαρβάτο απο πίσω και στην θέση σου θα βίδωνα μια βάση τοίχου είται έτοιμη όπως αυτή (γύρω στα διακόσα ευρά) http://www.project-audio.com/main.php?prod=wallmountit1&cat=accessories&lang=en είται ιδιοκατασκευής (πολύ φτηνότερα) ως ιδανική και πολύ ποιοτικότερη λύση, ναι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και στον ήχο.

ΑΑ και μία ακόμα συμβουλή.
Ξεφορτώσου την τσόχα και είται παίξε σε γυμνό ακρυλικό είτε αντικατέστησέ την με αυτό. http://www.clearaudio.de/_en/zi_Vinyl Harmo-nicer.php /Oτι και να κάνεις η διαφορά θα είναι τεράστια.

Αν ενδιαφέρεσαι να έχεις υπόψιν σου μια δύο αναβαθμισούλες που θα μετατρέψουν το πικάπ σου σε ένα Ηι End Θηριάκι μου λές. Και όπως είναι πάντως είναι εξαιρετικό κομμάτι που αξίζει και με το παραπάνω τα χρήμματα του.

καλυτερη στηριξη απο τον τοιχο δεν υπαρχει κατα την αποψη μου .Ειναι η φθηνοτερη λυση και εχει εξαιρετικα αποτελεσματα.

Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Ξανα ευχαριστω.Μια διευκρινηση.Τα ηχεια απεχουν απο τον πισω τοιχο 80cm (το πισω μερος τους) και 1,50m περιπου απο τον πλαινο.Στην ιδια ευθεια ειναι και το συγκροτημα των συσκευων. Ωραια η στηριξη στον τοιχο αλλα εμενα δε μου κανει, σε σχεση με τα μελοντικα μου σχεδια για το χωρο. Αρα ξαναγυριζουμε στο γρανιτη. Θα αλλαξω την τσοχα με αυτο που μου εστειλες .Απο που το αγοραζω και ποσο κανει ?? Επισης ειμαι ολος αυτια για τις <<αναβαθμισουλες>> που μου λες.
Ειλικρινα αισθανομαι βαθυτατα υποχρεωμενος προς ολους !!

Εγω εκανα το εξης: 1.5 εκατοστο fiber glass 1 εκατοστο φελλο και ξανα εναμιση εκατοστο fiber glass. Γενικα με τον φελλο "κοβει" λιγο το "κλινικο" αποτελεσμα των σκληρων υλικων (απο κατω εχω corian). Χρησιμοποιησα μαυρο ακρυλικο.

Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Την τιμη τη βρηκα. 50 ευρω λεει το site. Ο ΟΡΦΕΑΣ το εχει??

Ναι χρηστο ο Ορφέας το έχει.

Λοιπόν. Κατ'αρχάς Μήν αισθάνεσαι υποχρεωμένος για τίποτε. Όλοι την ίδια καψούρα έχουμε εδω μέσα και κοιτάμε να τη μοιραζόμαστε μαζί με τις εμπειρίες μας οπότε κατα κάποιον τρόπο χάρη κάνουμε ο ένας στον άλλο.

Δεύτερον πρίν αγοράσεις το Vinyl Harmonicer κάνε μια δοκιμή με γυμνό ακρυλικό για να πάρεις μια ιδέα. Εγώ έτσι το δουλεύω αλλα μόνο γιατι το χρησιμοποιώ σε δέυτερο σύστημα και τσιγουνεύομαι να τα σκάσω ειδαλιώς αξίζει πολύ τον κόπο. Σημείωση SOS μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις το vta του βραχίονα κάθε φορά, πρέπει να είναι παράλληλος με το πλατώ και μπορείς να το κάνεις εύκολα με έναν κομένο χάρακα.

Τώρα ώς προς τον γρανίτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα κάποια στιγμή με άλο μέλος κάτοχο Clearaudio έμαθα οτι σε ερώτηση ανάλογη με την δική σου που τους είχε στείλει με email η απάντηση ήταν να το τοποθετήσει επάνω σε γρανίτη.

Έτσι διασταυρώθηκαν και οι δικές μου διαπιστώσεις αφού όταν έβαλα το δικό μoυ Clearaudio επάνω σε μασίφ ξύλο το αποτέλεσμα ήταν ...μπλιάχ..

Εδώ να κάνω μια παρένθεση. Τα Clearaudio όπως ουσιαστικά είναι και το δικό σου σαν πικάπ μάζας και μάλιστα όχι υπερβαρέων βαρών επηρρεάζονται πολύ απο το πού θα τοποθετηθούν. Αφτό φυσικά και δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε σπάνιο αφού και άλλες εξαιρτικές εταιρίες πλατώ όπως πχ η REGA παροτρύνουν και επίσημα τους ιδιοκτήτες των πικάπ τους να τα τοποθετήσουν επάνω σε κάτι στιβαρό. Αυτός πιστεύω οτι είναι και ο λόγος -συν κάποια μικρή προκατάληψη- που έχει βγάλει την κακή φήμη του ψυχρού ήχου σε μια απο τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής πικάπ. Τέλος παρένθεσης

Λοιπόν άρα ο γρανίτης αφου βάση τοίχου δέν παίζει είναι "γκαραντί" Τώρα το όλο θέμα με τα ποδαράκια είναι βγαλμένο απο την δική μου πείρα και πιστεύω οτι με τα ελαστικά ακουγεται καλύτερα, πιό μαλακά χώρίς όμως να φουσκώνει και να χάνει σε δέσιμο και ταχύτητα ο ήχος. Φυσικά μπορείς να πειραματιστείς και μόνος σου όσο και με ότι υλικά θές απλά εγώ έχω καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα έχοντας το ίδιο πρόβλημα με εσένα, την μή ύπαρξη καλού και στιβαρού ράκ.
Αν υπήρχε ράκ τίποτα απο όλα αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο αλλα για διάφορους λόγους όπως και εσύ αναγκάστηκα προς τα παρόν αλλα και μεσοπρόθεσμα να συμβιβαστώ με τις λύσεις που αφορούν την απορία σου.

Πάντως το Clearaudio Performance του καλού μου συστήματος επάνω στον γρανίτη με τα λαστιχένια ποδαράκια παρόλο που είναι σε τυπικό έπιπλο Ιkea και κοντά στα θηρία μου B&W 803S κυριολεκτικά δεν χαμπαριάζει τίποτα ενώ ακούγεται όπως και αν κάθονταν στο ρακ της Audiomagic που το πρωτοάκουσα και ήταν όνειρο (απλά εκεί δεν χρειαζόταν ο γρανίτης).

Αυτά με την βάση.

Τώρα σχετικά με τις αναβαθμίσεις.

Σημείωσε οτι αυτές θα σε ελαφρύνουν στην τσέπη γύρω στο χιλιάρικο σε δύο βήματα αν αποφασίσεις ποτέ να τις κάνεις αλλα θα ανεβάσουν το πκάπ σου σε άλλη κατηγορία και ουσιαστικά δεν θα ιδρώνει το αυτάκι σου ιδιαίτερα ότι και να ακούς πιά απο ακριβότερα.

Πρώτον και κυριότερον με κόστος γύρω στο πεντακοσάρκο μπορείς να προμηθευτείς ένα εξωτερικό τροφοδοτικό ακριβείας είτε της pro-ject http://www.dougbradyhifi.com/p-2200-project-speed-box-se-ii-electronic-speed-change-black.aspx είτε της Clearaudio http://www.clearaudio.de/_en/pg_Smart Synchro.php . Οι διαφορές θα είναι κάτι παραπάνω απο ακουστές αλλα καλύτερα πρίν να προβείς σε αγορά να δανειστείς ένα απο τον Orpheus που εισάγει και τα δύο για να διαπιστώσεις απο μόνος σου.

Δεύτερον αν γίνεται που μάλλον θα γίνεται (πρέπει για αυτό όμως να επικοινωνήσεις με τον Orpheus Audio) πρέπει να αντικαταστήσεις το πηγάδι του με το μαγνητικό cmb της εταιρίας το οποίο αν και ακριβό γύρω στα 650 ευρώ θα ανεβάσει το πικάπ σου σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την διαφάνεια και την έκταση των άκρων αφου ο όποιος λίγος θόρυβος παράγεται τώρα απο το πηγάδι απλά θα εξαφανιστεί ενώ η ταχύτητα θα σταθεροποιηθεί κιάλλο και η ποιότητα περιστροφής του πλατώ θα φτάσει σε επίπεδα αφάνταστα για αυτήν την κατηγορία τιμής μεχρί πρίν λίγα χρόνια.

Ο συνδυασμός των δύο πραγματικά θα απογείωνε το πικάπ σου που κακά τα ψέμματα δεν έχει και όπως είναι κάποιο πρόβλημα και είναι πραγματικά μεγάλο αστέρι.
Επειδή έχω και τις δύο βερσιόν φυσικά και υπάρχει διαφορά και μεγάλη αλλα το κατα πόσο την έχεις ανάγκη έξαρτάται αποκλειστικά απο το δικό σου χαιφιντελιστικό "βίτσιο" και φυσικά την τσέπη σου.

Αυτά προς το παρόν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Ο Κωστας Χατζης καποτε τραγουδουσε: <<τα προβληματα χιλιαδες κι ουτε ενα τους λυμενο...>>

Θα ελεγα οτι εισαι μεσα στο μυαλο μου. Ηδη εχω διαπιστωσει οτι οι στροφες του πικαπ δεν ειναι σταθερες.Με το στροβοσκοπικο δισκο της clearaudio διαπιστωνω οτι εχει μια σταθερη ελαφρα εμπροσθοπορεια. Τα ειδα τα δυο μηχανακια που προτεινεις. Ομως επειδη αυτα ειναι και φιλτρα ρευματος και επειδη εγω εχω φιλτρο ρευματος και πολυπριζο - απο τους φιλους Τσακιρηδηδες- σκεφτομαι να αγορασω το μηχανακι που ρυθμιζει μονο τις στροφες και δεν ξεπερνα τα 100 ευρω, οπως ειδα στην εκθεση.Νομιζω ειναι μιας εκ των δυο εταιρειων που μιλαμε. Τι λες ?
Και μια και το εφερε η κουβεντα. Ο στροβοσκοπικος δισκος απο την πισω πλευρα του λεει οτι αυτη χρησιμοποιειται για το καλιμπραρισμα του led, χωρις να προσθετει τιποτε αλλο.Μπορεις να με διαφωτισεις ??
ΥΓ. Ηδη ο γρανιτης εχει κοπει και σημερα θα τον γυαλισω !! Εντος των ημερων θα αναρτησω φωτογραφια για να σας δειξω τα αποτελεσματα.Αφου βρω φυσικα και τα <<ποδαρακια του>>.
Χαιρετισμους απο Χαλκιδα ! !

To στροβοσκόπιο της Clear είναι το μόνο παιχνίδι της με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω σχετικά με την απορία σου για το καλιμπράρισμα.

Εκτός κιάν εννοείς οτι έχουν οι τσακιρίδηδες κάποιο τροφοδοτικό ακριβείας για μοτέρ πκάπ 220V με 100 ευρώ δεν νομίζω οτι είναι τόσο φτηνά αυτά που σου πρότεινα. ΤΟ πρότζεκτ έχει κάτι παραπάνω απο τετρακόσα και το Clar έχει κάτι παραπάνω απο πεντακόσια. Αυτό που ξέρω είναι οτι θα ακούσεις με την μια πολύ αναβαθμισμένο ήχο, πιό καθαρό με καλύτερο χαμηλό και timing απο εκει και πέρα πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις. Εγώ έχω το pro-ject στο performance και μου κάνει διαφορά, όχι η μέρα με την νύχτα, αλλα του δίνεί αυτούς τους έξτρα πόντους φινέτσας που το κάνουν θηριο ανήμερο αφού δεν έχει πιά τίποτα να ζηλέψιε απο πολύ ακριβότερα πκάπ. Βέβαια φοράει και πο την μάνα του το μαγνητικό πηγάδι κάτι που σημαινει οτι το τροφοδοτικό σε εσένα θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Τέλος τον Γρανίτη μήν τον ακουμπήσεις έτσι χύμα χωρίς κάποιου είδους απομονωση (ποδαράκια) γιατι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.

Χαλκίδα κατεβαίνω πού και πού, στο σπίτι του πεθερού μου κοντά στην Αρτάκη. Στείλε μου άμα θές pm να κανονισουμε να τα πούμε και απο κοντά όποτε ξαναπάω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Ο Κωστας Χατζης καποτε τραγουδουσε: <<τα προβληματα χιλιαδες κι ουτε ενα τους λυμενο...>>

Θα ελεγα οτι εισαι μεσα στο μυαλο μου. Ηδη εχω διαπιστωσει οτι οι στροφες του πικαπ δεν ειναι σταθερες.Με το στροβοσκοπικο δισκο της clearaudio διαπιστωνω οτι εχει μια σταθερη ελαφρα εμπροσθοπορεια.

Να δοκιμάσεις να αλλάξεις την θέση του μάντα στις εσοχές της τροχαλίας (νομίζω οτι έχει δύο) και πιθανόν να διορθωθεί αυτό το θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Ομως επειδη αυτα ειναι και φιλτρα ρευματος και επειδη εγω εχω φιλτρο ρευματος και πολυπριζο

Το τροφοδοτικό ακριβείας κάνει μια εντελώς διαφορέτικη δουλειά απο τα φίλτρα ρεύματος, ελέγχει τις στροφές του μοτέρ με μικροεπεξεργαστή σε συνδυασμό με κάποιου είδους "φιλτραρίσματος" στην τάση και επιτίρησης στα Hz του εναλλασόμενου κάτι σαν inverter των κλιματιστικών αλλα με άλλο σκοπό και στόχο.
Γιαυτό και αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση. Υπάρχουν κατασκευαστές όπως ο BAUER της dps που αναβαθμίζουν και με μεγάλο κόστος κατηγορία στα πιικαπ τους μόνο με την αλλαγή του τροφοδοτικού στο οποίο στηρίζουν πάνω απο τη μισή απόδωση του πικάπ τους!

Last edited:
Γιά να γίνω ο κακός της παρέας!!!!!!!!!!!! γιά μιά ακόμα φορά
απο που ποροκύπτει οτι θες βάση για το πικάπ??? απο το οτι σου το είπε κάποιος και καλά ειδικός???? και εάν ΝΑΙ ηξερε το υπόλοιπο set up στα μηχανήματά σου ή απλά σπυ πέταξεμία μπαρούφα
και δεύτερον μιάς και καλά πιστεύεις οτι θές βάση γιά το πικάπ γιατί κάνε οτι προτείνει ο καπετάνιος ??????

Απάντηση: Re: Βάση για πικάπ

Μα και οι κακοι ... εχουν λογο !! Εξ αλλου μεσα απο τη συνθεση των αντιθετων αποψεων βγαινει παντα κατι καλυτερο, με την προυποθεση οτι οι συνομιλουντες εχουν ανοιχτα μυαλα :operator: Τωρα επι της ουσιας. Δεν εμπιστευομαι και πολυ το επιπλο που εχω τα μηχανηματα και ετσι στα πλαισια της γενικης αναζητησης και ανησυχιας ,προσπαθω για κατι πιο σωστο. Και βεβαια καθως θα δεις προσανατολιστηκα στη λυση <<γρανιτης>> που προτεινε ΚΑΙ ο καπετανιος. Θα αναρτησω φωτο για κριτικη - σχολια - διορθωσεις, μολις το φτιαξω. Ειπαμε , ειμαι ανοιχτος σε ολα !!(εντος του πλαισιου των μνημονιακων δυνατοτητων βεβαιως- βεβαιως)