Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ
Την τιμη τη βρηκα. 50 ευρω λεει το site. Ο ΟΡΦΕΑΣ το εχει??
Ναι χρηστο ο Ορφέας το έχει.
Λοιπόν. Κατ'αρχάς Μήν αισθάνεσαι υποχρεωμένος για τίποτε. Όλοι την ίδια καψούρα έχουμε εδω μέσα και κοιτάμε να τη μοιραζόμαστε μαζί με τις εμπειρίες μας οπότε κατα κάποιον τρόπο χάρη κάνουμε ο ένας στον άλλο.
Δεύτερον πρίν αγοράσεις το Vinyl Harmonicer κάνε μια δοκιμή με γυμνό ακρυλικό για να πάρεις μια ιδέα. Εγώ έτσι το δουλεύω αλλα μόνο γιατι το χρησιμοποιώ σε δέυτερο σύστημα και τσιγουνεύομαι να τα σκάσω ειδαλιώς αξίζει πολύ τον κόπο.
Σημείωση SOS μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις το vta του βραχίονα κάθε φορά, πρέπει να είναι παράλληλος με το πλατώ και μπορείς να το κάνεις εύκολα με έναν κομένο χάρακα.
Τώρα ώς προς τον γρανίτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα κάποια στιγμή με άλο μέλος κάτοχο Clearaudio έμαθα οτι σε ερώτηση ανάλογη με την δική σου που τους είχε στείλει με email η απάντηση ήταν να το τοποθετήσει επάνω σε γρανίτη.
Έτσι διασταυρώθηκαν και οι δικές μου διαπιστώσεις αφού όταν έβαλα το δικό μoυ Clearaudio επάνω σε μασίφ ξύλο το αποτέλεσμα ήταν ...μπλιάχ..
Εδώ να κάνω μια παρένθεση. Τα Clearaudio όπως ουσιαστικά είναι και το δικό σου σαν πικάπ μάζας και μάλιστα όχι υπερβαρέων βαρών επηρρεάζονται πολύ απο το πού θα τοποθετηθούν. Αφτό φυσικά και δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε σπάνιο αφού και άλλες εξαιρτικές εταιρίες πλατώ όπως πχ η REGA παροτρύνουν και επίσημα τους ιδιοκτήτες των πικάπ τους να τα τοποθετήσουν επάνω σε κάτι στιβαρό. Αυτός πιστεύω οτι είναι και ο λόγος -συν κάποια μικρή προκατάληψη- που έχει βγάλει την κακή φήμη του ψυχρού ήχου σε μια απο τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής πικάπ. Τέλος παρένθεσης
Λοιπόν άρα ο γρανίτης αφου βάση τοίχου δέν παίζει είναι "γκαραντί" Τώρα το όλο θέμα με τα ποδαράκια είναι βγαλμένο απο την δική μου πείρα και πιστεύω οτι με τα ελαστικά ακουγεται καλύτερα, πιό μαλακά χώρίς όμως να φουσκώνει και να χάνει σε δέσιμο και ταχύτητα ο ήχος. Φυσικά μπορείς να πειραματιστείς και μόνος σου όσο και με ότι υλικά θές απλά εγώ έχω καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα έχοντας το ίδιο πρόβλημα με εσένα, την μή ύπαρξη καλού και στιβαρού ράκ.
Αν υπήρχε ράκ τίποτα απο όλα αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο αλλα για διάφορους λόγους όπως και εσύ αναγκάστηκα προς τα παρόν αλλα και μεσοπρόθεσμα να συμβιβαστώ με τις λύσεις που αφορούν την απορία σου.
Πάντως το Clearaudio Performance του καλού μου συστήματος επάνω στον γρανίτη με τα λαστιχένια ποδαράκια παρόλο που είναι σε τυπικό έπιπλο Ιkea και κοντά στα θηρία μου B&W 803S κυριολεκτικά δεν χαμπαριάζει τίποτα ενώ ακούγεται όπως και αν κάθονταν στο ρακ της Audiomagic που το πρωτοάκουσα και ήταν όνειρο (απλά εκεί δεν χρειαζόταν ο γρανίτης).
Αυτά με την βάση.
Τώρα σχετικά με τις αναβαθμίσεις.
Σημείωσε οτι αυτές θα σε ελαφρύνουν στην τσέπη γύρω στο χιλιάρικο σε δύο βήματα αν αποφασίσεις ποτέ να τις κάνεις αλλα θα ανεβάσουν το πκάπ σου σε άλλη κατηγορία και ουσιαστικά δεν θα ιδρώνει το αυτάκι σου ιδιαίτερα ότι και να ακούς πιά απο ακριβότερα.
Πρώτον και κυριότερον με κόστος γύρω στο πεντακοσάρκο μπορείς να προμηθευτείς ένα εξωτερικό τροφοδοτικό ακριβείας είτε της pro-ject
http://www.dougbradyhifi.com/p-2200-project-speed-box-se-ii-electronic-speed-change-black.aspx είτε της Clearaudio
http://www.clearaudio.de/_en/pg_Smart Synchro.php . Οι διαφορές θα είναι κάτι παραπάνω απο ακουστές αλλα καλύτερα πρίν να προβείς σε αγορά να δανειστείς ένα απο τον Orpheus που εισάγει και τα δύο για να διαπιστώσεις απο μόνος σου.
Δεύτερον
αν γίνεται που μάλλον θα γίνεται (πρέπει για αυτό όμως να επικοινωνήσεις με τον Orpheus Audio) πρέπει να αντικαταστήσεις το πηγάδι του με το μαγνητικό cmb της εταιρίας το οποίο αν και ακριβό γύρω στα 650 ευρώ θα ανεβάσει το πικάπ σου σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την διαφάνεια και την έκταση των άκρων αφου ο όποιος λίγος θόρυβος παράγεται τώρα απο το πηγάδι απλά θα εξαφανιστεί ενώ η ταχύτητα θα σταθεροποιηθεί κιάλλο και η ποιότητα περιστροφής του πλατώ θα φτάσει σε επίπεδα αφάνταστα για αυτήν την κατηγορία τιμής μεχρί πρίν λίγα χρόνια.
Ο συνδυασμός των δύο πραγματικά θα απογείωνε το πικάπ σου που κακά τα ψέμματα
δεν έχει και όπως είναι κάποιο πρόβλημα και είναι πραγματικά μεγάλο αστέρι.
Επειδή έχω και τις δύο βερσιόν φυσικά και υπάρχει διαφορά και μεγάλη αλλα το κατα πόσο την έχεις ανάγκη έξαρτάται αποκλειστικά απο το δικό σου χαιφιντελιστικό "βίτσιο" και φυσικά την τσέπη σου.
Αυτά προς το παρόν.