Βαση τοιχου Plasma, Brateck/Vogels?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Σχεδιαζω αγορα plasma 42" για το υπνοδωματιο, και θα χρειαστω μια βαση τοιχου. Με ενδιαφερει να μπορει να βγει λιγο προς τα εξω και να στριψει ~30-45 μοιρες επειδη το κρεβατι ειανι στην ακρη του δωματιου, οποτε θελω να την βαλω στον απεναντι τοιχο και να μπορω αν θελω να την τραβηξω λιγο προς τα εξω και να τη στριψω (οποτε πλεον θα ειναι σαν να εχει τοποθετηθει ακριβως πανω στη γωνια του δωματικου) ωστε να μπορουν να δουν και αλλα ατομα μεσα στο δωματιο.

Ψαχνοντας λιγακι εντοπισα 2 που μου κανουν με αρκετες διαφορες ομως τοσο στην τιμη οσο στην ποιοτητα, αλλα και στη λειτουργικοτητα...

Σε Vogels λοιπον, που ειναι γνωστη εταιρεια, βρηκα τις 8325 και 8345. Και οι 2 κανουν τη δουλεια που θελω κατα 80-90%. Η 8345 την κανει πιο καλα (μπορει να βγει πιο εξω) αλλα ειναι πανακριβη, 200 ευρω που δε τα διαθετω με την καμια.

Μενει η 8325 λοιπον η οποια με καλυπτει σε καποιο βαθμο και ειναι στα ~120 ευρω. Πιο πολλα απ'οσα θα ηθελα να δωσω, αλλα αν ειναι να κανω τη δουλεια μου σωστα, ειναι ανεκτο ποσο.

Στη συνεχεια ψαχνοντας σε λιγοτερο γνωστες μαρκες και οικονομικοτερες, επεσα πανω σε αυτα τα 2 μοντελα της Brateck :

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=8117

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=8582

Λοιπον, και τα 2 μοντελα κανουν τη δουλεια που θελω και παραπανω πολυ καλυτερα απο την Vogels. Βγαινουν αρκετα περισσοτερο προς τα εξω και μαλλιστα χωρις να ειναι απαραιτητο να στριψει η τηλεοραση (σε περιπτωση που θελω απλα να τη φερω πιο κοντα μου τηλεσκοπικα). Επισης εχουν και ρυθμιση της κλισης στο καθετο επιπεδο που δεν εχει η Vogels, αρκετα χρησιμο γιατι θα τοποθετηθει αναγκαστικα λιγο πιο ψηλα απ'οσο θα επρεπε.
Και πηγαινοντας στην τιμη, ειανι τραγικα φτηνοτερες, γυρω στο 1/3 των λεφτων της Vogels.
Προφανως σε ομορφια δεν υπαρχει συγκριση, αλλα δεν ειναι κατι που με απασχολει ιδιαιτερα αφου θα ειναι για το υπνοδωματιο η εγκατασταση και δε θα φαινονται καν οι βασεις πρακτικα πισω απο την plasma.

Οποτε τωρα τιθεται το ερωτημα, η διαφορα αυτη στην τιμη ειναι μονο θεμα ομορφιας και brand name (στην οποια περιπτωση πηρα τη brateck και εφυγα), ή ειναι και θεμα αξιοπιστιας (το προφανες που σκεφτονται ολοι, να γινει κατι και να σκασει η plasma στο πατωμα...) και λειτουργικοτητας/σχεδιασμου (μπορει να εχει ολες αυτες τις ρυθμισεις πχ η brateck αλλα να ειναι τοσο αρπα-κολα η κατασκευη της που να μη στερεονεται με τιποτα εκει που θες και να σε εκνευριζει καθημερινα)?

Ποια ειναι η αποψη σας, και το κυριοτερο, εχει κανεις αγορασει τετοια βαση ή εχετε να μου προτεινετε και καμια αλλη επιλογη σε ενδιαμεσα λεφτα?