BD-PLAYER με ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

HAL-9000

Senior Member
26 December 2007
377
Παιδες θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης:

Σαν AV ενισχυτη εχω τον DENON-3806 που ειναι μοντελο πριν απο την αποκωδικοποιηση των HD ηχητικών φορματ.

Αν πάρω ενα συγχρονο BD-Player με HDMI-1.3 ... τι θα πηγαινει στον 3806..? σαν ηχητικό φορματ..?
Θα μεταφερεται ενα απλο 5.1 σημα και οχι 7.1 HD-format ηχου..? Θα πρεπει να δηλωθει αυτό στο μενου
του BD-Player ....? αλλιως θα πρεπει να παιρνω τα 7.1 σηματα απο την αναλογικη εξοδο του BD-Player
για να τα οδηγω στις εισοδους του 3806..?

Στην περιπτωση που δεν αλλάξω το συστημα μου απο 5.1 σε 7.1 μπορω να κανω χρηση του HDMI χανοντας
βεβαια την πολυκαναλη ηχητικη μπαντα του BR..??

Παιδες θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης:

Σαν AV ενισχυτη εχω τον DENON-3806 που ειναι μοντελο πριν απο την αποκωδικοποιηση των HD ηχητικών φορματ.

Αν πάρω ενα συγχρονο BD-Player με HDMI-1.3 ... τι θα πηγαινει στον 3806..? σαν ηχητικό φορματ..?
Θα μεταφερεται ενα απλο 5.1 σημα και οχι 7.1 HD-format ηχου..? Θα πρεπει να δηλωθει αυτό στο μενου
του BD-Player ....? αλλιως θα πρεπει να παιρνω τα 7.1 σηματα απο την αναλογικη εξοδο του BD-Player
για να τα οδηγω στις εισοδους του 3806..?

Στην περιπτωση που δεν αλλάξω το συστημα μου απο 5.1 σε 7.1 μπορω να κανω χρηση του HDMI χανοντας
βεβαια την πολυκαναλη ηχητικη μπαντα του BR..??

Κάτι τέτοιο είχα ρωτήσει κι εγώ (μια και έχω κι εγώ επίσης παλαιότερο ενισχυτή) εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32905&page=7

και καλύφθηκα πλήρως. Ρίξε μια ματιά μήπως και λύσεις κάποιες απορίες.

Οτι θες μπορείς να κάνεις, και 5,1 και 7,1, και hdmi. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν μπορείς ταυτόχρονα να εχεις και 7,1-5,1 και hdmi. Εχει να κάνει με το player. Αν ταίσεις τον 3806 αναλογικά δεν νομίζω να εχεις πρόβλημα.Επίσης αν του δώσεις lpcm απο το player πάλι δεν θα εχεις πρόβλημα.Πάντως νομίζω οτι to lpcm είναι προτιμότερο.