Behind the Asterisks....

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
μήπως κάποιος απο εσάς γνωρίζει κανένα πρόγραμμα που να μπορεί να εμφανίζει
το password όταν αυτό παρουσιάζετε με αστερίσκους ?
συγκεκριμένα έχω ενα router και εχει το password του παροχου με αστερίσκους
και θέλω να αλλάξω τον router με ενα άλλο, υπαρχει βεβαια η λυση να
επικοινονισω με τον παροχο και να ζητησω αλλαγη του password αλλα θελω να το αποφύγω προς το παρών.
ενα που κατέβασα απο το ΝΕΤ δεν δουλεύει με το GUI του router o οποίος είναι
BaudTec TW263R4-A0

Eμένα πάντως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε μου έκανε τη δουλειά... (έχω ξεχάσει τον κωδικό του e-banking μου, και ενώ τον θυμάται ο browser και τον δείχνει με αστεράκια, μου ζητάει η τράπεζα μετά την είσοδο αλλαγή επειδή έχει περάσει ο καιρός και δεν τον θυμάμαι ώστε να τον αλλάξω)...

Τα passwords που είναι αποθηκευμένα στον browser, μπορούμε να τα δούμε κι από τον ίδιο τον browser, δεν χρειάζεται πρόγραμμα. Για παράδειγμα στον Firefox είναι στο: Tools->Options->Security->Saved Passwords.

Τα passwords που δεν είναι αποθηκευμένα στον browser, δεν μπορούμε να τα δούμε! Το ότι μια σελίδα παρουσιάζει "αστεράκια" αντί για passwords δεν σημαίνει ότι κρύβει το password από πίσω. Είναι απλά για το εφφέ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το password είναι αποθηκευμένο στη μνήμη του router, o router εμφανίζει τα αστεράκια, όχι ο browser, οπότε δεν μπορεί να το εμφανίσει κάποιο πρόγραμμα που ψάχνει στο PC για passwords.

Ξανθιά:- Δεν μπορώ να μπω στο Internet.
Τεχνικός:- Το password είναι σίγουρα σωστό;
Ξανθιά:- Ναι, είδα τον συνάδελφό μου που το έγραφε.
Τεχνικός:- Και ποιο είναι το password;
Ξανθιά:- Πέντε αστεράκια.

Τα passwords που είναι αποθηκευμένα στον browser, μπορούμε να τα δούμε κι από τον ίδιο τον browser, δεν χρειάζεται πρόγραμμα. Για παράδειγμα στον Firefox είναι στο: Tools->Options->Security->Saved Passwords.

Τα passwords που δεν είναι αποθηκευμένα στον browser, δεν μπορούμε να τα δούμε! Το ότι μια σελίδα παρουσιάζει "αστεράκια" αντί για passwords δεν σημαίνει ότι κρύβει το password από πίσω. Είναι απλά για το εφφέ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το password είναι αποθηκευμένο στη μνήμη του router, o router εμφανίζει τα αστεράκια, όχι ο browser, οπότε δεν μπορεί να το εμφανίσει κάποιο πρόγραμμα που ψάχνει στο PC για passwords.

σε ευχαριστώ για την απάντηση, εγώ εχω πρόσβαση στον router και έχω και
το admin password, μπορώ με κάποιο τρόπο να δω το password που εχω στον παροχο ?

Με έσωσες!! :a0210::a0210::a0210::a0210:

Εναλλακτικά υπάρχει και το Unhide Passwords για τον Firefox.

Το χρησιμοποιώ συνέχεια και είναι καλό τόσο να βλέπεις τι πληκτρολογείς όταν στα βγάζει με αστεράκια,όσο και να βρίσκεις χαμένα αποθηκευμένα Passwords,διότι με ένα κλικ πάνω στο πεδίο στο εμφανίζει χωρίς να ανοίγεις το Options κτλ.

Για δοκίμασε και το asterisk key, είναι freeware απ' όσο θυμάμαι και πολύ καλό για τη δουλειά που θες.

Για να δεις το password του router, μάλλον θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από απλά admin rights. Συνήθως δεν είναι φτιαγμένα να εμφανίζουν το password της dial-up στο frontend. Μπορείς φυσικά να ρίξεις μια ματιά στο manual ή να googlάρεις για κανένα hack, αλλά ευκολότερο θα είναι μάλλον να πάρεις ένα τηλ. στον πάροχο αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ο δικαιούχος του λογαριασμού.

Last edited: