Βελόνα SAS για Technics SL-DL1 ?

spyhar

Established Member
27 November 2008
103
Το πρώτο μου πικάπ ήταν ένα Technics SL-DL1. Τώρα βρίσκεται στο σύστημα του αδερφού μου και μετά από πρόσφατο service συνεχίζει ακούραστο μετά από 35 χρόνια. Πρόσφατα ανακάλυψα (από το site της Jico) ότι υπάρχει βελόνα SAS για την κεφαλή που φοράει το SL-DL1. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο?

Attachments

• sldl1.jpg
    sldl1.jpg
    153.8 KB · Views: 167
Last edited:
αν μπορέσει να την φορέσει η κεφαλή αξίζει τον κόπο 1000%. Φοβερός ήχος. Την έβαλα σε μια black pearl κεφαλή και μεταμορφώθηκε τελείως ο ήχος. Η ποιο καλή αγορά που θα έχεις κάνει είναι αυτή.

αν μπορέσει να την φορέσει η κεφαλή αξίζει τον κόπο 1000%. Φοβερός ήχος. Την έβαλα σε μια black pearl κεφαλή και μεταμορφώθηκε τελείως ο ήχος. Η ποιο καλή αγορά που θα έχεις κάνει είναι αυτή.

Ευχαριστώ chek2fire για το σχόλιό σου. Η αλήθεια είναι ότι τον συνδυασμό που ανέφερες τον σκέφτομαι για το δικό μου πικάπ, αφού με την ανηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές στις κεφαλές, η αγορά μια καλής κεφαλής MC βγαίνει πλέον εκτός προϋπολογισμού. Όσον αφορά το Technics SL-DL1, μάλλον κάποια στιγμή θα του κάνω την αναβάθμιση.

Το πικάπ αυτό είναι linear οπότε πρώτον πρέπει να τηρηθεί το dynamic compliance της αρχικής κεφαλής, και δεύτερον το βάρος της, αν θες να λειτουργεί σωστά ο βραχίονας αυτός.

Δεν γνωρίζω εάν η Jico SAS έχει τα ίδια χαρακτηριστικά compliance με την αυθεντική βελόνα.

Αν έχει θα είναι αναβάθμιση του ήχου της αρχικής κεφαλής.

Αναφέρθηκες για MC, δεν ξέρω αν παίρνει διότι η κεφαλή αυτή είναι τύπου TP4, και είναι δύσκολο να βρεις MC τέτοιου τύπου είναι αρκετά σπάνιες (πχ Audio Technica 312 4TP κλπ), και κατεμέ δεν αξίζει τον κόπο σε αυτό το πικάπ.

Αναφέρθηκες επίσης ότι θα το αναβαθμίσεις, δεν ξέρω τι σκοπό έχεις να του κάνεις εγώ λέω να μην το πειράξεις καθόλου.

Το πικάπ αυτό είναι linear οπότε πρώτον πρέπει να τηρηθεί το dynamic compliance της αρχικής κεφαλής, και δεύτερον το βάρος της, αν θες να λειτουργεί σωστά ο βραχίονας αυτός.

Δεν γνωρίζω εάν η Jico SAS έχει τα ίδια χαρακτηριστικά compliance με την αυθεντική βελόνα.

Αν έχει θα είναι αναβάθμιση του ήχου της αρχικής κεφαλής.

Αναφέρθηκες για MC, δεν ξέρω αν παίρνει διότι η κεφαλή αυτή είναι τύπου TP4, και είναι δύσκολο να βρεις MC τέτοιου τύπου είναι αρκετά σπάνιες (πχ Audio Technica 312 4TP κλπ), και κατεμέ δεν αξίζει τον κόπο σε αυτό το πικάπ.

Αναφέρθηκες επίσης ότι θα το αναβαθμίσεις, δεν ξέρω τι σκοπό έχεις να του κάνεις εγώ λέω να μην το πειράξεις καθόλου.

Δυστυχώς ανακάλυψα προχθές ότι εκεί που είχε πάει την πρώτη φορά για service το πικάπ ο αδελφός μου (και δεν του το έφτιαξαν), του άλλαξαν, χωρίς να το ξέρει, την κεφαλή. Του έβαλαν μια φθηνή Technics P34 η οποία, από τα χαρακτηριστικά που βλέπω, δεν έχει σχέση με την αρχική Ρ23 του πικάπ. Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους αλλά δεν θα το αφήσω έτσι αυτό.

Η Jico δίνει συγκεκριμένη βελόνα για την κεφαλή P23 αλλά για καλό και για κακό θα τους έστελνα ένα ερώτημα. Αν βέβαια δεν ανακτηθεί η αρχική κεφαλή δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Αυτή την βελόνα δίνει η Jico για την P23 :

http://www.jico-stylus.com/product_info.php?cPath=10&products_id=625

Chris δεν είπα κάτι για MC γι' αυτό το πικάπ. Για το δικό μου το πικάπ μιλούσα. Αναβάθμιση εννοούσα απλά την αλλαγή της βελόνας, όχι τίποτα άλλο. Μάλλον τα έγραψα λίγο μπερδεμένα...

Last edited:
Η P34 είναι πανομοιότυπη με την Audio Technica AT101EP οπότε ψάχνεις και για αυτήν αν θες να την βρεις.

Η P23 έιναι πανομοιότυπη με όλα τα άλλα μοντέλα Technics P, οπότε δεν σε νοιάζει όποιο άλλο και να βρεις.

Η άποψη μου είναι να βάλεις την Jico SAS (αν βρεις την αρχική κεφαλή) και τέλος, ειδάλλως μια βελόνα AT101EP ( http://www.jico-stylus.com/advanced...ch_in_description=1&keywords=AT101EP&x=10&y=9 ) για μην ψάχνεσαι άλλο δεν αξίζει άλλο κόπο αυτό το πκάπ.

Chris σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απλά είδα ότι το εύρος της P23 ήταν 10Hz-40KHz που δεν ξέρω αν πρακτικά σημαίνει κάτι αλλά θεώρησα ότι ήταν κάτι διαφορετικό από το κλασσικό 20-20000Hz. Επίσης είχε ελλειπτική βελόνα ενώ η Ρ34 έχει σφαιρική.

Last edited: