Βελτίωση ακουστικής χώρου

anima

Established Member
15 December 2009
196
Καλημέρα στους συμφορουμίτες.

Πρόσφατα αγόρασα ένα συστηματάκι 5.1 q acoustics 2010 για χώρο 3,5μχ3,5μ ύψους 2.1μ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους βελτίωσης της ακουστικής του χώρου. Προς το παρόν το μόνο που έχω κάνει είναι να βαλω μια μοκέτα στο πάτωμα.

Σκεφτόμουν να έβαζα γύρω γύρω κουρτίνες (παχές) και όταν δεν θέλω να δω ταινίες ή να ακούσω μουσική απλά να τις μαζεύω.

Εσείς τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ πολύ Κώστα για τα σπουδαία άρθρα. Θα προχωρήσω στην αγορά βελούδινων κουρτινών. Επειδή δεν είμαι νοικοκυρά :) αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω φθηνά κουρτινόξυλα / κουρτίνες ας μου πει!

Επειδή δεν είμαι νοικοκυρά :) αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω φθηνά κουρτινόξυλα / κουρτίνες ας μου πει!

Φθηνά κουρτινόξυλα στο Praktiker. Κουρτίνες στις λαϊκές αγορές. Στους πάγκους των Ρωσοπόντιων βρίσκεις απίστευτα κομμάτια... :D

Φθηνά κουρτινόξυλα στο Praktiker. Κουρτίνες στις λαϊκές αγορές. Στους πάγκους των Ρωσοπόντιων βρίσκεις απίστευτα κομμάτια... :D

Μόλις είδα πόσο κοστίζουν οι κουρτίνες που πουλιούνται σε καταστήματα. Οι άνθρωποι είναι τρελοί :worshippy:

Θα πάω στους φίλους Ρωσοπόντιους ή σε καμιά λαική...

+1

Όσο θα μου κόστιζε η κουρτίνα για το σαλόνι, πήρα από τους ΆρΠί (Ρωσ/ους) για ΌΛΟ το σπίτι.... απλά θα πληρώσεις όνομα!!!!

:afro:

Γεια σας,
Κάπως καθυστερημένα είδα κι εγώ το θέμα σας και θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα για τις πολύ κατατοπιστικές παραπομπές στο sound-speakers.blogs.
Μου έμεινε μόνο μιά μικρή αμφιβολία, όσον αφορά τις αντανακλάσεις:
Οταν το μεγάφωνο του subwoofer "κοιτάζει" προς το πάτωμα και το πάτωμα είναι μάρμαρο, είναι καλό ή κακό? Μήπως θα έπρεπε να βάλω ένα κοματάκι μοκέτα κάτω από το sub ή είναι καλά έτσι?
Ευχαριστώ,
Τάσος

Γεια σας,
Κάπως καθυστερημένα είδα κι εγώ το θέμα σας και θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα για τις πολύ κατατοπιστικές παραπομπές στο sound-speakers.blogs.
Μου έμεινε μόνο μιά μικρή αμφιβολία, όσον αφορά τις αντανακλάσεις:
Οταν το μεγάφωνο του subwoofer "κοιτάζει" προς το πάτωμα και το πάτωμα είναι μάρμαρο, είναι καλό ή κακό? Μήπως θα έπρεπε να βάλω ένα κοματάκι μοκέτα κάτω από το sub ή είναι καλά έτσι?
Ευχαριστώ,
Τάσος

Στο πρόβλημά που θέτεις δεν υπάρχει πανάκια μονο με δοκιμές.
Εχω και εγω μάρμαρο κάτω και έβαλα μοκέτα στο sub και δεν μου άρεσε καθόλου. Εβαλα γρανίτη και μου άρεσε τόσο που έκοψα γρανίτες και έβαλα και στα εμπρός ηχεία