Βελτίωση εγκατάστασης

Ικαρος

New member
15 December 2010
4
Καλησπέρα σας
Έχω ένα σταθερό πιάτο 1.2 με ένα lnb κεντραρισμένο στον Hotbird (13) περιοχή λήψης στην Ύδρα
Από το lnb φεύγουν 4 καλώδια που ενώνονται σε 4 δέκτες που αναμεταδίδουν ελεύθερους σταθμούς σε διαφορετικές TV.
Θέλω σε μια από τις TV να ενώσω ένα δέκτη για ελεύθερους σταθμούς στον Hotbird (13) , ένα δέκτη για NOVA και ένα δέκτη για OTE TV
Μπορώ να χρησιμοποιήσω για όλα αυτά το ίδιο πιάτο βάζοντας περισσότερα lnb ;
Θα μπορούσα να σκοπεύσω και τον astra 19,2 ;
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

το βασικό ερώτημα, μπορείς να κατεβάσεις άλλα καλώδια;αν ναι τότε γίνεται εύκολα ,

το κεντρικό lnb για 13 το αλλάζεις με ένα lnb octo ,k βάζεις κ 2 lnb - ότι θέλεις- παράκεντρα στον 19 κ στον 9. παίρνεις ένα disec 2 σε 1 κ συνδέεις 13 κ 19 κ το δίνεις στον ελεύθερο δέκτη. στους συνδρομητικούς κατεβάζεις απευθείας καλώδια από τα αντίστοιχα lnb. αυτά για να παίζουν συνχρόνος όλοι οι δέκτες, αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει κ θέλεις ένα δέκτη κάθε φορά δεσ το νήμα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85647-Συνεγκατάσταση-ΟΤΕ-και-NOVA/page34

νομίζω πως μπορείς να αποφύγεις την αγορά 8πλου disecq τοποθετώντας στο καλώδιο του hotbird 13ο που φτάνει στον δέκτη έναν διακόπτη (νομίζω 0/12) λέγεται, στην είσοδο του οποίου θα φτάνει το καλώδιο από το πιάτο και επειδή έχει 2 εξόδους, θα συνδέσεις την μία στον δέκτη που έχεις και την άλλη έξοδο στον δέκτη της νόβα. με αυτόν τον τρόπο, τη μία θα στέλνεις σήμα στην νοβα την άλλη στον υπάρχον δέκτη. για να βγάλεις και άλλους 2 δορυφόρους, χρειάζεσαι disecq 4χ1 ώστε στις εισόδους του να φτάνει το σήμα απο το lnb 13, lnb 9 και lnb 19,2 (σου μένει και μια κενή). Άρα χρειάζεσαι disecq 4x1, +2 lnb, βάσεις για τα lnb, βέργα για τα lnb και είτε 8απλο lnb όπως σου γράφει ο φίλος είτε τον διακόπτη που σου γράφω εγώ.

Last edited:
για να μην μπερδέψουμε το φίλο, αν διαβάσεις λιγο καλύτερα αναφέρω lnb octo όχι disecq ,disecq θέλει 2πλο, για τον τρίτο δέκτη, στην δεύτερη περίπτωση δεν θέλει lnb ούτε καλώδια αλλά θέλει disecq 4, 3πλο διακόπτη προτεραιότητας κ διακόπτη 0-12 ,γιαυτό τον παρέπεμψα στο link.

έγραψες καλώδια, εγώ του πρότεινα κάτι για να μην κατεβάσει άλλα κατλώδια. προφανώς μπορεί να στείλει με διπλό lnb σήμα απο τον 13+19 στον δέκτη που έχει και μετά να κατεβάσει 2ο απο τις 13ο προς νοβα και από τις 9ο προς οτεtv. ας το δει ο φίλος....

Last edited by a moderator: