BENQ 1000+ ή OPTOMA HD200X ??

mkar1965

New member
5 February 2011
10
Παιδιά γειά σας.
Αν και κάποιας ηλικίας, νέος στη παρέα των φίλων της μεγάλης οθόνης και έτσι θα χρειαστώ την ευγενική σας βοήθεια στην προσπάθεια, όσο το δυνατόν, καλύτερης επιλογής προβολικού μέσου για τις απαιτήσεις μου.
Το ερώτημα μου είναι το εξής¨
Είμαι εραστής της πιο ομαλής, κατά το δυνατόν βέβαια, κίνησης σε υλικό 23,976 και μείωσης του «καταραμένου» judder και η απορία μου είναι αν η δυνατότητα ενός προβολικού μέσου να δεχθεί και να αναπαράξει native 24p θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ερωτώ γιατί μία βασική διαφορά των δύο προβολέων στο θέμα μου είναι αυτή. Ο benq w1000+ ΔΕΝ αναπαράγει 24p, ενώ ο optoma ναι. Διευκρίνιση ότι ο προβολέας θα οδηγηθεί από ένα xtreamer και όχι από pc για να έχω την δυνατότητα frame interpolation.
Οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ.

mkar1965 αναποδα τα λες.θα παιξεις απο pc για να εχεις frame interpolation..γιατι ουτε τα 2 αυτα προβολια δεν εχουν αλλα ουτε το xtreamer κανει τετοια δουλεια.μακαρι να εκανε!

ρε παιδια καλημερα.γιατι το pc διαθετει frame inerpolation?μηπος εμεινα πισω?αν ναι πως γινετε αυτο?

Re: Απάντηση: BENQ 1000+ ή OPTOMA HD200X ??

ρε παιδια καλημερα.γιατι το pc διαθετει frame inerpolation?μηπος εμεινα πισω?αν ναι πως γινετε αυτο?

δες εδώ το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63051

αλλά και αυτό το πρόγραμμμα

http://www.svp-team.com/wiki/Main_Page

κατά την ταπεινή μου γνώμη η ρώσσοι είναι το μέλλον.

θέλει και αυτό ffdshow decoder σαν external decoder στο mp hc

κίνηση νεράκι σε 48 ή 60 fps αν και προτιμώ τα 30.

Παιδιά γειά σας.
Αν και κάποιας ηλικίας, νέος στη παρέα των φίλων της μεγάλης οθόνης και έτσι θα χρειαστώ την ευγενική σας βοήθεια στην προσπάθεια, όσο το δυνατόν, καλύτερης επιλογής προβολικού μέσου για τις απαιτήσεις μου.
Το ερώτημα μου είναι το εξής¨
Είμαι εραστής της πιο ομαλής, κατά το δυνατόν βέβαια, κίνησης σε υλικό 23,976 και μείωσης του «καταραμένου» judder και η απορία μου είναι αν η δυνατότητα ενός προβολικού μέσου να δεχθεί και να αναπαράξει native 24p θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ερωτώ γιατί μία βασική διαφορά των δύο προβολέων στο θέμα μου είναι αυτή. Ο benq w1000+ ΔΕΝ αναπαράγει 24p, ενώ ο optoma ναι. Διευκρίνιση ότι ο προβολέας θα οδηγηθεί από ένα xtreamer και όχι από pc για να έχω την δυνατότητα frame interpolation.
Οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ.

Για κινηση μαλλον optoma αν και ο benq θα ειναι μια χαρα (μπορει και να ειναι ιδιοι).
Παντως ειναι παραξενο που θες καλη κινηση στα 24p την στιγμη που το xtreamer ΔΕΝ υποστηριζει 23.976 ...

εχω zoomplayer με ffdshow και ac3filter και θα προτιμουσα αν γινεται να παρω το FI μεσων αυτων.αυτα που διαβασα στην πρωτη ηλεκτρονικη διευθηνση που μου εδωσες μου ειναι δισκολο για μενα να καταφερω να τα κανω γιαυτο και κατεβασα απο την 2ρη διευθηνση το svp 3.0.2 αλλα δεν εκκινα.μουγραφει wait for ffdshow το οποιο ειναι ειδη κατεβασμενο.τι λαθη κανω?

Για κινηση μαλλον optoma αν και ο benq θα ειναι μια χαρα (μπορει και να ειναι ιδιοι).
Παντως ειναι παραξενο που θες καλη κινηση στα 24p την στιγμη που το xtreamer ΔΕΝ υποστηριζει 23.976 ...
Το xtreamer από το firmware 2.3 και μετά, αναγνωρίζει και υποστηρίζει κανονικά 23.976.:a0210:

Πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς ffdshow,makros,δαιδαλώδεις ρυθμίσεις κτλ και χωρίς να χάνεις frames ακόμα και με ένα μονοπύρηνο, αξιοπρεπές βέβαια, μηχάνημα http://mirillis.com/en/products/splashexport.html.

mkar1965 αναποδα τα λες.θα παιξεις απο pc για να εχεις frame interpolation..γιατι ουτε τα 2 αυτα προβολια δεν εχουν αλλα ουτε το xtreamer κανει τετοια δουλεια.μακαρι να εκανε!
Φίλε μου, ναι το ξέρω αυτό.
Απλώς ρωτάω εάν,χωρίς frame interpolation,η native υποστήριξη 24p ενός μέσου,είτε προβολέα είτε tv,βοηθάει καθόλου στην μείωση του judder.
Ελάτε βρε παιδιά,δεν μπορεί κανενός η τηλεόραση να μην δέχεται 24p και να παίζει με pull-down στα 60.
Η δικιά μου πάντως καθώς και φίλων noppppp:firstprize:

εχω zoomplayer με ffdshow και ac3filter και θα προτιμουσα αν γινεται να παρω το FI μεσων αυτων.αυτα που διαβασα στην πρωτη ηλεκτρονικη διευθηνση που μου εδωσες μου ειναι δισκολο για μενα να καταφερω να τα κανω γιαυτο και κατεβασα απο την 2ρη διευθηνση το svp 3.0.2 αλλα δεν εκκινα.μουγραφει wait for ffdshow το οποιο ειναι ειδη κατεβασμενο.τι λαθη κανω?
Φίλε μου και για σένα όπως και για τον προηγούμενο φίλο
http://mirillis.com/en/products/splashexport.html
Πανεύκολα με κίνηση νεράκι:a0210:
Μην μας ακούσουν βέβαια οι λάτρεις του judder (ναι,υπάρχουν και αυτοί) γιατί θα μας αφορήσουν:Banane0::Banane0::Banane0:

Απο εμπειρια που εχω σε τηλεορση με 24p το judder υπαρχει κανονικα οπως στα 50Hz πχ. Το μονο που κεριζεις στα 24 ειναι οτι δεν εχεις σπασιματα, η ροη ειναι κανονικη χωρις κολληματακι ανα δεπτερολεπτο. Προσωπικα θα προτιμουσα τα 24p. Καπου εγραφαν εδω οτι το public γλυφαδας εχει τον 1000+ να παιζει ζωντανα. (Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα). Να προσεξεις και τον HD 200X, στο 20λεπτο με ζαλισε-κουρασε το rainbow effect, εχει ομως καλη κινηση (οπως ηδη ειπωθηκε). Τον 1000+ δεν τον εχω δει.

Απο εμπειρια που εχω σε τηλεορση με 24p το judder υπαρχει κανονικα οπως στα 50Hz πχ. Το μονο που κεριζεις στα 24 ειναι οτι δεν εχεις σπασιματα, η ροη ειναι κανονικη χωρις κολληματακι ανα δεπτερολεπτο. Προσωπικα θα προτιμουσα τα 24p. Καπου εγραφαν εδω οτι το public γλυφαδας εχει τον 1000+ να παιζει ζωντανα. (Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα). Να προσεξεις και τον HD 200X, στο 20λεπτο με ζαλισε-κουρασε το rainbow effect, εχει ομως καλη κινηση (οπως ηδη ειπωθηκε). Τον 1000+ δεν τον εχω δει.
Σε ευχαριστώ φίλε dimogrec που μοιράστηκες την εμπειρία σου απο τα 24p. Οσο για το rainbow νομίζω είμαι από τους τυχερούς που δεν το βλέπουν. Αλλωστε λογικά στον οπτομα πρέπει να είναι μικρότερο γιατί ο τροχός του είναι 4Χ (3χ ο benq) και είναι και πιο σκοτεινός.

ρε παιδια ειμαι λατρης του FI και θελω να με βοηθησετε να το εχω μαζι με το ac3filter γιατι εχει πολλες ρυθμισεις στον ηχο και το χρησιμοποιω με 5.1 εξοδους στον τελικο ενισχιτη και μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα.να επαναλαβω οτι χρησιμοποιω το zoomplayer με ac3filter και ffdshow