Benq 1070: lag σε μερικα σημεια της ταινιας

torrero007

New member
16 February 2011
70
Καλημερα παιδια,

Εχω παρατηρήσει μια μικρη καθυστέρηση σε καποια frames όταν βλεπω μια ταινια 1080p. Σαν να κολλαει στιγμιαία η να πηγαινει πολυ αργα. Επιββαιώσα οτι δεν είναι της ταινίας (γυρισα πισω το σημειο που ειδα το lag και το μετα το επαιξε κανονικα και εκανε lag λιγο αργοτερα). Έχει κανεις καμι ιδεα για τι μπορει να το προκαλει;

Ο player μου ειναι MED600X3D και το καλωδιο μου ειναι 10μ v1.4.

Χωρίς να γνωρίζω τον player εκ πρώτης σκέψης μου ακούγεται για σφάλμα του player. Ισως κάποια βαριά Ματριόσκα με μεγαλο bitrate ή γενικότερα κάποιο bug του player. Ψαξου λίγο και σε κάποια νήματα του συγκεκριμένου player για να δεις αν οι κάτοχοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβληματα απο δυστροπες ματροσκες ή αρχεία γενικότερα.

απο player το ξεχνας εμενα ειναι η γνωμη μου- 1080p ταινια για το med ειναι τιποτα.Οτι βαρυ και να εχω δοκιμασει.Καλωδιο?ρυθμιση? ψαξου εκει

Ο προβολεας δεν εχει ουτε F.I, οποτε απο αποψη επεξεργασιας εικονας δεν υφισταται κατι (περαν των βασικων λειτουργιων επεξεργασιας της) και δεν υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να μπορεις να του μειωσεις ή να του επιφορτισεις καποια εξτρα επεξεργασια εικονας. Οποτε απο θεμα ρυθμισεων προβολεα δεν γινεται κατι.

Το καλωδιο hdmi απο την αλλη ή θα κλειδωνει ή οχι. Το να χανει το κλειδωμα ή να μην εχει καθολου σημα ειναι λογικο, αλλα οχι για κολλημα στα καρε.

Ολα υποδεικνυουν τον player. Δεν γνωριζω καθολου περι med και ουτε τι προβληματα μπορει να προκυπτουν απο ενα firmware ή κακογραμμενο αρχειο, ή αναπαραγωγη απο δικτυο κλπ κλπ.

Θα ελεγα ομως οτι αφου οι προβολεις γενικα δεν ευθυνονται για το συγκεκριμενο προβλημα ( ουτε droped frames δημιουργουν, ουτε κολληματα στην εικονα) για αυτο ανεφερα να ψαχτει απο το player και πισω.
Κατα καιρους ακουμε για κακογραμμενα αρχεια ή για Bugs ή για καποιες ρυθμισεις γενικοτερα στα players που λυνουν/δημιουργουν προβληματα.

Καμια προθεση να κατακρινω το συγκεκριμενο Player φυσικα, απλα τετοιου ειδους συγκεκριμενo προβλημα δεν υφιστανται στους προβολεις ή στο καλωδιο hdmi απο δικη τους υπαιτιοτητα. (προβληματα αλλης φυσης ναι, αλλα οχι το συγκεκριμενο)

(μιλω παντα για αναπαραγωγη της εικονας σε αργη/σπαστη κινηση που αναφερθηκε, και μου θυμιζει π.χ. σαν να επαιζα ενα βαρυ αρχειο απο pc που η cpu επιασε το 100% αν καταλαβα καλα τη φυση του προβληματος)

To med 800 το κανει καποιες φορες μετα απο παυση. Παταω stop και ξανα play και σταματαει. Στην τηλεοραση δεν εχω παρατηρησει να το κανει random, μονο μετα απο παυση. Στον προβολεα δεν το εχω δε, αλλα μου φαινεται πιθανον να συμβαινει. Θα ελεγα Player.

To med 800 το κανει καποιες φορες μετα απο παυση. Παταω stop και ξανα play και σταματαει. Στην τηλεοραση δεν εχω παρατηρησει να το κανει random, μονο μετα απο παυση. Στον προβολεα δεν το εχω δε, αλλα μου φαινεται πιθανον να συμβαινει. Θα ελεγα Player.
αυτο συμβαινει γιατι μπαινουν σε αδρανεια οι δισκοι-το κανει και μενα μετα απο παυση αλλα μιλαμε για παυση ε? κανενα 10λεπτο και βαλε !

warewolf73 ναι βρε το ξερω οτι δεν κατηγορεις το πλαυερ-αλλα επειδη το εχω λιωσει το συγκεκριμενο , ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει (κατα την γνωμη μου) και δεν παιζει να κανει σπασιματα πουθενα , εκτος αν α) εχει προβλημα το mkv και β) δεν το εχει ρυθμισει σωστα ο φιλος στις μικρορυθμισεις που εχει για την εικονα.

torrero007 δες στο νημα με med πως πρεπει να το εχεις

Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο. Αν μπει σε αδρανει ο δισκος θα επρεπε να αργει να ξεκινησει. Οχι να παιζει σχεδον slow motion...

εμενα η εμπειρια μου ως τωρα ειναι : παταω play (μετα απο καποια παυση μεγαλη) , ξεκιναει να παιζει , και μετα απο 4sec περιπου κανει σαν διακοπες και κολλημα και επανερχεται.Ξεχασα να πω , οτι παιζω απο ενσυρματο δικτυο.
Τεσπα , εκεινο που θελω να πω χωρις να επιμενω κιολας , ειναι αν το med κανει σε 1080p σπασιματα και κολληματα , την βαψαμε απο χερι...τι να πουνε τα htpc και τα προηγουμενης γενιας πλαυερ :p .
Προσωπικα δεν εχω δει ΤΙΠΟΤΑ και εκτος απο 55 τηλεοραση (FI απενεργοποιημενο στην δικια μου) το εχω συνδεσει και με προβολεα φιλου.Παιζει νερο , οτι και να του δωσεις.
Αυτα

αυτο συμβαινει γιατι μπαινουν σε αδρανεια οι δισκοι-το κανει και μενα μετα απο παυση αλλα μιλαμε για παυση ε? κανενα 10λεπτο και βαλε !

warewolf73 ναι βρε το ξερω οτι δεν κατηγορεις το πλαυερ-αλλα επειδη το εχω λιωσει το συγκεκριμενο , ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει (κατα την γνωμη μου) και δεν παιζει να κανει σπασιματα πουθενα , εκτος αν α) εχει προβλημα το mkv και β) δεν το εχει ρυθμισει σωστα ο φιλος στις μικρορυθμισεις που εχει για την εικονα.

torrero007 δες στο νημα με med πως πρεπει να το εχεις

Σκεφτομαι μηπως εχει να κανει με το 1080p 23.976HZ που το εχω στο ON ή το Auto Frame Rate που το εχω στο 60Hz. Λετε να παιζει κατι τετοιο;
Εκανα post το προβλημα στο στο φορουμ του MED και περιμενω. Αν εχει κανεις καποια αλλη ιδεα ας μου πει.

Εγώ παίζω με macbook pro. Σε 1080p 24hz κάνει σπασιματα, σε 1080p 60hz κινείται νερό. Θα ήταν χρήσιμο κάποιος ειδικός να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

(χωρίς να είμαι ειδικός)

Τι έξοδο δίνει η κάρτα?
Ποια είναι η κάρτα?

Τι πινεις και δεν μας δινεις. ? :tongue:

Για το MED600X3D αναφερεται.
2007217-c.jpg
Αμεσως να κατηγορησεις καρτα γραφικων (ati ως συνηθως...ελπιζες) ;)

Εγώ παίζω με macbook pro. Σε 1080p 24hz κάνει σπασιματα, σε 1080p 60hz κινείται νερό. Θα ήταν χρήσιμο κάποιος ειδικός να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Τι πινεις και δεν μας δινεις. ? :tongue:

Για το MED600X3D αναφερεται.
2007217-c.jpg
Αμεσως να κατηγορησεις καρτα γραφικων (ati ως συνηθως...ελπιζες) ;)

Better, same, worse?:D:D

Πόση ώρα σου έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα? Και τους είπα...θέλει αιρ κοντίσιον το μωροάβαταρ, μην το κάνετε!!:flipout:

Better, same, worse?:D:D

Πόση ώρα σου έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα? Και τους είπα...θέλει αιρ κοντίσιον το μωροάβαταρ, μην το κάνετε!!:flipout:

Εσυ απαντησες στον απο πανω σου (επρεπε να κανεις quote) και εγω νομιζα οτι απαντας στον topic starter.
(και δεν ειχα δει το ποστ του macbook pro που ειχε αναρτηθει)

H ΔΕΗ δεν μας το κοβει εδω εμας το ρευμα λογω...τριγυρω υπηρεσιων. :p

Στο θεμα μας, σιγουρα ειναι καποια ρυθμιση στο player εαν το κανει σε ολες τις ταινιες, ή σε καποια/καποιες κακογραμμενες ή προβληματικες ματροσκες. Παντως σιγουρα θεμα του προβολεα δεν ειναι.

Ολοι μας προσπαθουμε ειτε στα players ειτε στα htpc για τις τελειες αναπαραγωγες, αλλα συνηθως ειτε καποιο update ή κακο αρχειο/ασυμβατοτητα κλπ να δημιουργει προβληματα ορισμενες φορες.
Για το med εχω ακουσει τα καλυτερα σαν αναπαραγωγεα, αλλα τιποτε δεν ειναι τελειο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Benq 1070: lag σε μερικα σημεια της ταινιας

(χωρίς να είμαι ειδικός)

Για τι αρχεία μιλάμε?
Ποιος είναι ο player? Τι ρυθμίσεις έχει?
Τι έξοδο δίνει η κάρτα?
Ποια είναι η κάρτα?
Σε όλες τις ματρόσκες από 5 gb έως 40 gb κάνει σπασίματα όταν παίζει σε dispay 1080p 24hz και εξαφανιζονται όταν αλλάζω από 24 σε 60hz. Player είναι το mac με κάρτα γραφικών nvidia geforce 9600 m gt 256mb.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq 1070: lag σε μερικα σημεια της ταινιας

Σε όλες τις ματρόσκες από 5 gb έως 40 gb κάνει σπασίματα όταν παίζει σε dispay 1080p 24hz και εξαφανιζονται όταν αλλάζω από 24 σε 60hz. Player είναι το mac με κάρτα γραφικών nvidia geforce 9600 m gt 256mb.

Aλλαζεις στην καρτα την ρυθμιση να δινει 24hz οταν παιζεις αρχεια 23.976. ?? Αν ναι, παραξενο. Μηπως ειναι τιποτε drivers το προβλημα. ?

Μου αρέσει που απαντάτε θεωρώντας de facto ότι το Mac παίζει σωστά τα 24p... :silly:

Αυτό που περιγράφει ο manmayer, εμένα μου φαίνεται ως η default συμπεριφορά όλων των PCοειδών με τα 24p (24/23,976Hz)... -bye-

Απάντηση: Re: Benq 1070: lag σε μερικα σημεια της ταινιας

Αυτό που περιγράφει ο manmayer, εμένα μου φαίνεται ως η default συμπεριφορά όλων των PCοειδών με τα 24p (24/23,976Hz)... -bye-

Για πήγαινε να δεις αν έρχομαι!! Τίποτα...πρέπει ν' αμολήσω τα σκυλιά εδώ μέσα να σε παίρνουν στο κυνήγι όταν γράφεις τέτοια!!:aetsch::aetsch: