BenQ W5000 - ΠΟΣΕΣ ιντζες ???

Κατερίνα1

New member
11 February 2008
20
Καλαματα
Καλησπερα σε ολους παιδια... :2thumb22sup:

Ενας οικογενειακος μας φιλος θελει να παρει τον BenQ W5000 μετα απο ενθαρρυντικα σχολια που εχει διαβασει εδω στο φορουμ...

Θα ηθελα ομως να ρωτησω, ΤΙ μεγεθος πανιου θα πρεπει να αγορασει για να του γεμιζει ολη την επιφανεια ο προβολεας αυτος, στα 4 μετρα αποσταστη απο το πανι ακριβως...

Επιπλεον, ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος τοποθετησης ενος DLP προβολεα ??? Να κρεμασει πρωτα το πανι εκει που θελει να κατεβαινει, και μετα εχοντας αναμμενο τον προβολεα να δει σε ποια θεση εστιαζει η εικονα του πανω στο πανι και να τον κρεμασει εκει ??? Η καποιος αλλος απλος και κατανοητος τροπος που να μην τον πεδεψει πολύ ???

Η εγκατασταση θα γινει εδώ στην Καλαμάτα, και θα τον βοηθησουμε και εγω με τον αρραβωνιαστικο μου...
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων ... :ernaehrung004:

Καλησπέρα Κατερινάκι
1)Αν δεν κάνω λάθος στα 4 μέτρα είναι οριακά για 100 ίντσες

2)Και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βάλει τον benQ απέναντι και στο κέντρο ακριβός του πανιού!

Θελουμε μεγεθος δωματιου
για το μεγεθος οθονης, και δεν τον βλεπω παραπανω απο 110 ιντσες γενικοτερα..

Συνηθως βαζουμε πρωτα το πανι και κεντραρουμε τον προβολεα καθετα με την οθονη , προσεχοντας το offset του προβολεα...

Καλησπέρα στην πατρίδα!
Σε αυτό το link θα μπορέσεις να βρεις ακριβώς την διάσταση της οθόνης που χρειάζεσαι. Μπορείς να κρατήσεις σταθερό το μέγεθος της οθόνης και να μεταβάλλεις την απόσταση προβολέα-οθόνης ή να κρατάς σταθερή την απόσταση και να δεις ποιά είναι η minimum και η maximum διαγώνιος που μπορείς να πάρεις (ανάλογα το ζουμ). Λάβε υπόψη ότι συχνά-πυκνά αυτά τα calculators έχουν μικροαποκλίσεις από τα πραγματικά μεγέθη, οπότε καλό θα είναι να μην κινηθείς στις πλέον ακραίες τιμές από τον φόβο μην σε "πετάξει εκτός". Χονδρικά, από τα 4μ μπορείς να βάλεις οθόνη από 82 ως 98 ίντσες.
Εκτός από το ζουμ και το throw distance θα ήταν σοφό να λάβεις υπόψη σου και το offset του προβολέα, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την χρήση του vertical shift (για keystone ούτε λόγος να γίνεται!). Εγώ είχα βοηθηθεί πολύ από αυτό το μήνυμα σε γειτονικό φόρουμ.

Κατά τα λοιπά όποια βοήθεια θέλετε ευχαρίστως να τα πούμε κι από κοντά να σας την δώσω εφοσον μπορώ, μιας και ειδικά το καλοκαίρι ανεβοκατεβαίνω Καλαμάτα συχνά-πυκνά τα σ/κ.

Πριν από 2 – 3 μέρες έστησα έναν 5000 στα 4 μέτρα απ το πανί . Η απόσταση που μου κάλυψε ήταν 2 , 25 πλάτος . επομένως δεν θα πρέπει να υπερβείς τις 100’ Από ποια απόσταση θα βλέπει ο φίλος σου?

Re: Απάντηση: BenQ W5000 - ΠΟΣΕΣ ιντζες ???

Πριν από 2 – 3 μέρες έστησα έναν 5000 στα 4 μέτρα απ το πανί . Η απόσταση που μου κάλυψε ήταν 2 , 25 πλάτος . επομένως δεν θα πρέπει να υπερβείς τις 100ʼ Από ποια απόσταση θα βλέπει ο φίλος σου?
Ακριβως αυτη θα ειναι η αποσταση...
4 μετρα και πλατος πανιου 2,20 με 2,25 εκατοστα....

Αρα πιστευω θα ειμαστε ενταξει ε?:grandpa:

(θα βλεπουμε απο αποσταση 3 μετρα μεχρι και 5,5 μετρα... Αναλογα το χωρο που θα καθομαστε, γιατι το δωματιο ειναι κυκλικο και εχει καναπεδες γυρω-γυρω .... )

Re: Απάντηση: BenQ W5000 - ΠΟΣΕΣ ιντζες ???

Πλατος δωματιου?
3 μετρα απο τοιχο σε τοιχο....

Οποτε μια ηλεκτρικη οθονη Ultrascreen στα 2.20 θα εχει πλατος γυρω στα 2.50 μαζι με το κασωμα γυρω-γυρω....

Μας παιρνει οριακα και για 2,40 καθαρο πλατος (110"), αλλα ΔΕΝ θα τη γεμιζει ολη ο προβολεας απο αποσταση 4 μετρα μαλλον ....:bigcry:

Με τετοιο πλατος θα πας για λιγοτερες ιντσες διοτι οι τοιχοι τοσο κοντα θα σου κανουν πεπλο απο τις αντανακλασεις του φωτος..
Φως προβολεα-->πανι-->Τοιχος<--Πανι (παλι)

Οποτε οσο πιο μακρια απο τους τοιχους, τοσο καλυτερο contrast κλπ..

Οχι πανω απο 92 ιντσες λεω εγω...

Εκτος και αν κανει αλλη λύση με κουρτινες δεξια-αριστερα (σκουρες)

Δεν θα θελαμε λιγοτερο απο 100".... Λογω του πιο μακρινου σημειου θεασης που ειναι στα 5 μετρα....

Με τους τοιχους καπως θα βολευτει το θεμα... Μπορει να βαλουμε σκουρα επενδυση σε χρωμα γκρανα, ή να τους καλυψουμε με ματ φωτογραφιες....

Το θεμα ειναι να ΓΕΜΙΖΕΙ ο προβολεας ολο το πανι κανονικα....

Καλησπέρα στην πατρίδα!
Σε αυτό το link θα μπορέσεις να βρεις ακριβώς την διάσταση της οθόνης που χρειάζεσαι.

Βλέπω ότι το link δεν ανοίγει έτσι όπως πρέπει, προφανώς γιατί είναι pop-up. Τέλος πάντων, στην σελίδα που σου ανοίγει κάνε κλικ στο "projection calculator" για να βρεις αυτό που σου λέω.