ΒΕΡΑΝΤΑ & BARBEQUE

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Το μπαλκόνι μου προσφέρεται και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προβώ στην αγορά ενος κινητού barbeque. Το δίλημα ειναι το εξης ομως : ΚΑΡΒΟΥΝΟ ή ΥΓΡΑΕΡΙΟ ????

Καρβουνο πιο οικονομικο αλλά πιο ανθυγεινο και φοβαμαι μην εχω μαυριλες στους τοιχους

Υγραεριο πιο ακριβό αλλα λιγοτερη καπνίλα, πιο καθαρο και φανταζομαι κ πιο υγειινό.
Ακούω τις προτασεις σας ...

Υπόψη ότι μέσα στις πόλεις δεν επιτρέπεται η χρήση BBQ ούτε χαμηλά (δηλ. κοντά στο δρόμο) ούτε ψηλά (στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών).

Υπόψη ότι μέσα στις πόλεις δεν επιτρέπεται η χρήση BBQ ούτε χαμηλά (δηλ. κοντά στο δρόμο) ούτε ψηλά (στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών).
Γνωριζουμε την αιτιολόγηση της απαγορευσης ??

Aν δεν είχα ψυχολογικό πρόβλημα με τις μπουκάλες υγραερίου θα το επέλεγα με κλειστά μάτια. Υγιεινό, γευστικό, καθαρό... όμως.... τις εμπιστεύεσαι?
Τι εννοεις φιλε μου? Σε ανοιχτο χωρο οπως ειναι η βεραντα η διαροη δεν θα ειναι ανεπαισθητη ?

1) Είχαμε (ο πατέρας μου) πρατήριο φιαλών υγραερίου, περισσότερο από 30 χρόνια. Πρόχειρα υπολογίζω ότι εγκαταστήσαμε περισσότερες από 10.000 φιάλες σε εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες...) χρήστες!
Ατυχήματα 0.

Εξακολουθούμε να έχουμε στο σπίτι μας ένα σετ υγραερίου. Το χρησιμοποιούμε γύρω στο 10%, αφού δεν είναι πλέον ιδιέταιρα συμφέρον και το ηλεκτρικό έχει άλλες ευκολίες.

2) Η καύση εντός πόλεως προφανώς απαγορεύεται. Αν μαγειρεύαμε όλοι με κάρβουνα τα καυσαέρια θα μας είχαν πνίξει. Ακόμα και το τζάκι επιβαρύνει την ατμόσφαιρα!!!