Beyerdynamic MMX 101iE

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
Ειναι μερικές φορές που μια αγορά, ακόμα και αν δεν είχε γίνει με μεγάλες προσδοκίες, έρχεται και σε ξαφνιάζει ευχάριστα, τόσο που σου ανατρέπει πολλές φορές τις προτεραιότητες. Μια τέτοια αγορά αποδείχτηκαν τα μικρά ακουστικά της Beyerdaynamic, μοντέλο MMX 101iE:

http://north-america.beyerdynamic.c...-and-headsets/mobile-portable/mmx-101-ie.html

Καταρχάς να αναφέρω ότι η ευχρηστία τους είναι πολύ καλή, τοποθετούνται καλά στα αυτιά, μονώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό τον εξωτερικό θόρυβο (εχουν 3 μεγέθη από σφουγγαράκια για επιλογή), ειναι πολύ ελαφριά και δεν κουράζουν, ουτε προκαλούν κάποια ενόχληση στο αυτί μετά και από πολλές ώρες ακροάσεων.

Ηχητικά είναι υπέροχα. Ηχος που διακρίνεται από μεγάλη ευρύτητα (spacious) με πολύ καλή παρουσία του μπάσου (όπου ανάλογα το μέγεθος στο σφουγγαράκι έχεις και αντίστοιχη ένταση) και στρογγυλές υψηλές. Δεν είναι καθόλου προβολικά (κάτι που φοβόμουν) ενώ ταυτόχρονα διακρίνονται από πολύ καλή ανάλυση και γενικά όποια μουσική και να παίξουν χαρίζουν μεγάλη ικανοποίηση βάζοντας σε, όχι τόσο μέσα στη σκηνή, αλλά σε μια πιο laid back τοποθέτηση όπου όμως δεν χάνεις κάποια πληροφορία από τα μουσικά δρώμενα.

Δεν τα έχω καιρό και τα χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα με τις φορητές πηγές ή κατευθείαν από την έξοδο ακουστικών του laptop στην εργασία μου οπου και τα αφήνω όταν γυρνάω σπίτι

Ο συνδυασμός ομως, κι εδώ έρχεται η αλλαγή των προτεραιοτήτων, της καλής τοποθέτησης στο αυτί και του smooth και involving ήχου με βάζουν σε σκέψεις για τα εξής:

1. Μήπως να το χρησιμοποιώ τελικά και στο σπίτι, αντί των μεγάλων ακουστικών? δεν τα έχω συγκρίνει ακόμα..
  2. Μηπως θα έπρεπε να εντρυφήσω περισσότερο στην εταιρία Beyerdynamic και δη στα μεγάλα ακουστικά της, αν ο χαρακτήρας του ήχου που παίρνω από τα μικρά είναι εν τέλει αυτό που ψάχνω...?
Χαιρετώ

ειχα εγω το προηγουμενο μοντελο, το 100, πολυ καλα ακουστικα, τα εδωσα στην αδερφη μου τελικα, και πηρα τα Shure se215, που απο ηχο ειναι καλητερα ειδικα στο μπασο, αλλα εχουν παραξενο σηστημα εφαρμογης στο κεφαλι, και φοβαμαι οτι δεν ειναι τοσο καλα κατασκευασμενα τελικα οσο φαινονται.
Τα μεγαλα εχω ακουσει τα δτ880, δεν ξερω , δεν με ενφουσιασαν, αλλα ουτε και ο ηχος των ΑΚΓ μαρεσει , οποτε ειναι θεμα γουστου.
Αφου εχεις τα ΗΔ600, δεν σου αρεσουν τελικα?

Και εγω θα ηθελα να ξανακουσω πιο προσεκτικα καποια μοντελα της beyer,οπως επισης και της σειρας Τ που δεν εχω ακουσει καποιο.

Επισης θα μ'αρεσε να ακουσω και της audiotechnica,τα ανοιχτα μοντελα της σειρας AD,πχ τα AD900,εχω διαβασει καποιες ενδιαφερουσες περιγραφες στο διαδυκτιο.

Καλα βεβαια το τι μοντελα θα ηθελα να ακουσω δε θυμαμαι και εγω ο ιδιος!Ασχετο αλλα τελευταια μου εχουν μπει στο ματι τα sony MDR -1R,απο τις φωτογραφιες που εχω δει στο διαδυκτιο,ειδικα σε ασημι χρωμα με καφε μαξιλαρακια κ' στεκα.Πανεμορφα ακουστικα,αν και ο ηχος ειναι αναλογος! http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...ooCwBA&usg=AFQjCNGosztOOz3PxJvTbT--NocMc40MZg

Last edited:
ειχα εγω το προηγουμενο μοντελο, το 100, πολυ καλα ακουστικα, τα εδωσα στην αδερφη μου τελικα, και πηρα τα Shure se215, που απο ηχο ειναι καλητερα ειδικα στο μπασο, αλλα εχουν παραξενο σηστημα εφαρμογης στο κεφαλι, και φοβαμαι οτι δεν ειναι τοσο καλα κατασκευασμενα τελικα οσο φαινονται.
Τα μεγαλα εχω ακουσει τα δτ880, δεν ξερω , δεν με ενφουσιασαν, αλλα ουτε και ο ηχος των ΑΚΓ μαρεσει , οποτε ειναι θεμα γουστου.
Αφου εχεις τα ΗΔ600, δεν σου αρεσουν τελικα?

Αν ήταν να κρατήσω ένα ζευγάρι, αυτή τη στιγμή θα κρατούσα τα Senn, και όχι τα Κ550. Απλά την ευχαρίστηση που μου έδωσαν τα bd δεν την εχω νοιώσει από τα μεγάλα μου ακουστικά. Βέβαια, δεν τα έχω δοκιμάσει με τις πηγές του hifi και δεν μπορώ να ξέρω, άλλωστε δεν κατασκευάστηκαν για ακρόαση από ενισχυτές ακουστικων, νομίζω..

Οταν τα δοκιμάσω με το mdac/matrix θα σας πω

Last edited:
Μιλώντας με το μαγαζί που αγόρασαν τα MMX ζητώντας του να μου προτείνει ένα ζευγάρι που να έχει την ίδια χροιά ήχου, από τα μεγάλα της εταιρίας μου πρότεινε με πολυ θερμά λόγια τα Τ50. Τα έχει ακούσει κανείς;