Bias για γλόμπους

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Η ερώτηση δεν είναι θεωρητικού τύπου όμως θα ήθελα και τεκμηρίωση αν γίνεται καθότι είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι καιρό...

Έχοντας έναν Single Ended με τρίοδο και OPT, χωρίς άλλα στάδια ενίσχυσης (single stage), τι μέθοδο Bias θα διαλέγατε και γιατί;

1. Αντίσταση στην κάθοδο με bypass μεγάλο ηλεκτρολυτικό
  2. Αρνητικά στo grid και interstage
  3. Αρνητικά στο grid και πυκνωτή
  4. Διόδους στην κάθοδο
  5. άλλη μέθοδος;
Το 1 το έχω απορρίψει κυρίως γιατί θέλω να αποφύγω τον ηλεκτρολυτικό, το 2 το βρίσκω overengineer ειδικά από πλευράς κόστους αφού δεν θα υπάρχει στάδιο πριν, το 3 έχει σαν μειονέκτημα τον πυκνωτή στο σήμα (αν και αν μπει θα είναι teflon ή PIO) ενώ το 4 δεν έχει καθόλου πυκνωτή αλλά οι solid state δίοδοι δεν είναι και το πιο "αγνό" στοιχείο...

Ακούω γνώμες

Το πρωτο απορριπτετε Αρουλη μου.
Το δευτερο ειναι τα καλυτερο και το ξερεις,αλλα εχεις δικαιο για το προηγουμενο σταδιο.
Τα τριτο ειναι το καλυτερο απο τα υπολοιπα που μενουν.
Υπαρχει και η μεθοδος της μπαταριας στην καθοδο με τα δικα της αρνητικα.
Η διοδος στην καθοδο ειναι μια καλη λυση,καλυτερη απο την πρωτη αλλα ακουστικα ειναι καπως.Αλλα δεν κανουν για τις λαμπες που σκεφτασαι.οποταν το 3

Απάντηση: Re: Bias για γλόμπους

Το πρωτο απορριπτετε Αρουλη μου.
Το δευτερο ειναι τα καλυτερο και το ξερεις,αλλα εχεις δικαιο για το προηγουμενο σταδιο.
Τα τριτο ειναι το καλυτερο απο τα υπολοιπα που μενουν.
Υπαρχει και η μεθοδος της μπαταριας στην καθοδο με τα δικα της αρνητικα.
Η διοδος στην καθοδο ειναι μια καλη λυση,καλυτερη απο την πρωτη αλλα ακουστικα ειναι καπως.Αλλα δεν κανουν για τις λαμπες που σκεφτασαι.οποταν το 3

Το πρώτο το έχω απορρίψει εξαρχής Σταυρούκο, το ξέρεις :grinning-smiley-043
Το δεύτερο δεν θα το κάνω αν δεν αλλάξω/φτιάξω πηγή. Όταν γίνει αυτό το συζητάμε...
Τώρα όσον αφορά το τρίτο, δεδομένου ότι ξέρω πως η πηγή μου έχει πυκνωτές στην έξοδο (100u@25V // 100n@100V) μήπως να δώσω τα αρνητικά στο grid χωρίς πυκνωτή και να ηρεμήσω;
Και την τροφοδοσία της καθόδου την σκέφτηκα, αλλά με τα mA που θα τραβάει θα πρέπει να την κάνω "γερή"
Οι δίοδοι στην κάθοδο γιατί δεν κάνουν στην λαμπίτσα μου; Αφού ξέρεις, δεν θέλω δα και τα τεραβολτ bias...

Υπάρχει μια ακόμα τραβηγμένη απ τα μαλλιά. Με αρνητικά στο πλέγμα και χωρίς πυκνωτή!

http://www.goodsoundclub.com/PDF/Melquiades_SET.pdf

Πολύ ωραία προσέγγιση ομολογουμένως... αλλά πολύ τραβηγμένο από τα μαλλιά πρόεδρε και θα στραγγίξει η τσέπη... χαχαχα:BDGBGDB55: