βιντεοκαμερα για live συναυλιες!

mariosss

New member
28 May 2008
14
παιδια θελω να βρω μια καμερα σχετικα οικονομικη για να τραβαω live συναυλιες! να γραφει οσο καλυτερα γινετε δηλ τον ηχο και να εχει μια αξιοπρεπη εικονα! τι μου προτινετε? δεν εχω ηδεα απο καμερες!

παιδια θελω να βρω μια καμερα σχετικα οικονομικη για να τραβαω live συναυλιες! να γραφει οσο καλυτερα γινετε δηλ τον ηχο και να εχει μια αξιοπρεπη εικονα! τι μου προτινετε? δεν εχω ηδεα απο καμερες!

Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις; Είναι σημαντικό αυτό.

Επίσης θα πρέπει να προσέξεις όχι μόνο την πόιότητα του ήχου αλλά και του μικροφώνου. Ίσως χρειαστείς κι εξωτερικό πρόσθετο. Ο Photis κι ο Kosh πρέπει να ξέρουν καλύτερα.

...να είχε και καλό ήχο

αν και εκει που καθομουν ηταν τρομερά δυνατα! (με LX3 compact)

πάντως θέλει προσοχή και καλό AGC αλλιώς δεν την γλυτώνεις την παραμόρφωση

http://www.youtube.com/watch?v=-VZEEsG67y8

Last edited:
βασικα κατι οικονομικο 150-200 ! αν περνει και εξωτερικο μικροφονο ακομα καλυτερα! δεν ξερω και πολλα απο αυτα!

Στα χρήματα που αναφέρεις δεν μπορείς να βρεις κάμερα με πόρτα για εξωτερικό μικρόφωνο. Οι λύσεις που έχεις είναι αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Δηλ. κατ' εμέ η PANASONIC SD7 επειδή είναι μικρή, άρα κουβαλιέται εύκολα και περνά κι από τον έλεγχο, αλλά έχει δύσχρηστο ζουμ και η CANON FS100 η οποία είναι πιο ακριβή, αλλά έχει μεγάλο ζουμ, επομένως μπορείς να είσαι σε κερκίδα και να τραβάς από εκεί με το μεγάλο ζουμ, αλλά η κάμερα θα πρέπει να είναι κάπου σταθεροποιημένη, όχι στο χέρι.

Εναλλακτική λύση είναι μια φωτογραφική μηχανή με αξιοπρεπές βίντεο, αλλά συνήθως το μικρόφωνο (δηλ. ο ήχος) είναι εντελώς βασικό, άρα ο ήχος πάσχει.

Αν σκοπεύεις να παίρνεις άδεια για τις συναυλίες που θα τραβάς, προσπάθησε να πάρεις μια καλή κάμερα που να διαθέτει είσοδο ήχου line. Σε αυτή την περίπτωση -και με δεδομένο το ότι θα έχεις έρθει σε επαφή με τους διοργανωτές- θα μπορέσεις να πάρεις ένα feed κατ' ευθείαν από την κονσόλα ήχου. Αυτός είναι και ο καλύτερος ήχος που θα μπορούσες να πάρεις σε μια συναυλία.

Το να τοποθετήσεις ένα εξωτερικό μικρόφωνο δεν βλέπω πως θα κάνει την διαφορά, από το να χρησιμοποιήσεις το ενσωματομένο. Πάλι από τον ήχο των μεγαφώνων θα πάρεις τον ήχο σου, πάλι θα θέλεις να ρυθμίσεις το gain, και το κυριότερο, θα έχεις και έναν επιπλέον μπελά: την τοποθέτηση του μικροφώνου. Που πρακτικά σημαίνει, μεγάλα καλώδια, μικρόφωνο μακρυά από την κάμερα, σε θέση μη ελεγχόμενη από εσένα. Πολύ ριψοκίνδυνο, και ένα ρίσκο που η διαφορά στο αποτέλεσμα δεν το αξίζε. Πιο κρίσιμη θεωρώ τη δυνατότητα ρύθμισης του gain. Εγώ εκεί θα στόχευα.

παιδια βρικα την samsung vp-d381 απο e shop. διαβασα οτι εχει και ρυθμιστη εντασης! γραφει σε mini dv. θα εχω προβλιμα να βλεπω οτι τραβαω στον υπολογιστη? δεν εχω ιδεα απο mini dv!

Είναι καλό φορμάτ Standard definition. Δίνει ανάλυση 720Χ576 και έχει καλά χρώματα. Επίσης είναι από τα καλύτερα ερασιτεχνικά/ημιεπαγγελματικά φορμάτ για μοντάζ σε Η/Υ. Απλά χρειάζεσαι έναν firewire controller στο PC για να συνδεθεί η κάμερα, και ένα software για το capture και το μοντάζ.